מאסטר שף: אלוהים נותן אגוזים

האם רמת המתמודדים השנה גבוהה יותר? מה הקשר בין צנוברים וסלק? ומה באמת גרם לעיוורון של שפרי? פרק סגירת הנבחרת היה עמוס ורב תהפוכות

יעל רייף, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יעל רייף, עכבר העיר

אז ממה התעוורה שפרי? האם היה זה אותו פיגוע ארור או שמא מחלה, פגם מולד או פציעה ישנה? כשעה לפני תחילת שידור פרק הרכבת הנבחרת התקבלה ידיעה דרמטית מאת יחסי הציבור של הזכיינית על מידע חדש שמערער את סיפורה של שפרי. במקביל בישרה הרשת כי "ג'וש מחליט לפרוש". ואנחנו בסך הכל רצינו להגיע לפרק בשלום. וכשהגענו, קצת מבולבלים, קיבלנו מנה נוספת וגדושה של בלגן. הפרק, שאמור היה להיות הפינאלה של האודישנים, התחיל בעוד קצת אודישנים, דהיינו הסברים על אודישנים ובחינות ומחנה אימונים, כשברקע רצים לכל עבר בבהלה המתמודדים. זה שולף מחבת, אחר מעסה בשר ומתמודד נוסף נאנח למשמע עצה של אחד השופטים. כולם נראים קצת מוכרים אבל קשה להיזכר במדוייק מי הם. ברקע כל הברדק הויזואלי הזה מסביר כהן על קופסת הפתעות שעל פי המנה הטובה ביותר שתכיל את מרכיביה, יישק דבר. אבל מה בעצם היה באותה קופסת הפתעות מסתורית ומדוע לא היה שווה מחנה האימונים הוורסטילי הזה פרק בפני עצמו? ככה אולי גם היינו מבינים את ההתרחשות שקדמה לכל אותן ידיים חבושות פלסטרים שהופיעו בפרק הנוכחי. בגרסה האמריקאית אגב, פרקים שהתבססו על פורמט הקופסה המסתורית, היו בין האהובים והנצפים ביותר. כאן הסתפקנו ברסיסים.» שיח הטוסיקים הגדול» כאן מבשלים דמעות» רושפלד עושה אמבוש» סרט כחול ושמו נוקלעךמזל שיש ערמונים אז לאחר הסינון מ-50 ל-19- כזה שלנו הצופים לא היה בו כל חלק, הגיע שלב המשימות. מי שהוכיח את כשרונו שלוש פעמים: במבחן הסנדביץ', באודישן ובמחנה האימונים, הועלה ישירות למרפסת. השאר נתבקשו, אחרי הכנה פרופוזית, להכין שלוש מנות: ראשונה, עיקרית ואחרונה. כל אחת מהן ב-45 דקות. זה עוד היה בסדר ואף אחד לא התעלף בקהל. אבל אז הגיעה הודעה דרמטית של אייל שני על חומר גלם מסתורי ומיובש בעל סגולות מרפא והיו עוד לא מעט דימויים. בדיוק כשחשבתי לעצמי בכאב "צר לי על המתמודדים על שנגזר עליהם להתעסק  עם צימוקים", נחשף חומר הגלם המסתורי שעלול להקשות, לאתגר ואפילו להפיל כל אחד מהמתמודדים: עולם שלם של אגוזים. החל מהאגוזים הפושטים שכולנו מכירים, דרך קוקוס וערמונים ועד למשייה- קליפת אגוז מוסקט. במילים אחרות: מזווה מלא באגוזים ובני משפחתם הקרובים והרחוקים. לא משהו שעלול להגביל את המתמודדים או להקשות עליהם בצורה משמעותית. להיפך, עם כזה מגוון ועושר מרכיבים, מפתיע איך רובם המוחץ הכינו מנות בנאליות דוגמת שיפודוני עוף ברוטב סאטה, טונה צרובה ברוטב בוטנים ודג סלמון עם שקדים. נראה שחומר הגלם היצירתי והנועז ביותר בו השתמשו האמיצים היו ערמונים. היחידים שיצאו מהקופסא הם איתן סלומון שרקח טחינת שקדים וצילה שהכינה קראסט מעורב-אגוזימי שהונח על מוח בסגנון מצרי. מעניין שאף אחד מכל ה-19 לא הכין מנה מהמטבח הגרוזיני העשיר באגוזים.כמה ימים לפני שידור הפרק, נערך ארוע חשיפת הנבחרת במסעדת "הסלון" של אייל שני. כל אחד מחברי הנבחרת עמד מאחורי סיר עם מנה פרי יצירתו והשופטים דיברו על זוויות קולינריות שלא נגעו בהן, על מירוץ סוסים שלא נגמר ועל התפתחות שעברה התוכנית. "למאסטר שף יש אבולוציה", הסביר כהן. "גם של התוכנית עצמה וגם ושל האנשים שצפו בה, למדו, למדו אותנו בכל הנוגע למה שאנחנו מצפים מהם ובאו יותר מוכנים לתוכנית. כך שקיבלנו העונה מתמודדים יותר חזקים בבישול ומוכנים טוב יותר למבחנים ולמשימות". מישהו מכיר אוכל גרוזיני? חברי נבחרת מאסטר שף (צילום: ינאי יחיאל)

חזרה לפרק הנוכחי. רגע אחרי איסוף המרכיבים מהמזווה, החל כאוס עריכה נוראי שכלל תיאור מהיר של המנות, שוטים סוערים וקצב שהיה ידידותי יותר עבור נוטלי ריטלין. דווקא  שלמה עזרן, אמן מבית חנן שכולנו מחכים שנו כבר יגרום לרושפלד לאכול את הכובע, הכין את אחת המנות הבנליות ביותר והמזוהה עם מפגש סטודנטים לא מחייב או ארוחת ליל שישי: סלט כרוב אסייאתי עם טופו ובוטנים. שפרי הלכה על מנה הונגרית בסגנון ה"יאללה להעמיס", שהורכבה משזיפים מיובשים ממולאים אגוזים ובשר כבש, עטופים בחזה אווז ומונחים עלים ירוקים. התוצאה הכוללת נראתה ונטעמה לא משהו, אבל שאפו על יכולת הביצוע והעמידה בתהליך ההכנה. בין טעימה לטעימה ניטשו ויכוחים קשים בין השופטים, כאלה שכללו בעיקר התלהמות נוסח "אבל זה טעים לי. טעים!", תנועות ריקוד מתונות של שני ("הצנוברים שלו היו כמו נקודות אור בתוך הסלק הקשה") וחוסר הקשבה זה לזה. לא משהו שלימד אותנו הרבה על המנה. זכרונות מקפולסקי גם בשלב העיקריות וגם בשלב הקינוחים נשמרה אותה בינוניות יצירתית. בין פילה בקר ממולא פטריות ואגוזים ברוטב שמנת וקרעי פסטה על בטטה שמנתית, בלטו בחשיבה מחוץ לקופסא מנת הרביולי קבב של ליאור וקוקטייל הקרח של שלמה, שהדבר החביב ביותר בו היה צורת ההגשה. המתוקים הזכירו מחווה לשנות התשעים עם פרפה וניל ותותים המוגש עם אגוזים ושקדים ומנת קרם ערמונים עם פקאנים בתוך גביע קפולסקי מקושט בתותים.חזרה למפגש חשיפת הנבחרת. קצת לפני שלב התנפלות על סירי האוכל של המועמדים, שאלתי את אנסקי אם בכל עונה עולים הרמה, הידע וההבנה באוכל של המתמודדים. היא דיברה על אנשים מוכשרים שמבינים באוכל ושעד עכשיו חששו להופיע בטלוויזיה או לא התעניינו בריאליטי, ועכשיו החליטו לצאת מהמטבחים הפרטיים שלהם ולהגיע לתוכנית. "זה ניכר בהרבה מנות ובא לידי ביטוי בכך שהתחלנו עם משימות ממש קשות כבר בשלבים הראשונים", היא טוענת. "ראינו שיש עונה גבוהה ברמתה ובהתאם פתחנו מבערים, העלנו את קושי המשימות, ורובם עומדים בזה יפה".

ולסיום, משוואה עם נעלם מי הוא אותו יאיר, 44 מהרצליה ומהיכן הוא צץ? האם הוא היה איתנו כל הזמן הזה ורק עכשיו נחשף לאוויר העולם?

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ