אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: אורז הפתעות שמח

אורז לבן ומשעמם יכול להפוך לארוחה שלמה אם הוא עשוי נכון עם ירקות בשלל צבעים ותבלינים טעימים - מתכון שלוקח את המאכל הכי פשוט שילדים אוהבים, ועושה ממנו חגיגה

תגובות
קל להכנה וכולם אוהבים. אורז צבעוני של סיגל פאוסט
מוטי מילרוד

אורז הוא מאכל מושלם כמעט לכל טיימינג או אירוע - הוא מהיר להכנה, בריא ואף נטול גלוטן, והקטנים בדרך כלל אוהבים את המרקם שלו. אפשר להכין אותו בבישול בציר או להעדיף אותו דווקא לבן וניטרלי עם חביתה מעל - קיימות המון דרכים להכין אורז. אבל כשמוסיפים לו ירקות טריים ורכים העשויים במידה הנכונה והופכים אותו לצבעוני - מקבלים ארוחה מזינה ובריאה וגם חגיגת טעמים בפה. מדובר בתבשיל הכי פשוט בספר, אבל גם אחד המוצלחים ותמיד כיף שיש אותו במקרר.

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים

מצרכים

1 כוס אורז, לא לשכוח לשטוף אותו היטב
1 בצל
2 גזר
1 כוס אפונה קפואה
2 כוסות מים
1כפית אבקת מרק בטעם עוף
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
שמן

אופן ההכנה

» לקצוץ בזהירות גדולה את הבצל לקוביות קטנות - אפשרו לילד להשתתף בחיתוך עם סכין מפלסטיק בהתאם לגיל ולניסיון שלו. 

» לחמם 3 כפות שמן בסיר ולהוסיף את הבצל הקצוץ, לטגן עד להזהבה.

» לקלף את הגזר ולגרור בזהירות במגררה גסה. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ואז מכסים את הסיר ומאדים כ-5 דקות.

» להוסיף את האורז ולערבב. לצקת את המים ולתבל באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. להוסיף לסיר את האפונה ולהביא לרתיחה על להבה גבוהה. 

» כשהמים רותחים, יש להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים כ-20 דקות. לאחר מכן, לכבות את האש ולהניח את הסיר "לנוח" עוד כ-10 דקות.

» אם לילדים יש עוד חדוות יצירה שלא באה לידי מימוש, תמיד אפשר בסוף לקשט את הצלחת ואז האורז יהיה באמת שמח

כתבות שאולי פספסתם

*#