שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
ילדים אוכלים ארטיקים
כיף לאכול משהו שאתם מכינים בעצמכם. צילום: ID 68141890 © Christinlola | Dr
עכבר העיר

איזה כיף שהקיץ כאן! אנחנו אוהבים את העונה הנפלאה הזאת שמביאה אלינו את הים, הפירות, המון אטרקציות לכל המשפחה ובמיוחד את הארטיקים. מאחר וחשוב לשים לב שאנחנו נהנים מהקרחונים הצבעוניים עם כמה שפחות צבעי מאכל וחומרים משמרים, הגענו למסקנה שעדיף להכין אותם בבית - הנה לכם שני מתכונים מרעננים במיוחד.

מדור ילדים - כל הכתבות
מה עושים היום
המלצות לסופ"ש עם הילדים
טיולים לכל המשפחה
הצגות לילדים

מצרכים ל-6 ארטיקים בטעם אבטיח

1 אבטיח קטן
2-3 כפות מי סוכר
2 כפיות מיץ לימון טרי

כלים: מעבד מזון (בלנדר, בלנדר מוט), מסחטה, מסננת, מתקן פלסטיק להכנת ארטיקים או כוסות חד פעמיות ומקלות ארטיק או כפיות.

אופן ההכנה
מכניסים את כל המצרכים לבלנדר ומפעילים עד שהתערובת טחונה לחלוטין. מסננים עד שהנוזל חלק, מומלץ להשתמש בכוס מדידה מאחר וכך יהיה קל יותר למזוג לתוך שקעי הארטיקים.

מוזגים את הנוזל המוכן אל תוך השקעים באופן שווה, אך לא למזוג עד הסוף מאחר ובזמן ההקפאה הנוזל תופס יותר מקום בתבנית.

ארטיקים, ארטיק אבטיח
מרענן, טעים וקל להכנה. ארטיקים ביתייםצילום: ID 59685837 © Ian Andreiev | Dr

אם מכינים בכלים המיועדים לארטיקים, מעבירים למקפיא ל-4-5 שעות לפחות (עדיף לילה שלם). אם משתמשים בכוסות ומקלות ארטיק - מעבירים למקפיא לשעה בכדי שהנוזל יתגבש מעט, מכניסים מקלות ארטיק לכל שקע ומחזירים שוב למקפיא ל-4-5 שעות לפחות.

מצרכים ל-6 ארטיקים אפרסק/נקטרינה

4-5 אפרסקים או נקטרינות - אפשר לשלב 2-3 כפות מי סוכר מי שאוהב מתוק או דבש נוזלי
1/2 כפית תמצית וניל
1 יוגורט בטעם אפרסק

כלים: קולפן, סכין, מעבד מזון (בלנדר, בלנדר מוט), כוס מדידה, מתקן פלסטיק להכנת ארטיקים או כוסות חד פעמיות ומקלות ארטיק או כפיות.

אופן ההכנה
מקלפים בזהירות את הפירות וחותכים באופן גס, מעבירים למעבד מזון/בלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד שהמרקם חלק לחלוטין.מוסיפים את הנוזל הממתיק (דבש/מי סוכר), תמצית וניל ומערבבים שוב. מוזגים את הנוזל לתוך שקעי הארטיקים לסירוגין ביחד עם היוגורט (נוזל אפרסק-יוגורט-נוזל וההפך) ומעבירים למקפיא ללילה שלם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ