אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: עוגת בננות נפלאה

נשארו לכם בננות בשלות מדי שאף אחד כבר לא רוצה לאכול? נעם תמיר מציעה פתרון מושלם - עוגה שהילדים ייהנו להכין, לאכול, ולהגיש לשולחן בט"ו בשבט

תגובות
ט"ו בשבט מתוק. עוגת בננות ושוקולד צ'יפס
\ Bhofack2 | Dreamstime

אחד הריחות האהובים ביותר הוא של עוגת בננות. הבננות ממלאות את כל הבית בניחוח של מתיקות, כיף ונחמה. הכי שווה להכין עוגות, מאפינס ומאפים אחרים עם בננות דווקא בחורף, כשהחלונות בבית סגורים והריח המתוק הזה נשאר זמן רב, ועושה טוב לנשמה.

» ט"ו בשבט 2018 - המדריך המלא לחג
» מתכונים חגיגיים לסדר ט"ו בשבט 
» מה עושים עם הילדים בט"ו שבט?
» טיולי ט"ו בשבט ברחבי הארץ
» עוגת פירות יבשים של אורן בקר

פעמים רבות נשארות בננות בשלות מדי שלאף אחד אין חשק לאכול, וזה הזמן הטוב ביותר להשתמש בהן באפייה. במאפים, ככל שהבננות בשלות יותר, כך הן טעימות ומשובחות יותר. יש ילדים שנרתעים מאכילת פירות, וכך עוגת פירות הופכת לפתרון מושלם עבורם ועבור ההורים שמנסים לשדל אותם לאכול יותר מתוקים בריאים. בעוגה הבאה יש את טעם הבננה אך אין את המרקם שלה, שילדים רבים לא אוהבים.

מצרכים לתבנית אינגליש קייק אחת

2 כוסות קמח (אפשר להמיר כוס אחת בקמח מלא)
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס (חבילה קטנה+ 3/4 כף) חמאה מומסת
1 כוס סוכר חום
2 ביצים טרופות
1 כוס שוקולד צ'יפס + חופן לקישוט מלמעלה
2-3 בננות בשלות מאוד, מעוכות
תרסיס שמן או חמאה לשימון התבנית
אם הילדים אוהבים, וכדי שהעוגה תתאים לט"ו בשבט, אפשר להוסיף חצי כוס אגוזי מלך ו/או פקאנים קצוצים גס.

כלים: קערה בינונית, קערה קטנה, קערה גדולה, כף עץ, כף, מטרפה ידנית, כפית, כוס, לקקן, תבנית אינגליש קייק רגילה או חד פעמית, תבנית תנור סטנדרטית.

אופן ההכנה

» מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית באמצעות תרסיס או חמאה.

» מערבבים בקערה בינונית קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.

» מועכים בעזרת מזלג את הבננות עד שהן מעוכות לחלוטין.

» טורפים את הביצים בקערה קטנה.

» בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את החמאה והסוכר החום עד לאיחוד.
» לאותה קערה מוסיפים את הביצים, הבננות המעוכות והשוקולד-צ'יפס, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שנוצרת תערובת אחידה.

» שופכים את תערובת הרכיבים היבשים לקערת הרכיבים הרטובים.

מערבבים עד לאיחוד בלבד. שימו לב שאם תערבבו יתר על המידה, העוגה תצא דחוסה מדי.

» מוזגים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת (אפשר גם חד פעמית). זורים את חופן השוקולד-צ'יפס שנותר לנו על גבי העוגה.

» אופים במשך כ-60 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

» מצננים את העוגה במשך כ-10 דקות ואז מעבירים אותה לצינון מוחלט (אם תצליחו להתאפק עד אז), על גבי רשת.

טיפים:

» אפשר להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא, אך תצטרכו להוסיף עוד נוזלים - כרבע כוס מים/חלב. אל תגזימו עם כמות הנוזלים כדי שהבלילה לא תצא נוזלית מדי.
» אם רוצים להפוך את העוגה לפרווה, אפשר להחליף את החמאה במחמאה. לא מומלץ להחליף בשמן מאחר שכך המרקם והטעם ישתנו.

כתבות שאולי פספסתם

*#