מאסטר שף: אתה גאון? רושפלד גאון!

משימת הנבחרת הראשונה החזירה את מאסטר שף לעסוק באוכל אמיתי, לפחות עד שהתחדשו הקרבות בין שלמה לרושפלד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

מתברר שהמחאה החברתית הצליחה – אחרי אינספור קריאות להציב במרכז ריאליטי בישול את האוכל, החליטו ב"מאסטר שף" להתחיל לבשל. הכל התחיל במשימה אחת פשוטה לכאורה, אך חכמה, שעסקה בבישול סובב עולם, והציבה את המתמודדים ראש בראש. מצד אחד הייתה זו דרך מצויינת להוציא את המשתתפיםם מבסיס האם שלהם אל עבר מחוזות רחוקים, ולבחון אם גם באזורים הבטוחים פחות מושקעות מחשבה, יצירתיות וטכניקה מופתית. מצד שני, אם בחר המתמודד להישאר בצד המוכר יותר של הגלובוס, יהיה עליו להוכיח יד מעולה וביצוע מושלם של מנה שתאפיין מדויקות את האזור הנבחר. » שיח הטוסיקים הגדול» כאן מבשלים דמעות» רושפלד עושה אמבוש» סרט כחול ושמו נוקלעך» אלוהים נותן אגוזיםכמיטב המסורת הבישול המסורתי ב"מאסטר שף", המנות שבחרו שי, ריקי, מורן ואשר (להלן חברי "המזרח התיכון"), נראו ביתיות ופשוטות טעמים. לא משהו שיבשל המאסטר שף הגאון הבא. טעימת השופטים תוכיח אחרת ותלמד שביצוע מושלם יכול להפוך גם את הקציצה הביתית ביותר לסעודת מלכים. נוף, שהיתה דווקא נועזת והתכוונה להפתיע עם גיוזה אסייאתית, בחרה במילוי מהמטבח המזרחי על טהרת פירורי בשר מתובלים, שגם ג'ינג'ר, פטרוזיליה וכוסברה לא יוכלו להוציא מהקשרם המקורי. ליאור מהקבוצה המערב אירופאית בחרה במרק כתום שהמרכיב הכי מפתיע בו הוא פלפל צהוב, והגישה לצידו מאפה פטריות - שתי מנות שנפוצות בתחכומן ובקושי הכנתן בעיקר במעונות סטודנטים. אחיה חובב האתגרים שיפר את התדמית המשפחתית, והלך על מנה מסקרנת של חזה עוף מקסקני ועז טעמים עם תבשיל שעועית, צ'יפוטלה וחזה אווז. צילה השאירה מאחור את הרושם הטוב שהושג בזכות מנת המוח של הפרק הקודם, וחזרה לשורשים עם צ'ורבה רומני מסורתי; ומסרט - פייבוריטית בולטת של השופטים, עמלה על קנלוני מערב אירופאי במילוי ברוקולי, כרובית וטוויסט חביב של אנשובי מטוגן, שתפקד על תקן ממליח המנה. האולפן הפך למטבח שוקק חיים ועתיר טעמים של זיכרון ומשפחה, וברקע הסתובבו השופטים, טעמו, חילקו טיפים והעירו הערות לעניין. אף אחד לא נחתך, נשבר, הכריז על פרישה או בכה והכל זרם בנעימים. חמש דקות מרגע השמע גונג סיום הספירה לאחור ועד סוף הפרק, סדרי עולם ישתנו, קלפים יטרפו, ואנחנו - הצופים, גם נזכה לוודוי דרמטי נוסף של אייל שני וגם נהיה עדים למערבון בכיכובם של שני אמנים.אלוהים נמצא בסופלה אגז בנדיקט. ג'וש סטיל (צילום: ינאי יחיאל)אני גאון, אני

רגע השיא של מעמד הטעימות כלל את הסיטואצייה הבאה: בצד אחד של המסך שלמה עזרן - אמן מבית חנן שרקח מוסקה צמחונית מחציל, תפוח אדמה, עגבניה ובשמל. בצד השני מישיר אליו מבט יונתן רושפלד, שמשתוקק כבר קרוב לשישה פרקים לאכול את כובעו - העיקר ששלמה יצליח כבר לבשל משהו אכיל. המוסקה הצמחונית והתמימה שהוגשה הפעם בצילחות צנוע ופשוט, הצליחה ברגע להוציא את רושפלד מאותה לקוניות קרה והבעירה מניפסט שכל כולו שילוב של לוגיקה ("מוסקה היא לא מנה ממזרח אירופה"), דברי חוכמה ("צריך לבשל כל כך הרבה שנים באהבה אוכל פשוט כדי שיום אחד יקרה לך משהו שתגיד 'מסקרן אותי לראות מה הצעד הבא'") ושגעון גדלות שיצא משליטה ("אתה לא גאון. אתה רחוק מלהיות גאון. אני גאון, אתה לא גאון"). רגע לפני שזעקו כותרות העיתונים "רושפלד חושף את האמת על שלמה, ובדרך שורף את כל אלו שחשבו שמספיק להיות מעניינים א-לה אייל שני בלי באמת לדעת לבשל", פצה שלמה את פיו, שלף את אקדחו וירה אל עבר רושפלד חזרה: "רציתי לעשות משהו פשוט ואני יודע שנכשלתי", הודה, "אבל אתה יכול להיות בטוח בדבר אחד - אני כן יודע לבשל ואני יודע לבשל מצויין. אם תתנתק מהמשהו האישי הזה שיש לך נגדי, אני מקווה שתהיה לי את ההזדמנות להוכיח לך את זה". רוצה לומר: קראת אותי לא נכון, קורה שמפשלים גם במנות פשוטות. שתיקה, מתח באוויר והנה לנו רגע טלויזיוני מושלם ועורך שפותח בקבוק שמפניה לחיי "עוגן" חזק שיבנה מתח לפחות למשך עוד שני פרקים.בהמשך ירדו נוף ומסרט ממעמדן כפייבוריטיות הבטחות של העונה ויפנו את הכס לריקי ולג'וש, אייל שני יתגלה כבנדיט שבילדותו ירק מהחלון קציצות על פדחתו של שכנו הקרח ויספק לכך הסבר פואטי הולם - לאורך כל חיי הרגשתי שכל מפגש שלי עם קציצה הוא מפגש לא מדוייק עד הסוף. הייתי צריך לחיות 54 שנה כדי להגיע לרגע הזה של הקציצה שלך. זאת, לאחר מפגש מכונן עם קציצות הכבש של ריקי. אנסקי תמלמל עוד איזה משהו לא משמעותי וחיים כהן יראה עייף. אפילו מעצמו. יש לנו מתח, יש פייבוריטים חדשים. אפשר להתחיל בתחרות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ