מאסטר שף: המיקרוגל שהדיח אותי

הפרק העשירי של מאסטר שף המריא אל על כבר בדקות הראשונות, והזכיר לכולנו שלצד הדמעות והזכרונות מבית אמא - מדובר בתחרות בישול שבוחנת יצירתיות, עמידה בזמנים וביצוע נכון

יעל רייף, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יעל רייף, עכבר העיר

בישול במיקרו הוא בריא, מזין, שומר על ערכו התזונתי של המזון ומתאים ככפפה ליד בכל הקשור לבישול חלבונים. עכשיו תכפילו את התפיסה החדשנית הזו בשלוש והרי לכם המסר מהתוכנית. חוץ מההתייחסות הבאמת מוגזמת לפלאי המיקרו ולסגולותיו, הפרק ששודר אתמול היה מהנה והדגים שיפור משמעותי ביחס לפרקים הקודמים שהתעסקו בעיקר בבישול ביתי. בהתחלה, בעקבות לא מעט מסרים שיווקיים שחווינו בפרקים הקודמים, נראה היה שפרק הבישול במיקרוגל יהווה המשך ישיר לפרסום הממש לא סמוי. טעות. טעינו, טועים. הפרק העשירי של מאסטר שף המריא אל על כבר בדקות הראשונות והזכיר לכולנו שלצד הדמעות והזכרונות מבית אמא - מדובר בתחרות בישול שבוחנת יצירתיות, עמידה בזמנים וביצוע נכון. במבט ראשון נראתה משימת הבישול במיקרו מעט גימיקית ואף מדאיגה. אוכל הרי ערב לחך לא רק בשל טעמו אלא גם בזכות המרקם, ובישול במיקרוגל מפיק אוכל בעל מרקם אחד בלבד - חם. עובדה זו שיחקה במקרה הזה תפקיד מאתגר והכריחה את המתמודדים לצאת מהקופסא ולהיות יצירתיים ונבונים כדי לבחור את המנה שגם תתבשל כמו שצריך וגם תהיה מספיק איכותית וגבוהה ברמתה כדי לעבור את חך השופטים. העמותה לקידום המיקרו בישראל רגע אחרי שנכנסו האנשים הקשוחים בסרבל והרכיבו על כל עמדה שני מיקרוגלים מהדור הישן, נראו רוב המתמודדים אבודים ומבולבלים. בכל זאת, לא בכל יום הם נתלשים בכזו פתאומיות מהקומפורט זון שלהם ומתבקשים להתמודד על מכשיר בישול חדש שעד כה תפקד בשגרת חייהם בעיקר  כאמצעי חימום והפשרה. חלק ניגשו לכפתורים המצפצפים בחשש כבד משל היו הם כפתורי הפעלת דינמיט, אחרים כאיתן ועידו, קפצו בשמחה על ההזדמנות לאתגר את יכולות הבישול שלהם, ורק שי איבד עניין לחלוטין ונראה כמי שחדוות היצירה נשאבה מגופו לחלוטין. המסקנה היתה ברורה בקרב כולם: לא עוד אוכל ביתי. עכשיו מתחילה התחרות האמיתית.לא פשוט להתמודד עם בישול במיקרו וכדי לעשות זאת בהצלחה צריך להבין איך פועלת מכונת הפלא הבריאה, ולנצל את יתרונותיה כדי להגיע לטכניקת הבישול הנכונה. היות שהחום שמייצרת הקרינה האלקטרומגנטית הופך את חלל המיקרו לקופסאת אדים, כל הקשור בפריכות, אווריריות או צלייה הוא לא חלק מהמשחק. עידו היה הראשון שפיצח את הנוסחה הזו, ובנון שלנט מתנשא של טייס מנוסה רתם לטובתו את האדים לצורך הכנת פילה לברק שהושרה במרינדת מיסו, נעטף בעלה מנגולד והוכנס לכלי אידוי מבמבוק שכלא את האדים בחללו ויצר דג מושלם. מורן, שמיומה הראשון בתוכנית לא הדגימה יצירתיות או תעוזה, הלכה לכיוון המוכר, הביתי והמשעמם ועמלה על פירה תפוחי אדמה ופילה לברק. רק כשהבינה שגם אם הופכים את הפירה לקרם תפוחי אדמה, הוא עדיין מאכל פשוט מדי למעמד מאסטר שף, הלכה על האפשרות הצפוייה ביותר והוסיפה לתערובת עתירת השמנת והחמאה ממרח כמהין. מצד אחד, חומר גלם שקשה מאוד להרוס באמצעותו מנה. מצד שני, בחירה קלה וחסרת מעוף - לא כזאת שמעידה על יצירתיות קולינרית או תשוקה לשילובים מעניינים. היי שלום ותודה על הדגים יפה ומעניין היה לראות בשלב זה כיצד יחסי השנאה- אהבה של המתמודדים עם המיקרוגל הניבו פתרונות מעניינים. צילה, למשל, מבלי לדעת אפילו שהיא בוחרת בטכניקה הנכונה, הלכה על דג שבושל בשמנת, פטריות ובצל, ולצידו קישוא בנענע ושום. איתן, שהולך וממצב עצמו כמי שלומד בכל משימה ומתקדם, השכיל להבין שבישול בנוזל הוא הדרך האידיאלית להתמודד עם מיקרוגל ולקח קציצות עוף מבית סבתא לקצה השני של העולם כששידך אותן למרק אסיאתי עם אצות וקארי ירוק. עוד לפני שטעם רושפלד את המנה והתוודה בפני איתן בפנים סמוקות ש "אני שונא אדם ידוע, אבל אתה מקסים אותי", ברור היה שמדובר בהברקה. ובין כל הטוב הזה והמנות המוצלחות, היתה סיבה אחת לדאגה. קוראים לו ג'וש והוא הולך ומאבד תחת עינינו את מקומו בקו הסיום. כבר כמה פרקים הוא נראה כילד הממתין לעונשו, והפעם, כנראה כתוצאה מלחץ אווירת התחרותיות, בחר לבשל חזה אווז בקרם קוקוס - חומר גלם שלא נועד לבוא בקרבת מיקרוגל.בסופו של פרק שהצליח להוציא בצורה מבורכת את המתמודדים משלוותם, התוודענו סוף כל סוף לאינטליגנציה הקולינרית שלהם ולמדנו על יכולתם ליצור יש מרשים מאין, גם כשתנאי השטח קשים. זאת גם הסיבה שהדחתה של מורן שבחרה לקשט את צלחתה עם ציור של דג שזולף מהפירה שהכינה, לא כאבה במיוחד. הדג מהפירה לעומת זאת, כאב לנו בעין קצת יותר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ