אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: מתכוני ארטיקים כיפיים לקיץ

פתרון מושלם לזמן פנוי בחופש הגדול - שני מתכונים מרעננים לארטיקים טבעיים שיגרמו לילדים שלכם להתמכר, ועל הדרך יחסכו גם לכם כמה שקלים

תגובות

איזה כיף שהקיץ כאן. כפי שכתבתי בעבר, אני לגמרי ילדת קיץ. אני אוהבת את החום, הים, הפירות ובמיוחד את הארטיקים, הקרטיבים והגלידות. אני אוהבת לאכול אותם בכל העונות אבל במיוחד בקיץ. ברגע שמזג האוויר מתחיל להתחמם, עולה בי הצורך להתרענן ואז אני ניגשת למקפיא, שולפת ארטיק ומתענגת על כל ביס. מה שהורס את החגיגה הוא ריכוז צבעי המאכל והחומרים הלא בריאים שיש בהם, ולכן הגעתי למסקנה שגם אותם אפשר להכין לבד ועדיין שייצאו טעימים ומושקעים, גם ללא כל חומרי הטעם והריח המיותרים האלה.

» עוד מתכון לארטיק תוצרת בית
» החופש הגדול - המדריך המלא
» 
בריכות שחייה מומלצות לילדים
» המדריך המלא לפארקי המים
» טיולי נחלים קרירים לשרב הכבד

מדובר בהכנה עצמית של ארטיקים, שיהיו טעימים לילדים דווקא בגלל הטעמים הלא שגרתיים שבדרך כלל מאפיינים אותם, יחד עם הטריות והטבעיות שלגמרי עושים פה את העבודה. הפעם הבאתי שני מתכונים טעימים במיוחד - הראשון הוא ארטיק אבטיח מרענן והשני של ארטיק אפרסק ונקטרינה עם יוגורט, שיוצר מרקם חלבי וגלידתי יותר. בנוסף, אני מצרפת מתכון למי סוכר שישמשו אתכם בשני סוגי הארטיקים.ארטיקי אבטיח

מצרכים ל-6 ארטיקים:1 אבטיח קטן (במשקל של כחצי קילו)2-3 כפות מי סוכר (מצורף מתכון בהמשך) - לא חובה 2 כפיות מיץ לימון טריכלים: מעבד מזון/ בלנדר/בלנדר מוט, מסחטה, מסננת, כוס מדידה, מתקן פלסטיק להכנת ארטיקים/ כוסות חד פעמיות ומקלות ארטיק או כפיות להכנה עצמית.

אופן ההכנה:» מכניסים את כל המצרכים לבלנדר/מעבד מזון ומפעילים עד שהתערובת טחונה לחלוטין.

» שופכים אל תוך מסננת שמתחתיה כוס מדידה גדולה ומעבירים דרך המסננת עד שהנוזל חלק לחלוטין. מומלץ להשתמש בכוס מדידה מאחר וכך יהיה קל יותר למזוג לתוך שקעי הארטיקים.

» מוזגים את הנוזל המוכן אל תוך השקעים באופן שווה. לא מוזגים עד הסוף מאחר שבזמן ההקפאה הנוזל תופס יותר מקום בתבנית.

» אם מכינים בכלים המיועדים לארטיקים, מעבירים למקפיא ל-4-5 שעות לפחות (עדיף ללילה שלם). אם משתמשים בכוסות ומקלות ארטיק - מעבירים למקפיא לשעה בכדי שהנוזל יתגבש מעט, מכניסים מקלות ארטיק לכל שקע ומחזירים שוב למקפיא ל-4-5 שעות לפחות.ארטיקי אפרסק/נקטרינה

מצרכים ל-6 ארטיקים:4-5 אפרסקים/ נקטרינות - אפשר לשלב 2-3 כפות מי סוכר (מתכון מצורף בהמשך)/ דבש נוזלי1/2 כפית תמצית וניל1 יוגורט בטעם אפרסק כלים: קולפן, סכין, מעבד מזון/ בלנדר/בלנדר מוט, כוס מדידה, מתקן פלסטיק להכנת ארטיקים/ כוסות חד פעמיות ומקלות ארטיק או כפיות להכנה עצמית.

אופן ההכנה:» מקלפים בזהירות את האפרסקים/ נקטרינות וחותכים באופן גס.

» מעבירים למעבד מזון/בלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד שהמרקם חלק לחלוטין.» מוסיפים את הנוזל הממתיק (דבש/מי סוכר) ותמצית וניל ומערבבים שוב. מוזגים את הנוזל לתוך כוס מדידה.»  מוזגים את הנוזל לתוך שקעי הארטיקים לסירוגין ביחד עם היוגורט (נוזל אפרסק-יוגורט-נוזל וההפך) ומעבירים למקפיא ללילה שלם.

מי סוכר:

מומלץ להכין את סירופ מי הסוכר כחצי שעה לפחות לפני הכנת הארטיקים, כשאת השלב הזה עדיף שמבוגר יכין לבד מאחר שהנוזל רותח.מצרכים: כוס סוכר + כוס מיםאופן ההכנה: » בסיר קטן, מביאים לרתיחה את הסוכר והמים. לאחר מכן ממשיכים לבחוש עד שהסוכר נמס (לוקח בערך שלוש דקות). מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

טיפים: » במתכון של ארטיקי האבטיח - אם אתם חובבי מתוק, הוסיפו את מי הסוכר, אבל אם ברצונכם להכין ארטיקים כמה שיותר בריאים ולא מתוקים מאוד - ותרו על הממתיק. מבטיחה לכם שהילדים ואתם עדיין מאוד תהנו מהם. » אם אתם בוחרים להשתמש בדבש במתכון של ארטיקי האפרסק - שימו לב שהטעם של הדבש דומיננטי, אז אם הדבר מפריע לכם, בחרו במי הסוכר או הכינו ללא ממתיק כלל. פירות הקיץ גם ככה מתוקים ולא מחייבים תוספת סוכר.

*#