עודף מלח עלול לפגוע במערכת החיסונית

כמויות גדולות של מלח במזון מגבירות את המחלות האוטואימוניות, שבהן הגוף תוקף את עצמו – כך לפי מחקר אמריקאי חדש

דן אבן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דן אבן

חוקרים קושרים לאחרונה בין שימוש גובר במלח לעלייה בתחלואה במדינות המערב במחלות אוטואימוניות שבהן הגוף תוקף את המערכת החיסונית, כדוגמת טרשת נפוצה. צוות חוקרים מהמכון הטכנולוגי של מדינת מסצ'וסטס ובתי הספר לרפואה של אוניברסיטאות ייל והארוורד, בשיתוף חוקרים מגרמניה, מדווח החודש בכתב העת Nature בהסתמך על מחקר בעכברים, כי מלח עלול לעורר פתולוגיה של המערכת החיסונית שתוביל להתפרצות טרשת נפוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ