אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: ארוחת ערב בחמש דקות

אוספים כמה שאריות מסוף השבוע, ונותנים לילדים ליצור מהם כמעט לבד, בקלות ובמהירות, פרנץ' טוסטס זהובים שנראים כמו אימוג'ים שמחים - פעילות שבסופה ארוחה טעימה ומזינה

תגובות
פרנץ' טוסט
רותם מימון

לאחר שבסוף השבוע כל המשפחה שקעה בספה, זללה ורוקנה את המקרר, אנחנו צריכים לגייס את היצירתיות שלנו ולרקוח משהו מסעיר ממעט רכיבים. שאריות של חלת שבת רכה וטעימה, שאפילו הספיקה מעט להתיישן, הופכות את הפרנצ' טוסט לפתרון מושלם. מדובר במתכון פשוט וקליל, אך במקום לטבול אותו בשמנת, סוכר או ממרח שוקולד, הגרסה הבריאה מגיעה עם ירקות צבעוניים. אפשר לחתום את ההכנה עם פעילות יצירתית של פיסול פרצופים ולהפוך את ארוחת הערב המשמימה לאטרקציה מהנה - הקאצ' היחיד הוא שהקטנים יכולים להכין את המאכל כמעט לבד, אז תשתדלו לא להשתלט על העניינים.

מצרכים

4 פרוסות שמנות של חלה

2 ביצים

1/4 כוס חלב / שמנת חמוצה

מעט מלח ופלפל שחור

ירקות אהובים חתוכים לפרוסות או רצועות

לגרסה מתוקה:

שתי כפות סוכר, תמצית וניל, אבקת סוכר וקליפה מגוררת מרבע לימון

אופן ההכנה

» תהליך ההכנה ממש לא מסובך והוא מיועד במיוחד לילדים. שוברים שתי ביצים ומוסיפים לקערה יחד עם החלב (או חצי גביע שמנת אם אתם חפצים בשדרוג), המלח והפלפל.

» מי שלא יכול בלי מתוק, יתבל בשתי כפות סוכר, כפית תמצית וניל וקליפה מגוררת מרבע לימון.

» טורפים את הביצים עד שהבלילה תהפוך לאחידה.

» כעת טובלים את פרוסות החלה בביצים הטרופות.

» מטגנים את פרוסות החלה במטבח (עם חמאה, אם אתם מעוניינים למלא את הבית בריח נהדר, או עם שמן זית, אם אתם רוצים לשמור על קו הבריאות) הרטובות עד להזהבה.

» בינתיים בוחרים ירקות אהובים, חותכים ומניחים עבור הילדים בצלחת, לצד הלחם המטוגן. מכינים יחד איתם פרצופים וציורים על גביי הפרנץ' טוסט.

» אחרי שסיימתם לקשט את המנה, אפשר לצלם למזכרת ולאכול בתענוג את יצירות האמנות.

חנה פנט היא סבתא שאוהבת לבשל ולאפות יחד עם הנכדים. בבוקר עוסקת בביו-הנדסה ובשאר היום בעלת הבלוג "לאכול לשנות להנות", שנולד מהצורך לשמר ולשתף את המתכונים המשתנים תכופות במטבח שלה.

*#