אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: פסטה ברוטב אבוקדו

איך גורמים לקטנטנים לאכול ירוקים? מתכון פשוט וקל להכנה יפנק אותם בפסטה טעימה עם נגיעות ירוקות ורוטב אבוקדו עשיר

תגובות

חנוכה מסתיים ממש עכשיו ואחרי הזלילה המתמשכת של סופגניות ולביבות צריך להתחיל להכין אוכל בריא, לפחות עד החג הבא. כידוע, ילדים מאוד אוהבים פסטה, מה שמאפשר לנצל את המאכל כדי להכיר להם טעמים חדשים שהם בדרך כלל ימנעו מלנסות. הם יחשבו שהם אוכלים פסטה אבל בעצם ינשנשו גם ירקות ואם תרצו להעלות עוד את רמת הבריאות – תמיד אפשר להשתמש בפסטה מחיטה מלאה.» מבשלים עם ילדים: כל המתכונים» חטיפים יצירתיים לשנת הלימודים» ספרי ילדים - כל הביקורות» הצגות ילדים - כל הפרטיםאז איך מכינים רוטב לפסטה מאבוקדו? זה מפתיע ונשמע מוזר אבל יוצא טעים ומרגיש הרבה יותר מרענן מרוטב פסטה רגיל. מדובר ברוטב טבעוני, בריא ובעל צבע ירוק משגע. ההכנה פשוטה ומהירה מאוד, אז כדאי להכין ממנו כמויות קטנות כדי ליהנות מהטריות. כמובן שאפשר לחמם מחדש אם רוצים, אבל מניסיון – הילדים יטרפו את זה עוד לפני שתספיקו להעביר לקופסאות.מצרכים: חצי חבילת פסטה2 אבוקדו בשלים בינוניים2 חבילות בזיליקוםרבע כוס פטרוזיליה3 שיני שום2 כפות שמן זיתלימוןכפית מלח וכפית פלפל- אפשר יותר לפי הטעם.אופן ההכנה » ההתחלה מאוד דומה לפסטו - מפרידים את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה מהגבעולים ושוטפים פעמיים, ומקלפים את השום. » שמים את כל הטוב הזה במיקסר וטוחנים עד שנהיה דק. מזיזים באמצעות כף את התערובת מהקצוות וטוחנים שוב.» מוסיפים לתערובת הכיפית את שמן הזית» סוחטים פנימה את הלימון. אפשר להוסיף מיץ מלימון שלם ובסוף יוצא טיפה חמצמץ, או לשים מיץ מחצי לימון בלבד - תלוי מה אתם אוהבים.» זמן להוסיף את הכוכב של המנה- האבוקדו. קשה להתאפק לא לאכול אותו פשוט עם קצת מלח אבל זה למטרות טובות.» מוסיפים מלח-פלפל ואפשר להפעיל את המיקסר. טוחנים טוב וכמו בהתחלה, עוצרים ומזיזים עם כף את הגושים מהקצוות וטוחנים שוב.» מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל השקית, כדאי לבשל את הפסטה רגע לפני ההגשה כדי שתהיה חמה. » מערבבים את הרוטב עם הפסטה הטריה.» וזהו, הפסטה מוכנה. מתכון באמת פשוט וקל, איזה מזל שהוא גם בריא.בריא, טעים ומהיר. "פסטה ברוטב אבוקדו" - מבשלים עם ילדיםאורית רונן היא אמא לילד שאוהב להיות איתה במטבח. מהנדסת בבוקר ומבשלת בערב. חפשו אותה בבלוג "בישול זה משחק ילדים" ובעמוד הפייסבוק "בישול זה משחק ילדים" .

כתבות שאולי פספסתם

*#