"מהפכה במטבח": כל האמת בפרצוף

השף אסף גרניט מבדר את הצופים ומשדר אותנטיות, אבל למרות המאמצים שלו, הוא לא באמת מצליח לעשות מהפכות במטבח

טל שפר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
"מהפכה במטבח" עם אסף גרניט
טל שפר, עכבר העיר

מעמיד את בעלי העסקים במקומם. אסף גרניט (צילום: יח"צ) בפרק הפתיחה של "מהפכה במטבח" השף אסף גרניט מגיע לבית קפה "קפוצ'ינו" בחדרה, בניסיון להציל אותו מאבדון ומחימום סלמון במיקרו, ומתנהג כאילו הוא מינימום הולך עכשיו להציל ספינה טובעת שעל סיפונה נמצאים מאות ילדים יתומים עיוורים. אז נכון, הוא קצת מלא בעצמו וחש מורם מעם, אבל כשאנשים מגיעים לבית קפה, משלמים בממוצע 60 שקלים למנה ובתמורה מקבלים שיט בצלחת, מישהו צריך להעמיד את הבעלים של העסק במקומם. ואת זה גרניט עושה מצוין.» מתחת לפוך: סדרות ישראליות מומלצות לחורף» "גירושים": געגועים לקארי בראדשו» איך פרק הפתיחה של "מחשב מסלול מחדש"?» האכזבה הגדולה של וודי אלןבניגוד לפורמטים אחרים שעברו גיור או אדפטציה כזאת או אחרת ועשו עלייה כושלת, "מהפכה במטבח" עושה עבודה לא רעה בכלל. גרניט לא מנסה להיות גורדון רמזי, ונראה שהוא מצליח לאמץ לעצמו דמות אותנטית משלו. מצד אחד קשוח, מצד שני רגיש, מצד אחד מרביץ, מצד שני מלטף. הוא לא חוסך במילים ואומר הכל בצורה ישירה, אבל גם מצליח להצחיק, לפחות את הצופים. אני בטוח שאת הטבח שהיה צריך לשמוע שהוא לא יודע לבשל זה פחות הצחיק, אבל כשמישהו מזמין אליו את "מהפכה במטבח" הוא יודע מה הוא מקבל -  פרסום וייעוץ חינמיים, חשיפה בפריים טיים שבתי קפה ומסעדות קטנות ונידחות יכולים רק לחלום עליה, עיצוב מחדש ללא עלות ואת הפה הגדול של אסף גרניט.אבל גרניט הוא לא רק מתקן מסעדות, חלילה. הוא כל יכול -  הוא גם יועץ זוגי, גם מבקר מסעדות וגם שי חי שנותן לכולם את כל האמת בפרצוף. רק חסרים לו גלימה ותחתונים מעל המכנסיים, ויש לנו את גיבור העל הציוני הראשון. וזה כיף. "מהפכה במטבח" היא טלוויזיה מצוינת שמבחינתי עושה גם צדק פואטי. כמי שקריירת מלצרות ענפה וארוכת שנים מפארת את עברו, המנהל של המסעדה בפרק הזכיר לי את מנהל המשמרת שהיה לי במסעדה שמלצרתי בה בזמן התואר הראשון. בימים ההם, רק חיכיתי שמישהו כמו אסף גרניט יבוא ויגיד למנהל שלי כמה הוא טמבל ויסתום לו את הפה. במקרה שלי זה לא קרה. לבעלים מחדרה זה קרה ועוד איך. כיף כבר אמרתי?כאמור, בעל עסק שמזמין אליו את גרניט מקבל פרסום חינם. לא בהכרח פרסום טוב, אבל בחינם. הרי אי אפשר באמת להפוך מסעדה למצליחה בארבעה ימים, ובטח שלא לשנות התנהגויות ואופי של אנשים שגם שנים של טיפול לא יצליחו לשנות. כשבעל המסעדה מוכר לזניה קפואה מלפני שבוע, מפשיר דגים במיקרו ומתנהג לצוות שלו כאילו הוא מינימום אלוהים, שום דבר כבר לא יכול לעזור. זה אופי, זאת דרך חיים. דרך הקומבינה, ה"יהיה בסדר", השכונה. אפשר להוציא את הדג מהמיקרו, אבל אי אפשר להוציא את השכונה מהבנאדם.אי אפשר להפוך מסעדה למצליחה בארבעה ימים. "מהפכה במטבח" (צילום מסך הפרומו של רשת) לכן גם לא מפתיע לשמוע שכ-60 אחוז מהמסעדות שהופיעו בגרסה הבריטית והאמריקאית של התוכנית ("Kitchen Nightmares") בניצוחו של גורדון רמזי, נסגרו. אפשר לשפר את התפריט, אפשר לעשות דשא סינטטי מחוץ למסעדה ואפשר להכשיר מלצרים שידעו שקברנה סוביניון זה סוג של יין ולא שם של מועדון לילה בפריז, אבל אי אפשר לחנך אנשים להשתנות. את זה אמא שלהם הייתה צריכה לעשות כשהם היו קטנים, ואילו אסף גרניט, עם כל הכבוד למהפכה במטבח שהוא מנסה להנהיג, לא באמת יצליח לעשות. "מהפכה במטבח" מספקת שעה וחצי של בידור נפלא ותו לא. רוצים שינוי אמיתי במסעדות? צר לנו לאכזב, אבל לא תקבלו אותו מתכנית ריאליטי. "מהפכה במטבח", רביעי ב-21:00 ושבת ב-21:15 ערוץ 2

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ