צריכה קבועה של ירקות ופירות עשויה להפחית את הסיכון למוות מוקדם

מחקר שהתבסס על 95 מחקרים שכללו כשני מיליון בני אדם מצא, שצריכת 10 מנות של פירות וירקות ביום עשויה להפחית את הסיכון ללקות במחלות או למות בטרם עת

שרה בוסלי, גרדיאן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שרה בוסלי, גרדיאן

חמש מנות יומיות של פירות וירקות טובות לבריאות, אבל עשר מנות טובות הרבה יותר, אומרים מדענים. הן עשויות למנוע מדי שנה 7.8 מיליון מקרי מוות בטרם עת ברחבי העולם.

ממצאי המחקר שערך Imperial College London, עשוי להרתיע שניים מתוך שלושה מבוגרים, המתקשים גם כך להתמודד עם ההמלצה לצרוך מדי יום שלוש או ארבע מנות של פירות וירקות, ואוכלים בקושי עגבניה בתוך כריך ארוחת הצהריים, תפוח אחד וכמה כפות אפונה בארוחת הערב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ