מנחה נופה, עכבר העיר

אמנם כבר עברו כמה חודשים מאז שנפרדנו מ"משחקי השף", ונכון שמאז הספקנו להתמכר לקולינריה טלוויזיונית אחרת בחסות חצי מצוות התוכנית המתחרה, אבל עבור חובבי הבישול מדובר בוואקום קשה מנשוא עד לעונות הבאות של ריאליטי הבישול. מי שהחיבה שלו לאוכל יוצאת מגבולות המסך והמטבח, ישמח לדעת שבקרוב יעלה על במת הסטנד אפ השף שחר דבח (30), שברזומה שלו מסעדת 'נומה' בדנמרק, שף רשת לגעת באוכל, ומרצה לבישול מולקולרי, שינסה באומץ רב לשלב בין קולינריה לצחוק. "תמיד אמרו לי שאם לא הייתי שף אז הייתי שחקן", מספר דבח על הדרך החדשה והמפתיעה. "כולם - משפחה, חברים ואפילו טבחים שעבדתי איתם צפו לי עתיד כשחקן. לצד הבישול הרגיל, המתקדם, המתוחכם תמיד הייתי המצחיק והמעניין. הסטנדאפ הגיע אחרי חשיבה של הרבה זמן. אמרתי לעצמי 'יש מלא סטנדאפיסטים ורובם גם מצחיקים, אבל כמה שפים יש שיכולים לעשות סטנדאפ?' אז הרמתי את הכפפה ואני יוצא לדרך". »  עכבר במה - לכל הכתבות» משחקי השף - לכל המידע» "הזאבים": הרוויזיוניסטים עושים את העבודה» הצצה ראשונה ל"עלובי החיים"» מה עושים שני אנימטורים על במת סטנדאפ אחת?

במסגרת ההכנות למופע מבטיח דבח לא לזנוח את האוכל. "המיוחד במופע זה הוא שאני הולך לבשל תוך כדי הסטנדאפ. 'משחקי השף' נתנו לי פוש חזק מאוד. המוטיבציה שלי, כוח רצון ויכולת מרימה אותי גבוה יותר מהפיינליסטים של שתי העונות, כי אני אחד שלא עוצר ולא אכפת לי מה אומרים עלי", הוא מסביר.שחר דבח עם מופע הסטנד אפ שיעלה בקרוב (צילום: יח"צ)בישול מולקולרי הוא בדיחה טובה

אם אתם מרימים גבה ומנסים לחשוב כיצד ישלב דבח בין הצחוק לקולינריה, השף אינו מודאג. "המשמעות של סטנדאפ קולינרי היא להביא אותך כשף/טבח לבמה ולחלוק עם הקהל מה קורה איתך ביום נתון במטבח, הספקים, היח"צ, הטבחים. תהיי בטוחה שכל הטבחים יבינו את כל הבדיחות. למשל, יש לי קטע בו אני מדבר על יחסי ציבור, תוך כדי שאני לבוש בחליפה של אופנת סגל, מחזיק בלנדר, וטוחן ג'ינג'ר, תעזבי את זה שבסוף הכל נטחן בבלנדר אפילו החליפה, וכולם מבינים מה זה. כמו שכבר ציינתי, אני מבשל תוך כדי הסטנדאפ ומחלק לקהל את התוצאות".אתה הולך לארח שפים נוספים במופע?"כן, אבל לא רק ממשחקי השף. אני מתכוון להזמין את כל הטבחים והשפים של תל אביב וישראל להגיע. וכן, גם אנשים שאינם מביני עיניין ימצאו את עצמם במופע. עדיין לא ראיתי מישהו שצוחקים לידו ולא מתחיל לצחוק בחזרה".מה עוד בתכנון?"בתחום הקולינרי אני מתכנן שני דברים מרכזיים חוץ מהמופע. אני עובד בימים אלו על הצגת ילדים מולקולרית עם הבובה פיץ, כולל שירים וריקודים. והדבר השני זה ספר הילדים 'שלוש מכשפות שמנמנות', שהוצאתי השנה, ומדבר כמובן על אוכל, ובסופו מתכון של עוגת שוקולד מדהימה. אני לא מבין למה אומרים ששף צריך להיות בין ארבעה קירות כל היום, מי שרוצה מוזמן להמשיך עם זה, אני עושה מה שבא לי וכמובן שבתחום האוכל, אני לא מתכוון להפסיק".מתי ואיפה נוכל לראות את המופע?"המופע צפוי לעלות בקיץ בכמה מוקדים בתל אביב, תעקבו".»  עכבר במה - לכל הכתבות

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ