אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: הפסח הזה כולו מצה

לאכול בלי חמץ באמת נשמע מדכא, אבל מתכונים למצה בריי פריכה ומושלמת יהפכו את חול המועד הקרוב לשבוע קולינרי מיוחד שעוד תתגעגעו אליו

תגובות
כמה פשוט להכין, ככה טעים. מצה בריי
ID 71755939 © Sergii Koval | Dr

פסח בפתח ואפשר כבר להריח את ניחוחות המצה בריי נישאים באוויר וממלאים את הבית בריח המוכר של חופש קצרצר עם המשפחה. המצה בריי היא הנישנוש המושלם לחג. היא מתאימה לטיולים, לארוחות בוקר ואפילו לארוחות ערב - בקיצור, חול המועד הוא כולו מצה בריי. 

» פסח 2019 - המדריך המלא לחג
» אירועי פסח הגדולים לילדים
» פסח בזול: כל הפעילויות לילדים
» מצפון עד דרום: כל טיולי פסח
» פסטיבלים בפסח לכל המשפחה

מצרכים:

4 מצות
1/4 1 כוסות מים
2-3 בצל ירוק
3 ביצים
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון

אופן ההכנה

» מתחילים בחגיגה עם השלב האהוב על כולם - שמים את המצות בקערה ומתחילים לרסק, עד שמקבלים פירורים.

» כשכל המצות מפוררות לגמרי, מוסיפים את המים ומערבבים. כשכל הפירורים רטובים, זה הזמן לעזוב את המצות ולתת להן לספוג את המים.

» עוברים לקצוץ את הבצלים לגודל הכי קטן רק אפשר ולא לשכוח להיות זהירים עם האצבעות.

» אחרי שהמצות מתרככות וסופגות את רוב הנוזלים, שופכים את המים שנשארו בקערה, מוסיפים את הביצים, בוחשים היטב, ומתבלים במלח ופלפל ביד נדיבה - הבלילה מוכנה לטיגון.

» מחממים במחבת שמן ויוצקים 1/3 מהבלילה, מטגנים צד אחד ואחר כך הופכים לצד השני.

» לשם הגיוון, מוסיפים רק לחלק מהבלילה בצל ירוק ונהנים. בתיאבון.

כתבות שאולי פספסתם

*#