כנאפה, אלכוהול חופשי וקורטוב עהד תמימי: מסע בעמאן

רוב תושבי ירדן הם דתיים אבל לעמאן חוקים משלה. מסע שנפתח בהופעה היסטורית של הזמרת הלבנונית ג'וליה בוטרוס והמחווה שלה לעהד תמימי, נמשך עם בירות בטעמי מדבר ממבשלת "קרקל" היוקרתית, ומקנח בכנאפה ובגלידה הכי טובות בסוגן. 36 שעות בעמאן, חלק א'

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פינת מסעדות וקניות בעמאן. "אמסטל" היא הבירה העממית והזולה יותר
פינת מסעדות וקניות בעמאן. "אמסטל" היא הבירה העממית והזולה יותרצילום: עופר וקנין
רותם מימון
רוני קשמין

היציאה לדרך התחילה ברגל שמאל. הגיעה לאוזנינו שמועה כי בשנתיים האחרונות מתרחשת מהפכה קולינרית שקטה בעמאן, ולא יכולנו להישאר אדישים. האחראים לשמועה אמרו שזה לא שכבר אין חומוס בעמאן וכולם עכשיו על ראמן — אבל רואים יותר ויותר דברים מעניינים וחדשים. חובבי אוכל כמונו שהרחיקו השנה עד טאיפיי וטוקיו כדי לבדוק מה מצב הניגירי, לא יוכלו להתעלם כשמדובר בעמאן הקרובה. אבל עוד לפני שיצאנו לדרך החל גל אמירות־הנגד: "שממה קולינרית", "אכזבה מהדהדת" ו"מה אתם יוצאים לשם כשכל כך מתוח עכשיו מבחינה ביטחונית". אפילו כתב "הארץ" בשטחים כתב לנו בתשובה לשאלה — "אם אתם קוראים לאוסף מסעדות מזרחיות סצינה — אז כן, בעמאן יש עניין קולינרי". ייאוש קל התחיל לכרסם, אבל כבר היה מאוחר מדי לבטל.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ