חוויה רב חושית: מרכז החוויות והטעמים של רולדין

יוליה פריליק-ניב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יוליה פריליק-ניב, עכבר העיר

כבר הייתם בבריכה, בים ובספארי ואתם מחפשים פעילות נחמדה וממוזגת עם ערך מוסף לילדים? יש לנו הצעה מפתה ובעיקר טעימה, שתצליח לנתק את הילדים מהמסכים ומהרביצה האינסופית שמזמן החופש הגדול. מרכז החוויות והטעמים של רולדין בקדימה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים כשאתם חושבים על ילדים פעילים, המפתחים את הצד היצירתי שלהם, עובדים עם הידיים, מתנסים ואפילו רוכשים מיומנויות חדשות בתחום האפייה.


ROLADIN SENSES הוא מרכז חוויות וטעמים של רולדין והוא מציע שלל חוויות מתוקות לילדים במהלך החופש הגדול, בתאריכים 7 ביולי עד 31 באוגוסט, וגם פעילויות נוספות במהלך השנה. הילדים מגיעים לכשעה ורבע של פעילות בתיאום ובהרשמה מראש, בעוד שההורים יכולים לבחור אם להתלוות לצאצאים ולהכין איתם קינוחים טעימים, או לשתות בנחת קפה בבית הקפה של רולדין בקומת הכניסה.


כדי להיכנס לאווירה המתוקה והנעימה צופים מעבר לזגוגיות גדולות ושקופות לעבר המפעל של רולדין. הילדים צופים בידיים הלשות, הבוחשות, הקולעות, המזלפות, המקציפות והקורצות של העובדות והעובדים, המכינים מדי יום ובעבודת יד קפדנית כ-150 סוגים שונים של מאפים ביתיים, בהם עוגות, פשטידות, לחמים ועוגיות. אחרי שחוש הראייה זכה בטעימה מעוררת תיאבון, עוברים לחוש הבא – השמיעה. המדריכות המיומנות מסבירות למבקרים הצעירים על ההיסטוריה המעניינת של רשת רולדין, שהחלה את דרכה בשנת 1987 כעסק יצירתי קטן של האחים קובי ואבי חקק. האחים לבית חקק הכינו מאפים ביתיים בעבודת יד ומכרו אותם מדלת לדלת, עד שפתחו את הסניף הראשון של הרשת בשנת 1989 ברמת השרון. אין ספק שהסיפור מעורר בדור הצעיר השראה להגשים את החלומות שלהם, גם אם הם נראים כרגע רחוקים.


אחרי ההסבר המפורט נכנס לתמונה חוש נוסף – חוש המישוש. הילדים עוברים לחדר הסדנאות המאובזר היטב, מקבלים סינרים וכובעים ונחשפים לחומרי הגלם (הכשרים) והייחודיים של רולדין, המשמשים גם את ליין המוצרים הנרחב של הרשת. המדריכות עוברות בין המשתתפים, מעניקות הסברים על שלבי ההכנה, מנדבות טיפים חשובים להצלחת האפייה ועוזרות למי שצריך.


בעוד שבכל חופשה מכינים בסדנאות משהו שקשור לחג – למשל בפסח מכינים מאפים כשרים לפסח, בחנוכה סופגניות, בשבועות מאפי גבינה, בפורים אוזני המן בשלל מילויים וכך הלאה – בחופש הגדול מוקדשת הסדנה לכיף מתוק בסימן קיצי. בחופש הגדול הקרוב יכינו הילדים שלושה תוצרים, אותם יוכלו לזלול מיד או לקחת איתם הביתה בקופסה אישית ממותגת: עוגת עציץ מדליקה בגביע גלידה, סוכריית בצק סוכר צבעונית ועוגת מילפיי מקושטת בשילוב קצפת וניל.


במהלך ההכנה מקבלים הילדים הסברים על חומרי הגלם השונים בהם משתמשים ברולדין, על טכניקות העבודה השונות באפייה וכדומה. תוך כדי ההסברים מתנסים הילדים בעצמם בשימוש בשקיות זילוף, הם קורצים צורות מבצקים שונים, יוצרים עוגיות שונות ומקבלים טיפים שאפשר ליישם גם בבית.


בסיום ההכנה, ועד שהתוצרים הריחניים ייצאו מהתנור, מוזמנים הילדים לצפות בסרטון קצר וחווייתי המעניק הצצה למפעל מנקודת מבטו של ילד סקרן. בסיום ההקרנה מקבל כל משתתף את המארז האישי והמתוק. כשחושבים על זה, זה נהדר שילד או ילדה יכולים להכין משהו מאפס בכוחות עצמם ולראות את התוצאה העולה על סך חלקיה בסוף. זה מה שהופך את הביקור של רולדין לחווייתי ומעודד למידה בהשוואה למקומות אחרים, בהם רק מקבלים הסברים "על יבש". וגם מי שכבר היה בעבר יוכל להגיע שוב כי בכל פעם מכינים משהו אחר מהרפרטואר העשיר של רולדין. מה למשל? קינוחי כוסות, ג'לי צבעוני, קצפות שונות, מוסים במרקמים ובטעמים מגוונים, קוקילידה, עוגיות הפתעה, סופגניות ממולאות, מילקי ביתי ועוד רבים וטעימים.


ואם יש לכם בני נוער סקרנים לגבי עולם האפייה, מתקיימות עבורם סדנאות מעמיקות יותר הכוללות שימוש במיקסרים ובעזרים מקצועיים אחרים, ויש גם קורסים בני שלושה מפגשים עם קונדיטורית מוסמכת. רוצים לאפות ביחד עם אנשים אהובים? הפעילויות מתאימות גם לקבוצות סגורות, משפחות וקייטנות.


הפעילויות במרכז החוויות והטעמים של רולדין - מתקיימות בימים א'-ה' בשעות 9:00-16:00 וביום שישי בשעות 9:00-13:30, 40 שקלים לילד/מבוגר, הסדנאות מתאימות לילדים מגיל 5, המקום וחומרי הגלם כשרים, יש לתאם מועד לביקור מראש דרך האתר roladin.co.il


תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ