לאחר מרד המסעדנים: המסעדות יישארו פתוחות עד יום שלישי בבוקר

נתניהו וגנץ הודיעו ברגע האחרון על דחיית מועד סגירת המסעדות, אחרי שהחליטו בלילה לסגור את שעריהן. המסעדנים זועמים על הזיג-זג הממשלתי: "גילינו שאנחנו מטומטמים שנשמענו להנחיות. זו ממש נקודת שבר עם המדינה"

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מסעדה סגורה בתל אביב, היום

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש הממשלה החליפי בני גנץ הודיעו היום (שישי) כי ידחו את מועד סגירת המסעדות ליום שלישי, כדי לאפשר לבעלי העסקים להיערך להנחיות החדשות. מוקדם יותר הודיעה הממשלה שהמסעדות ייסגרו עוד היום ב-17:00 - אך ההנחיה שונתה לאחר ששורת מסעדות הודיעו שיפתחו את שעריהן בסוף השבוע למרות ההגבלות. מיום שלישי ב-5:00 בבוקר יורשו המסעדות לפעול במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, ללא ישיבה במקום.

ההודעה של גנץ ונתניהו פורסמה פחות משעה לפני המועד שנקבע לסגירת המסעדות, ומסעדנים סיפרו כי אי-הוודאות הקשתה עליהם להשאיר את עסקיהם פתוחים. השף אילן גרוסי, בעלי מסעדת "סאטיה" בירושלים, סיפר כי נאלץ לחלק את האוכל לעובדים ולתרומות בשל הסגירה המסתמנת, "ואז אחר הצהריים גילינו שאנחנו מטומטמים שנשמענו להנחיות". הוא הוסיף כי מחר יפתח את המסעדה בהתאם להנחיות, וסיפר כי "זו תקופה כל כך ארוכה שאנחנו וכל המדינה מרגישים חוסר הנהגה וחוסר מקצועיות. אנחנו במשבר כזה ואין מישהו שאפשר אפילו קצת לסמוך עליו. זו נקודת שבר שלי עם המדינה".

מסעדה בתל אביב, הבוקרצילום: מגד גוזני

גם עומרי דוש, שותף בבית קפה התחתית בתל אביב, התקשה לעמוד בקצב של ההנחיות המשתנות תדיר. "לא ידענו אם נפתח, והזמנו מעט סחורה כדי שיהיה לנו ממה להיפטר אם נסגור", סיפר דוש, שהשתתף בהפגנת המסעדנים שנערכה במקביל בכמה מקומות בתל אביב, ובה הקישו עובדי המסעדות על סירים ומחבתות. "עכשיו אנחנו מתרוצצים להשיג סחורה בשווקים כדי שיהיה להמשך. אנחנו מלקטים כל מה שיש".

גם בעלי מסעדת אמורה מיו בתל אביב, שלומי סלומון, סיפר כי לאחר שפורסמה ההחלטה הראשונית על סגירת המסעדות בסוף השבוע הוא נאלץ לזרוק סחורה בשווי עשרות אלפי שקלים. "הלכתי לישון אתמול בלילה בידיעה שמותר לי לפתוח היום עד שבוע הבא, אז הזמנתי סחורות בהתאם", אמר סלומון ל"הארץ". "לתדהמתי, קמתי בבוקר ואני מבין שסגרו אותנו באישון לילה כמו גנבים. אי אפשר לעבוד רק מיום ראשון עד חמישי מהבוקר עד חמש בערב, ברור לכולם שזה אומר שזה לסגור את המסעדה".

שלטי מחאה במסעדה בתל אביב, היוםצילום: מגד גוזני

עם פרסום ההחלטה בדבר דחיית מועד סגירת המסעדות ליום שלישי, נמסר מאיגוד המסעדות כי הצעד התקבל לאחר מגעים בינם לבין לשכת ראש הממשלה. "אנחנו קוראים לכל הלקוחות שלנו להגיע הערב ובימים הקרובים, כדי להפגין סולידריות עם התעשייה שלנו, ובעיקר כדי להנות", אמרו באיגוד.

גלידריה בירושלים, אתמולצילום: אמיל סלמן

לפני ההודעה על דחיית מועד הסגירה, אמרו שורת מסעדנים ל"הארץ" כי הם מתכוונים לפתוח את המסעדות בסוף השבוע הנוכחי חרף ההגבלות. הם הביעו כעס על כך שההנחיות התקבלו בשעת לילה מאוחרת ומבלי שניתן להם זמן להיערך, לאחר שהצטיידו במלאי חומרי גלם שעלול להיזרק לפח. "אין שום היגיון בשום החלטה שלהם, זו חבורת אנשים מנותקים שלא מבינים מה הם עושים", אמר אלעד דור, בעלי מסעדת שישקו בתל אביב, בעקבות ההחלטה לסגור את המסעדות בין לילה. "כמות האוכל שנזרקת מכל העסקים שייסגרו היא עצומה. כשסגרתי פעם קודמת הפסדתי עשרות אלפי שקלים מאוכל שנזרק לפח – היום זה לא יקרה".

טלי שחרית, שותפה בקבוצת סינטה בר המחזיקה בכמה מסעדות בחיפה, אמרה שמסעדות הקבוצה יהיו פתוחות בסוף השבוע בשל ההתראה הקצרה. "מה קרה? הקורונה ביומיים האלה תתפרץ?", היא תוהה, ומוסיפה כי "פתאום הממשלה נכנסה ללחץ, פועלת מתוך היסטריה ואיבוד עשתונות ללא שיקול דעת, ללא חשיבה, כשיש מאחורי ההחלטות האלה אנשים. היו צריכים לתת לנו רגע למכור את הסחורה".

תומר מור, יו"ר ארגון מסעדנים חזקים ביחד, אמר הבוקר: "לאנשים כואב ואנחנו לא מוכנים לזרוק את האוכל, זה לא יעבור בשתיקה. מה שהוחלט בממשלה לא הגיוני ויהרוג תעשייה שלמה". מהארגון שלו נמסר כי ההחלטה היא "פקודה לא חוקית בעליל" וכי "חובתנו להילחם על העסקים שלנו, גם אם נהפוך לעבריינים בעל כורחנו".

מיכל יובל-אור, הבעלים של מסעדת טאנטי באצ'י בקרית טבעון, אמרה ל"הארץ" מוקדם יותר שתפתח את מסעדתה למרות ההגבלות. לדבריה, "ההחלטה הזאת לסגור עסקים ליומיים היא הרס מוחלט, גם ככה מסעדות על סף פשיטות רגל... אנחנו מרגישים במלחמה, בקרב, נתניהו נגד מדינת ישראל".

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ