ירקות הם חלק הארי בתזונה בריאה - אז למה הם כל כך יקרים?

בעשור האחרון עלו מחירי הירקות בעשרות אחוזים, והישראלים הגיבו באופן המתבקש, והפחיתו בכמות הירקות. ובכל זאת, נסו לשלב ירקות בכל ארוחה ולצד זאת לזכור: ירקות הם פחמימה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ללא סוכר
איור: ליאו אלטמן
רוני זינגר
רוני זינגר

אחד הדברים המתסכלים ביותר מבחינתי בביקור בסופר, הוא לגלות בסיום הקניות שעגלה הכוללת בעיקר ירקות רבים ומגוונים עולה לא פחות כסף מאשר לו מילאתי אותה בעופות, בשר, וחטיפים. עבורנו, המתרגלים תזונה מופחתת סוכר, תופסות עגבניות השרי בשלל צבעים את סוכריות העדשים. אלא שבכל שבוע אנחנו מצטערים לגלות שקופסת עגבניות שרי שתחוסל תוך שעות עולה קרוב ל-30 שקל. והשרי לא לבד; גם עגבניות באיכות טובה, מלפפונים עם טעם, פלפלים, קישואים ושאר ירקות, לא זאת בלבד שלא פעם קשה למצוא אותם, אלא שהמחיר גורם להתלבטות חוזרת: האם כדאי לקנות בעשרה שקלים חבילת פטריות שתספיק למנה או שתיים של תבשיל?

תגובות