אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: ארוחת ערב משפחתית בסוכה

הסוכות כבר לא בנויות אותו דבר, אבל ארוחת ערב בסוכה היא עדיין דבר כיפי ומשמח - מתכונים לסלט בורגול ישראלי וביצה בקן שיגרמו לילדים לרצות לאכול בסוכה

תגובות

הארוחה שלנו בנויה משני חלקים. הראשון, סלט סופר-ישראלי, על אף שמוצאו איפשהו באגן הים/המזרח התיכון (לבנון או סוריה כנראה) - סלט טאבולה. כדי לגרום לילדים הקטנים לחבב את הסלט הטעים והבריא הזה גרענו ממנו את הפטרוזיליה ועידנו אותו מעט על-ידי הגדלת כמות הבורגול שבו.» מצרכים לסלט בורגול משפחתי גדול:

חבילת בורגול (500 גרם)צרור גבעולי נענע גדול2 לימוניםמלחבצל בינוני3 מלפפוניםשליש כוס שמן זית

אופן ההכנה:

שוטפים את הבורגול היטב במים מספר פעמים. לאחר מכן משרים אותו בקערה עם מים למשך 60 דקות עד שיתנפח ויתרכך. בינתיים מפרידים את העלים מענפי הנענע ושוטפים אותם היטב. קוצצים דק דק. גם את המלפפונים והבצל יש לקצוץ דק דקיק.

מחכים שעה, סוחטים היטב את הבורגול ושמים אותו בקערה רחבה. בשלב זה אפשר (אם רוצים ואם הילדים לא מוכנים להתנסויות קולינריות) להפריד ולהכין חלק מהסלט במיוחד לילדים. זה יהיה החלק שבו יהיו מלפפונים, בורגול, תבלינים, שמן זית ולימון. הנענע והבצל ילכו לקערה של הגדולים. אם הילדים שלכם פתוחים לנסות דברים חדשים - מובטח שיאהבו גם את הגרסה המלאה של הסלט הזה.

לקערת "המבוגרים" מוסיפים את המלפפונים והבצל הקצוצים, וכמובן את שמן הזית, מיץ משני הלימונים, מלח (ואפשר גם פלפל) לפי הטעם, וזהו. מדובר בסלט מרענן, נהדר ובריא שיש לו סיכוי גבוה להפוך לאהוב במיוחד בכל משפחה ישראלית שתנסה אותו.

מרענן, טרי ובריא. סלט טאבולה (אילוסטרציה: © Lenushkab | Dreamstime.com - Tabouli Salad Photo)החלק השני של ארוחת הערב הוא להיט משנות ה-70, שכנראה הומצא או יובא לארץ ישראל על-ידי כוהנת בישול הילדים הגדולה רות סירקיס בספרה "ילדים מבשלים" - ביצה בקן. את התענוג הזה קל מאוד להכין ומסתבר שהוא עדיין מלהיב את הילדים בטעם ובקונספט.

» מצרכים למנת "ביצה בקן":

פרוסת לחם מכל סוג שתרצוביצהמעט חמאה או שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

יוצרים בעזרת כוס או סכין צורת עיגול בליבת פרוסת הלחם. מחממים מעט את שמן הזית או החמאה במחבת. כשחם מניחים בעדינות את פרוסת הלחם במחבת. מאפשרים לה להיטגן קלות ואז פותחים את הביצה מעליה, כך שהחלמון ישפך ישירות לתוך החור והחלבון מסביב. מטגנים עד שהלחם והלבן מזהיבים משני הצדדים והצהוב הופך לקשה מעט. מגישים יחד עם הסלט (ולא לשכוח לצרף לצלחת זיתים, גבינה, עגבניות, או כל מה שיקשט את המנה וייטרף על-ידי הקטנים). בתיאבון וחג שמח.חביתה ומשחק. ביצה בקן (אילוסטרציה: © Molishka1988 | Dreamstime.com - Slice Of Cereal Toast Bread With Cut Out Heart Photo)

כתבות שאולי פספסתם

*#