פרי קלאס
ניו יורק טיימס
פרי קלאס
ניו יורק טיימס

מחקר שהתפרסם ביוני בכתב העת New England Journal of Medicine מעיד שיותר מעשרה אחוזים מאוכלוסיית העולם סובלים מהשמנה, שלה כמובן השלכות בריאותיות חמורות. אחד הגורמים הרבים שרצוי לבחון הוא האופן שבו בני אדם אוכלים ועולים במשקל מרגע לידתם.

האכלת תינוק רעב נראית כמו אחת המטלות הבסיסיות שהורים ממלאים, אבל מתברר כי האופן שבו תינוק אוכל, עולה במשקל ומתפתח מרגע צאתו לאוויר העולם הוא שילוב מורכב של מרכיבים ביולוגיים והתנהגותיים של יחסי הורה־ילד. חלק מהמשוואה היא השאלה אם התינוק מקבל אוכל רק כשהוא רעב, או שמאכילים אותו לנוכח כל סימן מצוקה. ד"ר איאן פול, מרצה לרפואת ילדים ובריאות הציבור בבית הספר לרפואה של המרכז הרפואי Penn State Hershey בפנסילבניה, הוא אחד מראשיו של מחקר בשם Insight Study, שהחל ב–2011. מחקר זה הוא למעשה תוכנית התערבות שבה מנסים לבחון כיצד למידת אסטרטגיות של "הורות מגיבה" משפיעה על הורים ומסייעת להם לפרש נכון את האותות שהתינוק משדר. מטרתה למנוע השמנת יתר בילדות וכך בהמשך החיים. "פעמים רבות אומרים להורים להאכיל תינוקות לפי דרישה, אבל כלל לא מגדירים מה פירוש 'לפי דרישה'", אומר פול.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ