אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: לזניה לבן-ירוק-אדום

איך צבע הופך לבהיר יותר? את התשובה הזו אפשר למצוא גם במטבח - מתכון ללזניית שלושה צבעים עם רוטב עגבניות, גבינות ופסטו

תגובות

ילדים קטנים לומדים כל יום משהו חדש, לפעמים אפילו בלי ששמים לב פתאום הם אומרים מילה חדשה שהם קלטו מכם בלי שאפילו ניסיתם. אנחנו עכשיו בעולם של צבעים, חוקרים את הצבעים המרכיבים את העולם ואיך ניתן ליצור מהם דברים יפים. דרך מצוינת ללמוד היא בישול, כי המטבח בסופו של דבר מלא צבעים ויופי. בימים גשומים אלה, כשקצת קר לצאת לגינה, אנחנו משחקים עם הצבעים בבית. רוצים דוגמה? קבלו - לזניה אחת עם המון צבעים, יוצרים "מגדל" מכל המרכיבים, אופים בתנור ואוכלים חם חם.» מבשלים עם ילדים: כל המתכונים» חטיפים יצירתיים לשנת הלימודים» ספרי ילדים - כל הביקורות» הצגות ילדים - כל הפרטיםמצרכים אטריות לזניה מוכנותחבילת עלי בזיליקום5 שיני שוםרבע כוס צנובריםרבע כוס שמן זיתחצי קופסא שמנת לבישול (125 מ"ל)750 גרם גבינה לבנה 5%2 ביציםבצל בינוניחצי קופסת שימורים עגבניות מרוסקות (400 גרם)מלח, פלפל, פפריקהכוס גבינה צהובה מגוררתאופן ההכנה » מתחילים מהפסטו אותו מכינים עם בלנדר - פשוט מכניסים חבילה של עלי בזיליקום פנימה. זו הזדמנות מעולה לגעת במרקם של העלים ולהסביר קצת אם רוצים. אם רוצים אוכל ומהר - זה גם בסדר, יהיו עוד הזדמנויות ללמוד.» רגע! למה בתמונה זה נראה הרבה יותר מקופסה אחת? אז הנה טיפ - תכינו פי 4 מהכמות הדרושה, תפרידו לשקיות אוכל קטנות, תקשרו אותן, תשימו בקופסה ותקפיאו - מתי שתרצו יהיה לכם פסטו טעים לתיבול מהיר.  » השלב הבא הוא קילוף 2 שיני שום והוספתן לבלנדר. עושים טחינה ראשונה, עוצרים, מזיזים עם כף את כל השאריות מהצדדים וטוחנים שוב עד שיש עיסה ירוקה.» פסטו טעים כולל צנוברים מטוגנים קלות בשמן זית. מעט שמן על המחבת, טיגון מהיר שלא ישרפו ואפשר לשים אותם בבלנדר. מתחילים לטחון ומוסיפים בהדרגה את שמן הזית תוך כדי התהליך. שימו לב - חשוב מאוד לטחון טוב טוב, הצנוברים צריכים להיטחן דק בגלל שכמו כל פיצוחים יש סכנת חנק לילדים מתחת לגיל 5. » אז יש פסטו, וכך נולד הצבע הירוק. זמן לעבור לצבע האדום - רוטב העגבניות.מתחילים בלחתוך בצל בינוני ולטגן אותו. אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים 3 שיני שום טחונות. » מטגנים 2 דקות נוספות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב ומתבלים עם מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם. זהו, מוכן. הרוטב הכי בסיסי שיש אבל לפעמים זה כל מה שצריך.» עוברים לרוטב הגבינה, שמבוסס ברובו על הפסטו שהכנו קודם. לוקחים את הפסטו ושמים במחבת עם השמנת לבישול. מבשלים מעט עד שהשמנת נצבעת בירוק, מורידים מהאש ומניחים להתקרר.» מערבבים את הגבינה עם רוטב הפסטו מהמחבת. שלב הערבוב בבישול עם ילדים הוא תמיד הצלחה גדולה, וכאן מבחינת צבעים אפשר ללמוד גם איך הצבע הירוק מקבל גוון בהיר יותר.» מוסיפים לתערובת את הביצים, כפית מלח וחצי כפית פלפל. מערבבים היטב והרוטב מוכן!» זמן להרכיב את הלזניה. לוקחים את הפסטה המוכנה ללזניה ומסדרים אותה אחת ליד השנייה בתחתית התבנית.» מפזרים מעל הפסטה מחצית מכמות רוטב הגבינה ומסדרים בגובה אחיד.» לוקחים חצי מהכמות של רוטב העגבניות ומסדרים בזהירות מעל רוטב הגבינה. מנסים ליצור שתי שכבות נפרדות אבל לא נורא אם מתערבב, עדיין טעים! שימו לב - שכבת רוטב העגבניות דקה יותר משכבת הגבינה.» מפזרים חצי כוס גבינה צהובה מעל רוטב העגבניות. מנסים לעצור את הילד מלנשנש את כל הגבינה הצהובה כדי שיישאר קצת ללזניה. » חוזרים על הכל פעם שניה - שכבת פסטה, רוטב הגבינה שנותר, שארית רוטב העגבניות וגבינה צהובה. אם ממש אוהבים גבינה צהובה, עכשיו אפשר לשים קצת יותר.» אופים את הלזניה חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות שתתייצב ואוכלים מהר לפני שאחרים ייקחו.אורית רונן היא אמא לילד שאוהב להיות איתה במטבח. מהנדסת בבוקר ומבשלת בערב. חפשו אותה בבלוג "בישול זה משחק ילדים" ובעמוד הפייסבוק "בישול זה משחק ילדים".

כתבות שאולי פספסתם

*#