אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: עוגת שוקולד וקרמל לפסח

אתם יכולים לחשוב עליה כעוגה כשרה ומעולה לפסח או פשוט כקינוח משובח ונטול גלוטן לכל ימות השנה. כך או כך אחרי שתכינו אותה לא תוכלו להפסיק לאכול

תגובות

במשפחה שלי, כמו במשפחות רבות, יש כאלה שרגישים לגלוטן. מאז שהתגלה הדבר, אני מנסה למצוא כל מיני פתרונות למתכונים שהם יכולים ליהנות מהם מבלי להרגיש את חוסרו של הקמח. מזל שמגיע פסח, החג שהכי הולך לקראתם, כך שהם יכולים ממש להתפרע בו לעומת חגים אחרים בשנה. » פסח 2016» אירועי פסח לילדים » מתכונים לפסח» אופים עם ילדים: כל המתכוניםמדובר במתכון שאלה הרוצים להמנע מקמח יוכלו להכין ולאכול לאורך כל השנה, ולכן אין בו מצרכים כשרים לפסח - פשוט אין בו קמח. עם כך, העוגה מוקדשת לכל הרגישים לגלוטן ולאלה הסולדים מהמצרך הבסיסי,  ולילדים העליזים וחובבי האפייה, שבטוח יהינו לקחת חלק בתהליך ההכנה של הקינוח החגיגי הזה לליל הסדר.מצרכים לתבנית בגודל 24: כוס שוקולד צ'יפס1/2 כוס חמאה רכה (120 גרם: חבילה קטנה+ קצת פחות מרבע חבילה קטנה)3/4 כוס סוכר1/4 כפית מלחכפית תמצית וניל3 ביצים בגודל L1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותקלציפוי: כוס שוקולד צ'יפס + 1/2 כוס שמנת מתוקהלקרמל (אופציונלי): 1/3 כוס סוכר חום + 3 כפות חמאה + כף חלבכלים: קערה גדולה, שני סירים קטנים/ כלים המותאמים לחימום במיקרוגל, מטרפה, כף, כוס, כף, כפית, סכין, תבנית אפייה בגודל 24, תבנית תנור סטנדרטית.

אופן ההכנה: » מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית.

» מחממים את השוקולד צ'יפס והחמאה במיקרו או על גבי האש ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהם נמסים לחלוטין.

» מוזגים לקערה גדולה את השוקולד והחמאה המומסים ומוסיפים פנימה את הסוכר, המלח ותמצית הוניל. מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים את הביצים. מערבבים בעדינות עד שהתערובת הופכת לרכה ואחידה.

» לבסוף, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד איחוד. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת.

» אופים במשך כ-25 דקות, עד שהחלק העליון בעל שכבה מעט קשה ודקה. » מצננים בצד למשך 5 דקות ואז מפרידים בעזרת סכין את השוליים מהתבנית. מפרקים את התבנית, מעבירים את העוגה לצלחת ומצננים לחלוטין.

» להכנת הציפוי של הגנאש, מרתיחים בסיר קטן את השמנת ואז מוסיפים אליו את השוקולד צ'יפס וממתינים שלוש דקות. אחר כך מערבבים הכל עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה וחלקה.

» לאחר שהעוגה התקררה, מחזירים וסוגרים בחזרה את השוליים של התבנית בכדי שהציפוי לא יישפך החוצה. מוזגים את הציפוי על העוגה ונותנים לו להתקשות ולהתייצב.

» להכנת הקרמל, מחממים בסיר קטן נוסף את הסוכר החום, חמאה וחלב על אש בינונית (בעזרת מבוגר בלבד כי התערובת חמה מאוד!). מערבבים כל הזמן עד שהתערובת מתחילה לרתוח ומניחים בצד לצינון. כאשר הקרמל עדיין פושר, מוזגים אותו על גבי העוגה ומורחים בשביל ליצור שכבה אחידה. חלק מהגנאש יימס ויתערבב עם הקרמל - זה בסדר ואפילו מומלץ.

» מעבירים לקירור במקרר של חצי שעה לפחות. מגישים את העוגה קרה. בתיאבון!

» מאחר ואין קמח ואמצעי התפחה בעוגה, היא יוצאת נמוכה יחסית וזה בסדר. במקרה זה הגובה לא קובע, המרקם שלה נעים, פאדג'י ולגמרי ממכר.»  אם אתם רוצים שהעוגה תצא קצת פחות מתוקה - אתם יכולים לוותר על הקרמל או לחילופין להשתמש בשוקולד במרירות 60%. » אם מתחשק לכם שהעוגה תהיה קצת יותר מקושטת, אפשר לצייר על גביה עם הקרמל וליצור קווים וצורות לפי בחירתכם.

*#