מאסטר שף: ליל השימורים הנורא

מה שנדמה כמו סיוטו של כל בשלן התגלה כדרך מצויינת להוציא כל אחד מהבשלנים הביתיים מאזור הנוחות העדתי שלו, ולאתגר אותו עם חומרי גלם בינוניים שמהם יצטרך להפיק מנה מקורית

יעל רייף, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יעל רייף, עכבר העיר

כמה ימים לפני שידור הפרק המשומר של מאסטר שף, שודרה בחדשות הערוץ המתחרה כתבת תחקיר על החומרים הנמצאים בקופסאות השימורים. המסקנה: אוכל משומר הוא לא פסגת הבריאות התזונתית. מי שחווה על בשרו מפגש קרוב עם פטריות שמפניון משומרות מקופסה, בוודאי יסכים לכך ואף יזכור את הרושם העז שהותירה החוויה על בלוטות הטעם, שעיקרה "לא עוד. בבקשה לא". מאז אותן שמפניון חלקלקות ועד היום הלכה תכולת קופסאות השימורים והשתפרה פלאים, ואל מיני השעועיות במשחת רוטב עגבניות הצטרפו מוצרי פרימיום שאפשר למצוא במעדניות נבחרות.» מאסטר שף - לכל הכתבותלא ברור אם היה זה שיתוף פעולה מסחרי עם חברת "יכין" או שמא החלטה יצירתית של העורך הקולינרי של התוכנית, אבל משימת ליל השימורים היתה מעניינת ומחכימה. אוכל ביתי, לא משנה מה מוצאו- הוא כזה הנסמך על חומרי גלם טריים ועונתיים ממצאי השוק הקיים. משמעותו של שימוש במיני מזונות משומרים היא בישול א-עדתי או ביתי. כך יצא, שהמשימה שנשמעה על פניו כגימיק חביב, התגלתה כדרך מצויינת להוציא כל אחד מהבשלנים הביתיים מאזור הנוחות העדתי שלו, ולאתגר אותו עם חומרי גלם בינוניים שמהם יצטרך להפיק מטעמים. מספיק היה לראות את ההלם שאחז במסרט ובנוף- נשות בלאדי בכל רמ"ח איבריהן, כדי להבין את האתגר הגדול שיצרה המשימה שהכריחה אותן להתמודד עם מרקמים שעד כה היו עבורן זרים ובלתי רצויים במטבח.בשר משומר- פנים רבות לו

ככל שחומר הגלם טרי ואיכותי יותר, כך קל להפיק ממנו מנה עשירה יותר בטעמים ובמרקמים. משימה המתרכזת באוכל המגיע פחות או יותר באותו מרקם- רך ונגיס, גם אם היא מגובה בעשבי תיבול טריים, מצריכה מהמתמודדים להיות סופר יצירתיים בבחירת המנה. ביחוד כשתבלינים ופחמימות דוגמת אורז או תפוח אדמה שביכולתם להחמיא כמעט לכל מה שיונח לצידם, הם מחוץ לתמונה. מצד שני, שמנת, קמח וחמאה שבהם מותר היה להשתמש, מגדילים את טווח האפשרויות של המתמודדים ליצור פסטות ומיני מחיות שיחליפו את הפירה המסורתי. לכן, כשמסרט החלה לעבוד על מנה המורכבת מסוגים שונים של כובד שיהפכו את כל האוכל אותה לגוש עייף שמטרתו העיקרית היא לצלוח את פעולת העיכול, התגנבה ללב מעט דאגה. מזל שרגע לפני איחוד המורטדלה עם השעועית המשומרת, תרם אייל שני תובנה הנוגעת ליחסים בין שעועית ובשר מיובש (כשמפחיתים חומרים היחסים נעשים חדים יותר). וכך, מה שהתחיל כפואמה לשעועית, הפך במהרה לפרק המחכים ביותר בעונה, בזכות השופטים שעברו בין עמדה לעמדה ולימדו גם את המתמודדים וגם את הצופים כמה תובנות מעניינות על בישול, תגובות של חומרים שונים לחום ושילובים שאינם מסתדרים. הפעם אפילו שלמה בחר להקשיב לעצותיהם ויצר מנה שלמרות ביזאריותה והיותה מורכבת מעשבי תיבול אפויים עם חומוס ועליהם תחתיות ארטישוק במילוי שבבי בשר- זכתה באופן מפתיע לאהדת השופטים.

אשת הברזל צילה בשלב זה, התמודדה עם בעייה אקוטית במיוחד: בסיר אחד קציצות בשר שמבושלות בטכניקה מקורית נוסח מאיר אדוני- כשהן עטופות בניילון נצמד ושוהות במים רותחים. בסיר שני מתגלה רוטב הירקות שהכינה כמלוח מדי. מה עושים? נעזרים בעצות השופטים, מפעילים את תושיית צילה בומבילה, יוצרים רביולי שמכיל את קציצות מאיר אדוני ומטביעים ברוטב ארטישוק וחמאה. גם הפעם, כשהזמן וחומרי הגלם לא היו לצידה, הצליחה צילה ליצור מנה טובה ובעיקר מעניינת ויצירתית. אם תמשיך באותו גרף הצלחות, נראה שמקומה בגמר מובטח. מקומה בגמר מובטח? צילה עופר ואיתן סלומון. (צילום: צילום מסך)

גילגולו של עידו בצד השני של האולפן, בפינת היצירה, עמלה נוף על הכנת קופסת שימורים מבצק, ובתוכה פלפל אדום קלוי, ארטישוק מתובל ועליו סלט עשבי תיבול וחצילים,מנה שבעלי אולמות אירועים היו מאמצים בשמחה. עידו הגבר גבר, כצפוי פרח. משומר, חי או תלוי מהארגז של הטנדר- בשר זה בשר. תוך כדי העלאת זכרונות מימי ילדותו בפנימיה הוא הכין מרק קרם תירס מגרה בצירוף קציצות בשר משומר שהזכירו את היותו טורף מסוכן.היחיד שיצא מהקופסה ואיתגר את עצמו בניסיון ליצור מנת גורמה היה שי, שפינטז על רביולי במילוי פירות משומרים על עוגיית גרנולה עבודת יד. כאן, כמו שאומרים, התחלנו לחשוד. כיצד מחברים מרקם פריך ושובר שיניים, כזה שעלול להסיט כל סתימה ממקומה, לרביולי נימוח ברוטב נוזלי עדין? גם השופטים חשבו ככה וביחוד יונתן רושפלד, שנתן מניפסט יפה ומחכים על התאמה בין סגנון בישול מסויים (טרופי במקרה הזה) לשאר המרכיבים בצלחת.

בסופו של פרק שפעל לשיפור תדמית המשומרים, הועמדו להדחה שי ואיתן החייכן, שכבר כמה  פרקים נאחז בחבלי הצלה. אמנם יהיה קשה לוותר על נוכחותו המרעננת ועל סגנון הבישול חובק העולם שתרם לתכנית, אבל קשה עוד יותר להבין מדוע חיבר בין בשר משומר, פלפל אדום קלוי וחצילים, לאספרגוס וקרם אפונה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ