מחקר נרחב: רוצים יותר חומרים מזינים? צרכו חלב ובשר אורגניים

סקירת מחקרים מקיפה מצאה כי כמויות החומרים המזינים בבשר ובחלב אורגניים – בייחוד אומגה 3 - גדולות משמעותית מאלו הקונבנציונליים. בחלב אורגני נמצאו גם רמות גבוהות יותר של ויטמינים כגון ויטמין E, נוגדי חמצון חזקים וחומצת שומן מזינה במיוחד

קנת צ'אנג
ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קנת צ'אנג
ניו יורק טיימס

כמויות החומרים המזינים בבשר ובחלב אורגניים גדולות משמעותית מאלו שמכילים הבשר והחלב הקונבנציונליים — כך דווח במטא־אנליזה (סקירה שמנתחת מחקרים רבים) חדשה שהתפרסמה בכתב העת The British Journal of Nutrition בחודש שעבר. הדבר נכון במיוחד לחומצות שומן מסוג אומגה 3 — שהיו גבוהות ב־50% בגרסאות האורגניות. כך למשל נמצא כי חצי ליטר חלב אורגני מלא (או מוצרי חלב אחרים כמו חמאה וגבינה המשתווים לכך בכמותם) מספק 16% (39 מ"ג) מהצריכה היומית המומלצת של אומגה 3, לעומת חלב קונבנציונלי שמספק 11% (25 מ"ג). חומצות אומגה 3, שהגוף לא יודע לייצרן, ידועות כבעלות יתרונות בריאותיים רבים כגון הפחתת הסיכון למחלות קרדיווסקולריות (לב וכלי דם) וסיוע להתפתחות נוירולוגית תקינה של עוברים וילדים ולתפקוד נוירולוגי וחיסוני. "ההרכב של חומצות השומן הללו טוב יותר בבירור במוצרים האורגניים", אמר פרופ' קרלו לייפרט, מרצה לחקלאות אקולוגית באוניברסיטת ניוקאסל שבאנגליה ומוביל המטא־אנליזה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ