בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תיאטרון הרצליה מציג: מחזה על ניקסון וגירעון

2תגובות

עודד תאומי ואקי אבני יגלמו את התפקידים הראשיים במחזה "פרוסט וניקסון" של פיטר מורגן בבימויו של עודד קוטלר (תרגום: בן בר שביט). המחזה, שהוא גולת הכותרת של העונה החדשה בתיאטרון הרצליה, עוסק בווידויו של ניקסון בפני איש הטלוויזיה דיוויד פרוסט בדבר חלקו בפרשת "ווטרגייט". ההצגה היקרה הופקה כקופרודוקציה עם תיאטרון "הקאמרי".

הפרטים נמסרו אתמול במסגרת מסיבת עיתונאים, בה הציג קוטלר את הרפרטואר החדש של התיאטרון לעונת 2013, הממשיך את הקו הפוליטי של שנה שעברה, ומשלב גם הצגות מקור כמו "צרים", מאת המחזאי והסופר יעקב איילי; "לילה טוב, אמא", שהוצגה לפני שנים בקאמרי, שבה תחזור לבמה השחקנית לאורה ריבלין; ומחזה מקורי נוסף בשם "ההודאה", מאת מוטי לרנר ובבימויו של סיני פתר, שיעסוק בסיפורן של שתי משפחות, יהודית וערבית, הלכודות באירוע מחריד מהעבר.

עוד יציג התיאטרון שתי הצגות שעלו בבתי הספר למשחק יורם לוינשטיין וסמינר הקיבוצים: "שרול" ו"סורגים", ובימים אלה אף נטווה שיתוף פעולה עם ב. מיכאל ועם המחזאי והסופר אפרים סידון, להעלאת סאטירה פוליטית.

עוד התברר באירוע, כי הוסרה סכנת הסגירה בפניה עמד תיאטרון הרצליה, עקב גירעון מצטבר של מיליון ו 200 אלף שקלים. קוטלר הציג במפגש את תוכנית ההבראה, שכללה העברה של מיליון וחצי שקלים מתקציב העירייה, וכן חיסכון של 500 אלף שקל בעקבות החלטת הדירקטוריון מלפני כחודשיים על חופשה ללא תשלום ל 85% מעובדי התיאטרון עד סוף דצמבר, ועל פיטורי עובדים.

בשנה שבה שימש קוטלר מנהל אמנותי גדל מספר המנויים מ 200 ל 1,800. כשנשאל על הקו האמנותי שלו, ענה קוטלר: "רוב התיאטראות נמנעים ממחזות שלא מבטיחים הכנסה ושאינם פופולריים, למרות שהם מצהירים שיעשו אותם. בסוף אני עושה אותם. לכן אפשר לקרוא לי אוכל שיירים. אבל שיירים מצוינים".


 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו