בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חוויה בלתי נשכחת עם הילדים בפאריס

לפני, אחרי או אפילו במקום יורודיסני. ביקור במוזיאון השוקולד מספק חוויה מוזיאונית שתהיה מקובלת גם על הילדים

תגובות

חופשות בחו"ל עם ילדים עלולות להיות קשות. לא כל אתר הוא יורודיסני או גלגל ענק שצופה על לונדון, וזאטוטים רבים מעלים הבעת "לאאאאא" עגומה כשאחד מהוריהם מעלה את המלה "מוזיאון" על דל שפתיו.

אלא שיש מוזיאונים ויש מוזיאונים. מתברר שפאריס עשויה להציע לילדים חוויה מוזיאונית שתהיה מקובלת אפילו עליהם. מלבד מוזיאוני הבובות, המדע ותולדות הטבע שקיימים בעיר, נפתח בה לפני כשנה מוזיאון קטן, מעניין, נעים ובעיקר טעים, שמתמקד בשוקולד.

קהל היעד אינו דווקא ילדים, אבל אין ספק שהם ימצאו הנאה רבה בהליכה בין פסלי אלים, מלכים ועבדים דרום-אמריקאים, ילמדו שבתמורה לעשרה פולי קקאו אפשר היה פעם לרכוש ארנבת צעירה ובריאה ויוזמנו לאמפיתיאטרון זעיר שבו ילמדו כיצד מכינים ממתקי שוקולד, ומהו בעצם מקורו של המאכל שכולם אוהבים.

המוזיאון הוא פרי יוזמתו של בעל מפעל שוקולד בלגי, שפתח את הראשון משלושת סניפיו בעיר ברוז' שבבלגיה ב-2004. המוזיאון השני הוקם בצ'כיה, והשלישי פועל בפאריס. אף שהבעלים והיזם הוא איש עסקים, קשה לחוש בכך במהלך הביקור - נכון שהשוקולד שמחולק למבקרים הוא מתוצרת מפעל האם, אבל בסיכומו של דבר, שוקולד הוא שוקולד, וכשהוא טוב, למי אכפת בעצם מנין הגיע?

בנוסף למוצגים ההיסטוריים מדרום אמריקה, יש במוזיאון אגף כלי חרסינה וכסף שכולם נועדו לשימוש בטקסי אכילת ושתיית השוקו שהיו נהוגים באירופה החל מהמאה ה-16, לצד כרזות פרסומת בנות מאה ויותר ותערוכות מתחלפות שונות.

זהירות - אל תתפתו לקחת חופן ממטבעות השוקולד שמוצעות בכניסה לכל רוכשי הכרטיסים. בהמשך הדרך צפויות טעימות נוספות, והגזמות אינן בהכרח טובות לגזרה או למערכת העיכול. למען האמת, כשיצאנו מהמוזיאון גילינו מסעדה לבנונית במרחק שני בתים. מעולם, באמת מעולם, לא שמחנו כל כך למראה צלוחית זיתים מרירים וסלט ירקות קצוץ דק. הכל, רק לא עוד מתוקים.

מיקומו של המוזיאון בין שתי תחנות מטרו בלב הרובע העשירי הופך אותו ליעד נוח לביקור קצר ולא מעייף, גם אם השהות בפאריס מוגבלת בזמן. שעה, ואולי עוד קצת להתאוששות והורדת רמות הסוכר.

,Choco-Story שדרות בון נובל 28 פאריס, מטרו - בון-נובל או סטראסבורג סן-דני. פתוח כל יום, 10:00-18:00

באדיבות מוזיאון השוקולד בפאריס


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו