שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ספרי ילדים: מבשלים עם שוקולד

הספר החדש בסדרה "שמח במטבח" עוסק בחומר גלם האהוב ביותר גם על הילדים, וגם על המבוגרים, ומהווה אתנחתא נעימה וטעימה ביום חורף קר

שלי ניידיץ', עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שלי ניידיץ', עכבר העיר

חורף, פוך, שוקו חם. הסערה שבחוץ מתקשרת אוטומטית עם משהו חם ומתוק. יחד עם הצורך להמציא עוד פעילויות מעניינות לאחר צהריים ביתי, רק מתבקש שיפול לידיכם ספר מתכוני שוקולד לילדים, בדיוק כמו שקרה לי.

» ספרי ילדים - כל הטורים»קינוחי השוקולד הטובים בתל אביב"שוקולד", החדש בסדרת ספרי "שמח במטבח" - צעדים ראשונים בבישול עם ילדים או עבורם, הוא ספר מתוק בכמה מובנים. לבד מהמתיקות של חומר הגלם עצמו, ללא ספק הממתק המועדף על ילדים ומבוגרים כאחד, גם האיורים והצילומים ידידותיים לעין ולחך, ההתייחסות לילדים מכובדת ומניחה שלפני שיגשו לעניין עצמו כדאי שידעו מה זה בדיוק שוקולד, מה ההיסטוריה שלו, ממה הוא עשוי, איך מכינים אותו וכל מה שיספק את סקרנותם ויעורר אותה מחדש. נוסף לכל אלה, העובדה שהמתכונים מגוונים ומקוריים ולא בורחים לבנאלי, מעלה את רף המוטיבציה להפשיל שרוולים ופשוט לנסות: עוגיות "מתפוצצות" שנקראות כאן "עוגיות רעידת אדמה", מוס שוקולד לבן ופטל, סוכריות שוקולד על מקל, עוגיות מקרון שוקולד, הקינוח האמריקני "רוקי רואוד", מאפי גנש ועוד. נכון, הם לא תמיד קלים ופשוטים, המתכונים, אבל ההסברים כל כך ברורים ומלווים באיורים להמחשה, שלא יכולים להיות לקטנים תירוצים, ובכלל - מי אמר שהחיים קלים?המבוגרים שבינינו מתרפקים בוודאי על "ילדים מבשלים", הספר המיתולוגי של רות סירקיס שרצה ללמד ילדים את סודות המטבח. בתקופה שבה לא היה אינטרנט ומידע זמין לכל, הספר הזה היה התנ"ך לכל מתכון, לא בהכרח מתוק, המיועד לבישול לילדים ואיתם, מלווה גם הוא בהסברים מתאימים. את כדורי השוקולד מהספר ההוא אני מכינה עד היום לגני הילדים או לארועים משפחתיים והם לא מפסיקים לקצור שבחים. בניגוד ל"ילדים מבשלים", לא בטוח ש"שוקולד" מיועד לילדים שרוצים להתנסות לגמרי לבדם בלי ליווי של מבוגר ואם כן, המחברים יוצאים מנקודת הנחה שילדים יודעים מה זה "לנפות", "קורץ" ועוד כמה מושגים לא מובנים מאליהם מהתחום, אם אכן כך הוא בהחלט יכול להתאים לילדים בגיל העשרה.

לא רק לילדים מתוך הספר "שמח במטבח"חסרונותיו היחידים הם הגודל - הספר ענק ותופס המון מקום על השיש במטבח, והעובדה שבחלק מהמתכונים מציעים את האופציה להשתמש במרגרינה במקום חמאה. מרגרינה ידועה היום כחומר ששוקע בעורקים ואינו מתפרק אלא מצטבר לטווח הארוך, רעל של ממש שבתהליך הכנתה משתמשים בחומרים מסרטנים, מתכות וחומרים מבוססי נפט ולא בכדי היא נאסרה לשימוש במדינות מסוימות. אם רוצים גרסת פרווה לחלק מהמתכונים כדאי לבחור באופציית השמן אם זה אפשרי. מעבר לזה, בהחלט מרענן להחליף מדי פעם את הסיפור היומי שאנחנו מספרים לילדים בספר ללא נרטיב אבל בעל תועלת עצומה, שלא רק מעדן מתוק ומלבב בסופו, אלא גם היכרות עם חומרים ותכונותיהם, הבנה של תהליכים כמו המסה, בישול, אפייה, שיעור בעבודת צוות, סבלנות, עצמאות, אחריות, שיתוף פעולה ודחיית סיפוקים, כי ברוב הבתים סביר שיבקשו מהילדים לחכות עד אחרי ארוחת הערב כדי לטעום את מעשה ידיהם. וכמה לא פשוט להם להתאפק. אבל למי כן?ובלילה, לפני השינה, כדי לסגור את היום המתוק הזה, כדאי לספר להם את הרפתקאות צ'רלי בממלכת השוקולדה. כי איך אפשר בלי סיפור של ממש?

"שוקולד" - סדרת "שמח במטבח". הוצאת: דני ספרים, מחיר: 79 שקלים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ