אופים צעירים: סדנאות אפייה חוויתיות לילדים

איך להכין לחם, מה ההבדל בין סוגי הקמחים השונים וכיצד לאפות ללא חומרים משמרים. הילדים מוזמנים ללוש, לתבל, להמתיק והעיקר לאפות לבד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

ילדים אוהבים לגעת באוכל, לבשל ולאפות. אחרי שהם משחקים במטבח פלסטיק שיש להם כשהם קטנים, מגיע הזמן לעבור אתם למטבח האמיתי, בו הם יכולים ליהנות מחוויית בישול שמשולבת בלימוד על האוכל שאנחנו אוכלים, לקמח ולרדד עם אמא ואבא, ולהכין צורות מגוונות מבצק. אז גם בבית וגם במגוון מאפיות ברחבי הארץ הילדים הקטנים מוזמנים להתנסות בחוויה וללמוד לאפות פיצות, לחמים, ג'בטות, עוגיות ועוד.

» אתרי שוקולד מומלצים ברחבי הארץ» חמישה מרכזי מבקרים שלא ירוקנו לכם את הארנק

אגדת לחם - אגדה של מקום מתובלת בהיסטוריה וקולינרייה

בחצר הישנה שבקיבוץ גשר, תמצאו מאפייה עם היסטוריה. בחוץ ניצב מערבל הקמח ההיסטורי ובפנים פועל תנור לבני בן 82 שנה, המודלק כל בוקר כשעה, באמצעות להביור. בתנור זה הילדים מוזמנים לאפות את הג'בטה, ממש כמו פעם. חבושים בכובע אופים ומערוך, הילדים עומדים סביב שולחן המאפייה ותוך כדי לישת הבצק ויצירת צורות ג'בטה כיד הדמיון. בזמן שהפוקאצ'ה תאפה בתנור, הילדים ילמדו איך אפו פעם תוך כדי מייצגים אורקוליים, סיור בבונקר לוחמים, טיול לגדת הירדן שמשלב גשר רומי בן 2000 שנה וילמדו את סיפורו של מפעל החשמל בנהריים. בתום הפעילות הם יצאו עם פוקאצ'ות רייחניות ארוזות כיאה לאופים מנוסים.למי: מגיל 3.מתי: בתאום מראש.כמה: 50- 25 שקלים (תלוי אם משלבים סדנא וסיור במייצגים).איפה: קיבוץ גשר, עמק הירדן.יצירת קשר: 04-6753336.» אגדת לחם - לכל הפרטים

חוויה של פעם. אגדת לחם בקיבוץ גשר

הני בי - כל עוגייה דבש

כשחני, קונדיטורית בנשמתה, הבינה שבהייטק הנאתה לא תופחת כמו הבצק, היא הגשימה את חלומה והקימה קונדיטוריה שמשלבת סדנאות אפייה לילדים במקום היסטורי וקסום. על השולחן ממתינים לילדים קופסאות עם קוביות חמאה, קמח וסוכר, צורות לקריצת עוגיות, סוכריות בסוגים שונים לקישוט, ממרח שוקולד ומתבלים, וכמובן, כובע קונדיטורים וסינר ארוך. הילדים בליווי ההורים לומדים להכין עוגיות חמאה אותן הם מקשטים בסוכריות, עוגיות מלוחות בהן הם טומנים בתוך קונכיית בצק זיתים ומילויים שונים, מאפינס בציפויים מוקרמים ואפילו ממתקים. למי: מגיל 3.מתי: אחת לחודש, בכל יום ראשון, הראשון לחודש וכן, לברור תאריכי סדנאות יש להתקשר. כמה: 100 שקלים (הורה+ילד).איפה: דרך הנדיב 107, פרדס חנה.יצירת קשר: חני- 050-4956601. » הני בי - לכל הפרטים

השאור של סער - מאפיה כמו פעם

במרפסת המאפייה הילדים מוזמנים ללמוד את סודות הג'בטות והלחמים. על שולחן עץ ארוך, יקבלו את פניהם שפע צלוחיות עטורות בתבלינים בצבעים ססגוניים כמו אורגנו, זעתר, שומשום, פפריקה, שמן, זיתים, רטבים מיוחדים ומתבלים. כשהם לבושים בסינר, הילדים ילמדו ללוש ולרדד את הבצק, תוך כדי שהם ילמדו על סוגי הקמחים, מי הם אלו שתופחים, מהו השאור, מדוע כדאי לעשות לחמים בעבודת יד וכיצד אופים ללא חומרים משמרים. בכל סדנא הילדים יצאו עם שפע מתכונים שתוכלו להכין אתם גם בבית. ההורים מוזמנים להנות מקפה ומאפה בעוד הילדים רוקחים מאפים. למי: מגיל 5.מתי: לפי תאום מראש.כמה: 60-90 שקלים (תלוי בסוג הסדנא).איפה: מרכז מליבו, גינות דותן 23, מודיעין.יצירת קשר: סער- 08-970-8555.» השאור של סער - לכל הפרטים

יצירה עם תבלינים. השאור של סער (צילום: יח"צ)

ברינה - שיהיה לבריאות

במאפייה הבריאה, הילדים לעשות מעגל סביב המערבל התעשייתי, ולהכין לחמניות, פיצות ומאפים נוספים - הכל מקמח מלא. תוטך כדי ההכנה ילמדו הילדים מה גורם ללחם לתפוח, מה ההבדל בין סוגי הקמחים, מה עושים השמרים, איך הם תוססים ומתפיחים ועוד. אתם יכולים גם להצטרף לקטנים לשעת ה"בריאות", ולאפות ביחד אתם לחמניות בכל מיני צורות, פיצה עגולה או מרובעת ועוגיות מעוצבות כחיות, פיות ואפילו שדונים כשכולן, מקושטות בתבלינים טבעיים. כשהכל יוצא מהתנור, הילדים מוזמנים לקחת קופסה עם כל מה שהם אפו בעצמם בליווי מתכונים מודפסים. למי: מגיל 5.מתי: לברור תאריכי סדנאות יש להתקשר / בתאום מראש.כמה: 150 שקלים (הורה+ילד).איפה: רח' מיכה 3 ב' כפר סבא.יצירת קשר: רינה- 054-2025269.» ברינה - לכל הפרטים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ