אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לט"ו בשבט

מבשלים עם ילדים: חטיפי גרנולה ממכרים

ט"ו בשבט הוא הזדמנות נפלאה להיכנס עם הילדים למטבח ולהכין דברי מאפה פשוטים וטעימים. מתכון לחטיפי אנרגיה בריאים עם הפתעות משמחות

תגובות
לכבוד חג האילנות, חטיפי גרנולה טעימים
לימור לניאדו תירו

תזונה נכונה עבור ילדים הוא אחד מנושאי השיחה המרכזיים בקרב הורים. רבים מבקשים לנסות להגביל את סוגי החטיפים המובאים לגן למאכלים מופחתי סוכר ושומן מתוך רצון להקנות לילדים הרגלי אכילה בריאים יותר. הדעה הרווחת היא שחטיפים הנקראים חטיפי בריאות ואנרגיה הם בריאים, אבל בעצם מדובר במאכל תעשייתי מלא בסוכר ובחומרים שלא כל כך בריאים עבורנו. 

» ט"ו בשבט 2019 - המדריך המלא
» המלצות לט"ו בשבט 2019
» טיולים לט"ו בשבט
» מתכונים לט"ו בשבט
» הורים ממליצים - יצירה לט"ו בשבט

בעקבות כך הנה לכם מתכון להכנת חטיפי אנרגיה בריאים יותר ומופחתי סוכר. לחטיפים האלה יש טעם דבש מתקתק והם מלאים בהפתעות. בכל ביס יש הפתעה אחרת שעושה כיף בפה ונעים בלב.

מצרכים ל-14 חטיפים:

4 כוסות שיבולת שועל שלמה (עבה. לא דקה כמו שמכינים לדייסה)
1/4 כוס קמח מלא
1/2 כוס קוקוס
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס תערובת פירות יבשים לפי בחירתכם (צימוקים, חמוציות, פקאנים, שקדים)
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס + כף דבש

כלים: קערה גדולה, קערה בינונית, כף עץ, כף, מטרפה ידנית, כפית, כוס, לקקן, תבנית מלבנית רגילה או חד פעמית, תבנית תנור סטנדרטית.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. אם בוחרים להשתמש בפקאנים ובשקדים, שוברים אותם ביד או חותכים בעזרת סכין לא חדה. מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח מלא, קוקוס, סוכר, שוקולד צ'יפס, פירות יבשים ומלח. בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת כף או מטרפה ידנית את השמן, תמצית הווניל והדבש, עד שנוצרת תערובת אחידה.

שופכים את תערובת הרכיבים הרטובים לקערה של היבשים ומערבבים עד איחוד. תחילה מערבבים עם כף ואז אפשר בכיף לעבור לערבוב עם הידיים - לזה הילדים מחכים כל התהליך. מוזגים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 25*30 ובעובי של שתי אצבעות בערך (כ-3.5 סנטימטרים). מהדקים את התערובת המוכנה בעזרת כף או לקקן. מכניסים לתנור מניחים בשלב המרכזי שלו ואופים כ-40 דקות עד להשחמה מעטה.

כל מה שנותר לעשות לחתוך לחתיכות שוות באורך כמובן לאחר צינון. 

טיפים:
מומלץ לארוז כל חטיף בנפרד בניילון נצמד וכך החטיפים ישארו טריים לכמה שבועות. אצלנו בבית הם לא החזיקו יותר משלושה ימים, כי הם נטרפו מהר מאוד.
אם רוצים לוותר על השוקולד צ'יפס, אפשר להחליף את כל הכמות (חצי כוס) בפירות יבשים נוספים.

כתבות שאולי פספסתם

*#