אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: פאן דה מי

כתבת חדשה עם טור ראשון שייקח אתכם אל נפלאות הבישול יחד עם הקטנטנים. והפעם חלה חמה וטרייה, מפוצצת בשוקולד, שתעשה לכם נעים לכבוד החורף

תגובות

בישול עם ילדים שונה מאוד מבישול רגיל - נהנים מזמן איכות עם הילד, השמחה שלו מהעירבובים מדבקת ויש הרבה יותר חיוכים. נכון, יש בלגן, יש לכלוך וצריך יכולת מופלאה לבחוש מצד אחד ולדאוג שהילד לא ייגע בתנור החם מצד שני, אבל רגעי האושר הקטנים שנלווים לפעילות עושים את האוכל להרבה יותר טעים. עכשיו בחורף, כשגשום בחוץ וחם בפנים, יש הזדמנות נפלאה לבשל ביחד, בבילוי כיפי שבסופו אפשק ללקק את האצבעות.» מבשלים עם ילדים: כל המתכונים» חטיפים יצירתיים לשנת הלימודים» ספרי ילדים - כל הביקורות» הצגות ילדים - כל הפרטיםטור חדש, התחלה חדשה: אני אורית רונן ואני מאוד אוהבת לבשל. יש משהו קסום בעירבוב כמה דברים במטבח, בציפיה לראות מה יוצא מהתנור ובהנאה של הביס הראשון. מהרגע שנהייתי אמא, חיכיתי להזדמנות לשלב את הבן שלי, יובל, ברגעים הנפלאים האלה. זה מדהים לראות איך הוא מרגיש כשהוא נוגע בבצק שלפני רגע היה רק קמח, איך הוא מתרגש כשהכל מתחבר יחד. יש הרבה שאומרים שכל השינוי במרקמים והמגע חשוב לו להתפתחות, אבל מבחינתי הכי חשוב שזה גורם לו לחייך.התחלה צריכה להיות מתוקה, ולכן בחרתי להתחיל במתכון מתוק עם מלא שוקולד. השוקולד משולב בלחם "פאן דה מי", כי אין כמו מאפים חמים בחורף. הריח הנפלא שיוצא מהתנור החם מתפשט בבית ורק מחכים שהאפייה תסתיים, בסוף יוצא לחם עם שוקולד, או "עוגה", לדברי בעלי, והתוצאה המופלאה נאכלת ונעלמת במהרה. המתכון מתאים ל-5 תבניות מאורכות, אפשר להקטין כמויות ולחלק הכל ב-2, אבל אז יהיה לכם פחות פאן דה מי עם שוקולד וחבל.מצרכים ל-5 תבניות של "פאן דה מי" עם שוקולד: 9 כוסות קמח3 כפיות מלח4 כפות סוכרשקית שמרית ומשפר אפייה3 כוסות חלב 3%300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר4 כפות נוטלה3/4 כוס שוקולד צ'יפסאופן ההכנה: » מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים - קמח, מלח, סוכר, שמרית ומשפר אפייה. ילדים לרוב מאוד אוהבים לערבב את הכל (לא נורא אם קצת קמח עף החוצה)» מוסיפים את החלב ולשים 4 דקות. מרגישים עם הידיים איך הקמח מתגבש לו לבצק.» מוסיפים את החמאה ולשים 5 דקות נוספות, עד שהבצק נהפך לגמיש. » מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים מגבת על הקערה. מניחים להתפחה עד שהכמות מוכפלת. בקיץ מדובר על 45 דקות, בחורף צריך קצת יותר סבלנות, אבל זה משתלם.» מוציאים אוויר מהבצק על ידי דחיפת הבצק פנימה עם הידיים. מערבבים פנימה את הנוטלה והשוקולד. מניחים להתפחה נוספת של 45 דקות.» מוציאים אוויר מהבצק ויוצרים צורת כיכר מוארכת. » מכניסים את הכיכר לתבנית אינגליש משומנת היטב בחמאה, מיישרים מעט כך שגובה פני הלחם יהיה אחיד. » יוצרים 5 תבניות כאלה, אם רוצים, זה זמן טוב להקפיא וכשבאים אורחים להפשיר, להכניס לתנור ולקבל מחמאות.» מחממים תנור ל-180 מעלות, וכשהתנור חם, מכניסים את התבנית ואופים במשך 35-40 דקות. » מחלצים את הכיכר מתוך התבנית ומניחים על הרשת של התנור. אם משתמשים בתבניות חד-פעמיות, אז בשלב זה אפשר פשוט לגזור אותן עם מספריים. » אופים במשך 5 דקות נוספות עד שהכיכר נראית אפויה היטב ושחומה מצידה התחתון.» אוכלים מהר מהר כשזה חם ומהנה. אם לא אוכלים מיד, מומלץ לתת חימום קל לפני הביס. תודה רבה שהצטרפתם לטור הראשון, בטור הבא מחכה לכם עוד מתכון חורפי שיעשה נעים וחמים לגוף. ובינתיים, רוצו להכין את הפאן דה מי, בתיאבון!

אורית רונן היא אמא לילד שאוהב להיות איתה במטבח. מהנדסת בבוקר ומבשלת בערב. חפשו אותה בבלוג "בישול זה משחק ילדים" ובעמוד הפייסבוק "בישול זה משחק ילדים" .

כתבות שאולי פספסתם

*#