מאסטר שף 4: שיח הטוסיקים הגדול

אתיופית, רב בריטי ואיש אחד שאוהב את הטוסיק של העוף – העונה הרביעית של מאסטר שף נפתחה עם פרק שכולו דיסנילנד של חוויות, ומעט מדי אוכל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

ברוכים הבאים ל-2014, השנה שבה ריאליטי בישול הוא כנראה כבר לא פורמט מנצח. אחרת  איך ניתן להסביר את העובדה שכל מי שהתיישב אתמול לראות את פרק הפתיחה של העונה הרביעית של "מאסטר שף", הרוויח על הדרך גם את "בטיפול" וגם את "הכוכב הבא"? פסיכולוגיה קלה, טעימה עיוורת ומסע חוצה ישראל בעקבות הבשלן הכוכב הבא. הרבה דם, יזע ודמעות עברה ההפקה בשביל לייצר פרק שכולו דיסנילנד של חוויות, רגשות ואנשים עם סיפורי חיים שבפרקי ההמשך ישובו ויעלו בתודעתנו בכל פעם שתגיע סכנת הדחה. רק שבתום כמעט 120 דקות צפייה, כולל פרסומות, התחושה העיקרית שנותרה היא בעיקר של בלגן אחד גדול עם כבוד מינימלי לכוכב שלמענו התכנסנו כאן אתמול, המזון.» מאסטר שף - לכל הכתבות» עושים סדר בתוכניות הבישול

היוש סביבה עשבית

מנת הבית של פרק הבכורה כללה כמות רבה מדי ואף מעייפת של פילוספיית האוכל אותה תרמו, כל אחד בהתאם להשקפת עולמו הקולינרית, רביעיית השופטים. אחד דיבר על "סביבה עשבית", שני רינן על "מליחות שמענגת אותך מול הטריות של העשבים", שלישית פלירטטה מוגזמות עם רביולי, התאהבה בקדאיף והצליחה להביך אפילו טארט ורביעי, טוב, הרביעי היה היחיד שקיצר ודייק.בין לבין היו מתמודדים שנבחרו בקפידה בהתאם לכמות הטרגדיות או הצבעוניות שמאפיינת את חייהם. אלו שחטאו ב"רגיליות" משעממת, היוו תפאורה חביבה שתישכח די מהר. חבל, כי דווקא משה, מפרק העופות שבישל בשר ראש עם כמות מענגת של שומן, הצליח להמיר את הדיאלוג הקלישאתי בין השופטים במחוזות חדשים, וכך זכינו אנחנו, אחרי ים של ויכוחים מתוסרטים היטב, לשמוע שיחה שעוסקת כל כולה בטוסיקים של עופות. כך גם למדנו לראשונה על החלק הכי טעים והכי פחות צפוי של העוף. חדי האזנה הרוויחו פעמיים. בפעם הראשונה בזכות הטיפ השימושי (לא לזרוק את הטוסיק), ובפעם שנייה כאשר שני הגיב ב"מקסים", כאשר משה המפרק ענה "1000" בתשובה לשאלה כמה עופות הוא מפרק כל יום.מועצת החכמים של הטוסיק. אייל שני וחיים כהן (צילום מסך)

אבל גם אם מנסים להתעלם מהקלישאתיות האופפת את התוכנית כולה ובייחוד את השיח בין השופטים, קשה להבין מהי ההצדקה לטעימה עיוורת ומה המטרה של הושבת המתמודדים ומלוויהם בחדר קטן, ממנו הם צופים דרך מראה חד צדדית בתגובות השופטים. מלבד רגע של חוסר נעימות בבטן והזדהות עם הבאסה שחווה זה שהכין סנדוויץ' לא מספיק מוצלח, אין כאן שום רגע שיא או ערך מוסף. גם הרגע בו מיכל אנסקי פונה למראה החד צדדית ואומרת לדמות מסתורית "בוא ותראה לנו מי אתה" ומייד לאחר מכן מתחיל משחק ספוקלציות קצר, סובל מגיחוך מסויים. אותו גיחוך חל גם על הויכוחים העוצמתיים בין השופטים בנוגע לטיבן של המנות. כל אחד מהם, כיאה לריאליטי משובח, לוקח את האמת הפנימית שלו עד הסוף. הבעיה היא שאותה אמת המשלבת שפת גוף מוגזמת עם אמרות שכדי להבינן כדאי להיעזר במשורר או אצטגנין, הופכת כל אודישן למסע מייגע בנבכי נשמתו של אייל שני.בית המלוכה הבריטי והיה גם אוכל בפרק הבכורה, רק שהוא, בהתחשב בפרומואים המבטיחים ובהיכרות עם העונות הקודמות, לא ממש בציפייה. מלבד "קיט פו", מנה אתיופית מסורתית שהכינה המתמודדת מסרט וולדמיכאל ממרכיבים מעולמות שונים כגבינה מסוננת, קייל ופילה בקר נא, שחוברו באומץ לכדי מנה שהצליחה ליצור קונצנזוס בקרב השופטים ו"אני מאוהבת" נוסף מפי אנסקי, רק מנה נוספת הצליחה לסקרן וליצור ציפייה להמשך. הוא אנגלי, הוא יהודי, הוא רווק והוא רב, ונכון לעכשיו הוא מסתמן  ככוכב העונה. קוראים לו ג'וש, הוא הגיע אלינו מאנגליה לפני חמש שנים ולשופטים הוא הכין רביולי במילוי קומפוט אגסים וגבינה כחולה. בין לבין הוא גם רקד ברייקדאנס בזמן ההמתנה לאודישן והפליא בסיפורי "את כל מה שאני יודע להכין, סבתא שלי לימדה". נראה שבמקרה שלו יש למה לחכות.מסתמן ככוכב העונה. ג'וש סטיל (צילום מסך)אם רק ישכילו אנשי מאסטר שף לערוך כל פרק בצורה פחות מתישה, עם פחות זמן מסך המוקדש לויכוחים מוגזמים, מינונים מדודים יותר של סיפורים אישיים ודגש גדול יותר על המנה עצמה,יכולה להיות כאן עונה מוצלחת עם תובנות קולינריות מעניינות ולא רק היקשרות נפשית למתמודדים. ולבסוף, כל מה שנותר לשאול הוא האם משימת הסנדוויץ' שהעצימה את פרוסות הלחם ובניהן מילוי, לדרגת כוכב עליון, נועדה לכוון את כולנו בדרך תת מודעת כלשהיא אל עבר ה"מזון" מבית מדרשו של אייל שני. מאסטר שף - רביעי, 21:00, קשת, ערוץ 2

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ