אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק פיתה עם שוקולד: שפים מכינים סנדוויצ'ים לבית ספר

סנדוויץ' חביתה עם פרמזן של השפית תמר כהן צדק, כריך מוצרלה ופרושוטו של אמיר שולר ושפים נוספים מציעים את הגרסה שלהם לארוחת עשר - לגזור ולשמור

תגובות

אוגוסט הלוהט והאינסופי מגיע לקיצו, אבל השעון עדיין לא מצלצל בבוקר, הילדים מתרוצצים בבית עד השעות הקטנות ובאופן כללי, נראה שהמילים 'גבולות' או 'מסגרת' יצאו לחופשה. אבל אל דאגה, תכף גם קשיי ההתאקלמות של ההתחלה יגמרו ויתחלפו בשגרה הברוכה-מאוסה. השעון שוב יצלצל בשש וחצי בבוקר, ושוב תעלה השאלה - מה לשים לילדים בסנדוויץ'? לרוב הילדים יעדיפו את הבייסיק - חומוס, גבינה צהובה, נקניק ריבה או שוקולד, הפתרונות הנגישים והקלים לביצוע. אבל אולי, כדאי לנסות מדי פעם להציע להם משהו חדש? לא בטוח שהם ידלקו על זה מיד אבל כדאי לבדוק. לעיתים יש הפתעות.» חוזרים ללימודים - מה הילקוט המומלץ?» חטיפים יצירתיים לבית הספר» מהי קופסת האוכל הכי מפנקת?» טיולים לשבת - כל המסלולים שלא כדאי לפספס» מה עושים עם הילדים בסוף השבוע?

"בילדות הכי אהבתי פיתה עם חביתה ועגבניה - פשוט אבל טעים. הסנדוויץ' הזה הוא שדרוג של מה שאהבתי בילדות".

לחביתה:כף שמן זיתחצי בצל קצוץ2 ביצים1/4 כוס פרמזן מגוררמלח ופלפל לפי הטעםלהרכבה:2 פרוסות לחם מחיטה מלאהממרח עגבניות מיובשות2-3 עלי חסהפרוסות מלפפון עם הקליפה

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת טפלון/ קרמי.2. מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה.3. בקערה בינונית טורפים ביצים, ומוסיפים את הפרמזן.4. כאשר הבצל מזהיב מכבים את האש, ממתינים מספר דקות לקירור.5. מוסיפים את הבצל המטוגן לתערובת הביצים וטורפים היטב. 6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.7. באותה מחבת מטגנים את החביתה משני הצדדים עד הזהבה.8. הרכבת הסנדוויץ': על שתי פרוסות הלחם מורחים ממרח עגבניות מיובשות בשכבה דקה.9. מניחים עלי חסה ומלפפון פרוס, מעל הכל את החביתה. 10. סוגרים היטב ומגישים.

לממרח עגבניות מיובשות:צנצנת עגבניות מיובשות בשמן1-2 שיני שום1/4 כוס עלי פטרוזיליה1/4 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את העגבניות המיובשות (כולל השמן) וטוחנים.2. מוסיפים את השום, עלי הפטרוזיליה והבזיליקום, ומעבדים עד ליצירת ממרח.3. שומרים בצנצנת אטומה.

  לא סתם סנדוויץ' חביתה. סנדוויץ' חביתה עם פרמזן (צילום: מנחה נופה)

"הכריך הזה היה הכריך שאבא נהג להכין לי לבית הספר. בעוד שכולם היו מגיעים עם סנדוויצ'ים מסכנים של גבינה צהובה או חומוס ומלפפון חמוץ, אני הייתי מוציא את הסנדוויץ' המושקע שלי. אבא שלי, בשלן חובב, מחובר עמוק למטבח האיטלקי ולכן רעיונות לכל ארוחה, ואפילו כריך, היו שאובים מעולם התוכן של ארץ המגף. לא פלא שמצאתי את עצמי גדל במטבחים איטלקיים".

מצרכים:לחמניית ג'בטה כפרית1 כף ממרח פלפלים1 כדור מוצרלה דה בפאלו חתוך לפרוסות דקות4 פרוסות נקניק פרשוטו או חזה אווז1 כפית חרדל גרגיריםעלה חסה אייסברג

אופן ההכנה:

1. פורסים את הלחמניה לאורכה. 2. בצד אחד מורחים ממרח פלפלים. מניחים עליו את פרוסות המוצרלה ועליהן את הנקניק. 3. על צידה השני של הלחמניה מורחים כפית חרדל ומניחים את עלה החסה. 4. סוגרים ואוכלים בתאבון.

  מבית אבא. כריך מוצרלה ופרושוטו (צילום: מנחה נופה)

"במיוחד לקראת החזרה לבית הספר, הנה רעיון מצוין ומהיר הכנה לארוחה מזינה ומשביעה ליום כיף במקום הכריכים השגרתיים. שני סנדוויצ'ים שהיו אהובים עלי בתקופת בית הספר הם סנדוויץ' חלבה (עם חמאה וחלבה-שקדים), וסנדוויץ' חביתה (חביתה, מלפפון וחמאה) הטיפ שלי לסנדוויצ'ים: תמיד למרוח את שני צידי הלחמנייה או את שתי פרוסות הלחם, או פשוט למרוח טורטייה ולגלגל".

מצרכים:

טורטיות בקוטר 20 ס"מ מקמח תירס, חיטה או קמח מלא (מומלץ הקפואות, ללא חומרים משמרים)גבינה למריחה מכל סוגפרוסות גבינה קשה (עמק או כל גבינה שאוהבים)מלפפון ירוק קלוף וחתוך לאורך למקלות דקים.

אופן ההכנה:

1. מניחים את הטורטייה על משטח עבודה.מורחים את הגבינה.2. שכבה עבה יותר בחלק הקרוב אליכם שהופכת דקה בצד הנגדי.3. מניחים את פרוסות הגבינה הקשה, בצד הקרוב אליכם.4. מסדרים את מקלות המלפפונים בחלק הטורטייה הקרוב אליכם.5. מרימים בשתי הידיים את שולי הטורטייה הקרובים אליכם ומגלגלים תוך כדי הידוק המלפפונים אל הגבינה עד שהטורטייה הופכת לגליל דק והדוק.6. עוטפים בניילון ניצמד ומפית ומגישים בחיוך.

  למה לא בטורטייה בעצם? טורטייה ראפ (צילום: חגית גורן)

"בתור ילד הסנדוויץ' האהוב עליי מכל היה לחם שחור עם גבינה צפתית, עגבניה וסחוג ירוק חריף. הסנדוויץ' הזה הוא כיפי ומשביע מאד ואפשר לאכול אותו גם בהפסקת עשר כארוחת בוקר וגם בהפסקת הצהרים, כשמדובר ביום לימודים ארוך ומתחשק אוכל של בית".

ללביבות:

600 גרם עוף מבושל קצוץ דק1 תפוח אדמה גדול, מגורר דק1 בצל גדול מאוד קצוץ דק1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה1/2 צרור כוסברה קצוצה1/2 צרור שמיר קצוץ2 כפות גדושות קמחמלח, פלפל שחור טחון טרי2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)5 ביציםשמן לטיגון

לסנדוויץ:

לחם שחור פרוסעגבניהבצל ירוקמעט מיונז

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הלביבות לתערובת אחידה.2. מחממים במחבת רחבה שמן בגובה 1 ס"מ. נוטלים מעט מן התערובת בעזרת כף גדולה, יוצקים לשמן ומשטחים ללביבה. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.3. מורחים 2 פרוסות לחם במעט מיונז, מניחים שתי קציצות, מוסיפים עגבניה, בצל ירוק ומעט מלח.

  במיוחד ליום לימודים ארוך. סנדוויץ' לביבות עוף וירק (צילום: מנחה נופה)

"אני לא אוהב לראות ילדים שמפונקים באוכל או לא אוהבים הרבה דברים. אני תמיד זוכר שההורים שלי לא חסכו ממני טעמים ותמיד נתנו לי לטעום הכל ובאמת היום כאדם בוגר אני לא פוסל ולא פוסח על שום טעם. אני חושב שצריך לתת לילדים לנסות דברים וטעמים מגיל צעיר. הסנדוויץ' הזה מלא טעמים וחומרי גלם משובחים וקצת מיוחדים יותר מנקניק וחומוס. השילוב של הטעמים הללו יעשיר לילדיכם את היום".

מצרכים:מומלץ להכין בפרנה (לחם מרוקאי אפוי על לבנים או בג'בטה)עגבניה, פרוסהעלי חסה1/4 גליל פרומעז מפוררפלפלים קלוייםלפסטו:צרור עלי בזיליקום50 גרם צנוברים קלוייםמעט מיץ לימון1/4 כוס שמן זית50גרם קשקבל מגורדתמלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. להכנת הפסטו מניחים את כל המרכיבים פרט לגבינה ולשמן במעבד מזון, טוחנים לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את הגבינה ולאחר כדקה מזלפים לאט את השמן, מתבלים במלח ופלפל.2. להרכבת הכריך: מורחים בצידו האחד של הכריך את הפסטו. מעל מניחים את העגבניות ועלי החסה. מפוררים מעל את גבינת העיזים ומפזרים את הפלפלים הקלויים. סוגרים את הכריך וחוצים לשניים.

לא לחסוך טעמים מהילדים. סנדוויץ' פסטו, גבינת עזים ופלפלים (צילום: יח"צ)

מצרכים:

6  טורטיות מוכנות (לבחירתכם קמח מלא/ תירס)6  כפות טחינה גולמית1 פלפל אדום קלוי חתוך דק (לחתוך לשמיניות ולקלות על מחבת מחורצת ללא שמן)1 קישוא קלוי חתוך דק (לחתוך לרבעים ולקלות על מחבת מחורצת ללא שמן)מעט עלי בייבילעוף:300 גרם חזה עוף פרוס לרצועותמלח יםפלפל שחורפפריקה מתוקהשתי שיני שום קצוצותכף שמן זית

אופן ההכנה:

1. עוף: מחממים שמן במחבת.2. מטגנים את העוף כמה דקות עד להזהבה.3. מוסיפים פנימה את השום והתבלינים.4. הרכבת המנה: מחממים את הטורטיות במחבת טפלון, ללא שמן, כ-2 דקות כל אחת.5. מורחים כף טחינה על שליש טורטייה, עליה מסדרים שכבה של רצועות עוף, לידן מניחים 2 רצועות פלפל קלוי ושתי רצועות קישוא קלוי ומוסיפים מעט עלי בייבי.6. מגלגלים את הטורטייה, כך שהמילוי יהיה בחלקו הפנימי של הגליל שנוצר.

    משתלם לחזור לבית הספר (צילום: באדיבות "המטבח של נלי")

*#