אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: עוגיות עם פירות יבשים

ט"ו בשבט הגיע ואיתו הצימוקים ושאר המיובשים. האווירה החגיגית היא הזדמנות מצוינת לחשוף את הילדים למתוקים של הטבע ולאפות עוגיות טעימות במיוחד

תגובות
לכבוד ט"ו בשבט. עוגיות עם חמוציות
Irenevandermeijs | Dreamstime.co

מחפשים מתכון חגיגי לט"ו בשבט שאפשר להכין עם הילדים? לפניכם עוגיות עם פירות יבשים, שאפשר לאלתר ולשנות על פי העדפות כלל בני הבית, בין אם הם מעדיפים פיסטוקים וחמוציות ובין אם הם אוהבים פקאנים וצימוקים.

» ט"ו בשבט 2019 - המדריך המלא
» המלצות לט"ו בשבט 2019
» טיולים לט"ו בשבט
» מתכונים לט"ו בשבט
» הורים ממליצים - יצירה לט"ו בשבט

את הפירות היבשים, הפיסטוקים או האגוזים שבחרתם, ניתן לרכוש בחנויות הטבע השונות או בשווקים בתפזורת וללא קלייה. המתכון קל ומומלץ לשלב את הילדים בשלבי ההכנה - החל מבחירת הפירות היבשים, דרך רכישת המוצרים, הבלישה, כידור העוגיות ועד לזלילה הגדולה. עם זאת, חשוב לא לשכוח - פירות יבשים מסוכנים לאכילה לילדים קטנים, כך שהעוגיות מתאימות לילדים מגיל 6 ומעלה.

מצרכים לכ-30 עוגיות בינוניות:

100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר חום 
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 וחצי כפות חלב
1 כף ברנדי, אפשר לוותר בגלל הילדים
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית מחוקה של סודה לשתייה
1 וחצי כפות סירופ תירס בהיר
1 כוס חמוציות יבשות לא מסוכרות
3/4 כוס פיסטוקים קלופים ולא קלויים

את פירות היבשים ניתן להחליף: משמשים, צימוקים, שזיפים, קיווי, תותים, וכדומה. אם בוחרים בפירות גדולים, מוטב לחתוך אותם לפיסות קטנות. ניתן לערבב יותר מסוג אחד של פירות יבשים.

את הפיסטוקים ניתן להמיר בפקאנים מסוכרים שבורים, פקאנים רגילים, גרעיני חמניות לא קלויים ולא מומלחים, ועוד.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. שמים בקערת המיקסר את החמאה (במצב רך) והסוכר ומערבלים. מוסיפים את המלח והווניל. מערבלים שוב. מוסיפים את החלב, הברנדי, הקמח והסודה לשתייה, ומערבלים. מוסיפים את סירופ התירס (שמטרתו, בהיעדר ביצים במתכון, היא גיבוש העוגיות) מערבלים - נוצר בצק.

בקערה נפרדת מערבבים את פיסות החמוציות והפיסטוקים, מוסיפים את הבצק ולשים בידיים עד להטמעתם פנימה.

יוצרים עם הידיים כדורים קטנים ומניחים על נייר אפייה במרווחים קלים (במהלך האפייה העוגיות משתטחות כך שכדאי להשאיר להן מקום על מנת שלא יידבקו). מכניסים לתנור שחומם מראש. אופים כחצי שעה או עד שינוי צבע והתקשות - מומלץ לבדוק במהלך האפייה. חג שמח לנו ולאילנות!

כתבות שאולי פספסתם

*#