השותפים הסמויים להפרעות האכילה

ממצאי מחקר צרפתי וחיבורים מדעיים נוספים, מצביעים על גורמים כימיים במוח המסייעים בהתהוות אנורקסיה - בנוסף לדימוי גוף נמוך

אנג'לה סיריגו, לה מונד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אנג'לה סיריגו, לה מונד

המאבק בהפרעות האכילה נחשב היום לאתגר חברתי מהמעלה הראשונה. את הצורך לאכול מכתיבה הזדקקות הגוף לאנרגיה, אך אכילה היא גם מקור עונג. המבנים והמסלולים במוח שמעורבים ביצירת תחושת עונג מרכיבים את מערכת החיזוק של המוח, המופעלת בגירוי הקשור ל"תגמול". אם כך, איך קורה שההנאה, הכרוכה לעיתים בהתמכרות ובדחף לאכול יותר מהדרוש לסיפוק הצרכים הקלוריים, הופכת אצל בני אדם להתנהגות כפייתית בנוגע למזון עד כדי הימנעות מאכילה, אובדן משקל משמעותי, ומוות במקרים קיצוניים?

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ