אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: לחם קופים לאמצע הקיץ

מחפשים בילוי עם הילדים בבית שיניב תוצאה טעימה במיוחד? נעם תמיר עם מתכון יצירתי ומגרה שלא תוכלו להפסיק לנשנש

תגובות

אחד הדברים היותר כיפיים בעיניי באפייה ובישול הוא המגע במצרכים בזמן ההכנה וכמובן האכילה עם הידיים. מניסיוני, הילדים רק מחכים כבר לרגע שבו יוכלו להתפלש בקמח, בבצק ורק לגעת, לערבב ולחוש את כל החומרים. לכן המתכון ללחם קופים הוא מושלם עבורם, גם בשל התהליך וגם בזכות האכילה עצמה.

» החופש הגדול - כל הכתבות» אופים עם ילדים: כל המתכונים» מתכוני ארטיקים שווים» מאפינס שוקולד בגביעי גלידה» מיני פיצות ליום כיף בבית

לבצק:2 ורבע כפיות שמרים טריים ("שמרית")1 כוס מים פושרים1/4 כוס סוכר2 כפיות שמן1/2 כוס קמח1 ביצה1/2 כף מלח3-4 כוסות קמח (תלוי בדביקות הבצק)לציפוי:1/2 כוס חמאה מומסת (120 גרם - חבילה קטנה + קצת פחות מרבע חבילה קטנה)1 כוס סוכר חום2 כפות קינמוןכלים: קערה גדולה, קערה בינונית, קערה קטנה לביצה, כף, מטרפה/ מזלג, מגש להנחת הכדורים, סיר קטן/כלי שמתאים למיקרוגל, שתי צלחות מעט עמוקות, תבנית קוגלהוף, תבנית אפייה סטנדרטית.

» מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס שמן/ חמאה.» בקערה הגדולה מערבבים ביחד את השמרים, המים, הסוכר, השמן וחצי כוס קמח. מניחים בצד עד שהתערובת מתחילה לבעבע (בין 5-10 דקות).

» שוברים לקערה הקטנה את הביצה וטורפים. לאחר מכן מעבירים אותה לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד.

» מערבבים בקערה בינונית נפרדת את המלח והקמח ואז מוסיפים אותם לקערה הגדולה. מוסיפים קמח עד שהתערובת אחידה והבצק נוח לעבודה (לא דביק מידי אך גם לא יבש מידי). לשים בעזרת הידיים כמובן - מניסיון, הילדים מחכים לשלב הזה מהרגע שהתחלתם להכין.

» יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כדור פלאפל (אפשר גם גדולים או קצת קטנים יותר - תלוי בכם) ומניחים בצד.

» ממסים במיקרוגל או בסיר קטן את החמאה עד המסה מוחלטת. מעבירים אותה לצלחת.

» בצלחת נוספת מערבבים את הסוכר החום והקינמון.

» מגלגלים את כדורי הבצק בחמאה המומסת ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון. מניחים את הכדורים בתוך התבנית אחד ליד השני ואז עוברים לשכבה מעל.

» לאחר שמסיימים לצפות את כל הכדורים, מכסים במגבת ומניחים בצד להתפחה במשך חצי שעה.

» אופים במשך כ-20-25 דקות עד שהבצק מזהיב.

» מחכים מעט שיתקרר ואז הופכים על גבי צלחת וניגשים לעבודה. בתיאבון!

» כפי שכתבתי במתכון, גודל הכדורים לגמרי תלוי בכם. אנחנו הכנו כדורים גדולים יחסית, אבל אפשר לשחק עם הגודל לפי בחירתכם. בכל מקרה הכל יתחסל בסוף.» הכי טוב לאכול את העוגה כשהיא עדיין חמה מהתנור - אני בספק אם תצליחו להתאפק מעבר לכך, אבל אם כן, מומלץ לחמם כחצי דקה במיקרו לפני שאוכלים כדי להחזיר את הטריות וכמובן את הריח המדהים שלה.

כתבות שאולי פספסתם

*#