אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: מאפינס שוקולד בגביעי גלידה

הוזמנתם למסיבה ואין לכם מושג מה להכין? נעם תמיר ממליצה לנסות את מאפינס השוקולד האלה, שמגיעים בצורת הגשה מקורית וצבעונית במיוחד

תגובות

זהו זה, הקיץ התחיל רשמית! הגענו לחודש יולי החם והחופש כבר פה. לילדים זו בשורה מאוד משמחת וכמובן שגם עבור רוב ההורים. החופש מביא עימו הרבה דברים חיוביים כמו יותר מדי זמן פנוי אשר יכול להיות מוקדש לזמן איכות של הילדים עם ההורים. בעקבות כך נתקלתי בהורים המחפשים דרכים יצירתיות להעסיק בהן את ילדיהם במשך החופש הארוך הזה. מאחר שאני מפעילה חוגי אפייה לילדים ומעצם היותי חובבת אפייה מושבעת, כמובן שהמחשבה הראשונה שלי הייתה לאפות איתם וכמה שיותר. אפשר אפילו להחליט על יומיים קבועים בשבוע שמוקדשים לאפייה מסוגים שונים שאופים ביחד עם ההורים או האחים הגדולים. מדובר בפעילות כיפית, יצירתית וטעימה, שמשלבת לא רק עיסוק במשהו שתמיד כיף להשוויץ בו, אלא גם מהווה זמן איכות לכל המשפחה.» החופש הגדול - כל הכתבות» אופים עם ילדים: כל המתכונים» מתכוני ארטיקים כיפיים» קינוחים שווים עם דובדבניםלפניכם מתכון אחד מיני רבים שאפשר להכין ביחד ביום-יום לבני המשפחה או לאירוחים חגיגיים כגון ימי הולדת, שבתות ואירועים מיוחדים אחרים. עכשיו זאת גם בדיוק התקופה של מסיבות הסיום בגני הילדים, בתי הספר, הצהרונים וכו', ואני בטוחה שגם הילדים וגם ההורים יתלהבו מהמאפינס האלה שתביאו עימכם למסיבה ויקשטו את שולחן הכיבוד. כיוון שהתבקשתי לתת גם אופציות טבעוניות, מחכות במתכון אפשרויות תחלופה לכל מרכיב במאפינס שהוא מהחי. מקווה שגם הטבעונים יאשרו ויאהבו את המתכון הזה. שיהיה קיץ נעים וחופש כיפי ומלא באפייה של מטעמים טעימים וריחניים!מצרכים ל- 12 מאפינס:

1/2 כוס חמאה רכה (120 גרם - חבילה קטנה + קצת פחות מרבע חבילה קטנה)1 כוס סוכר2 כפיות תמצית וניל2 כפיות אבקת אפייה2/3 כוס קקאו1/2 כפית מלח2 ביצים בגודל L 3/4 כוס חלב1/3 כוס שמנת חמוצה2 כוסות קמח1.5 כוסות שוקולד צ'יפס12 גביעי גלידה אמריקאיים (שטוחים מלמטה)לציפוי:1 מכל שמנת מתוקה250 גרם שוקולד חלב (אפשר להחליף חצי מהכמות בשוקולד מריר)סוכריות מסוגים שוניםכלים: קערה גדולה, מטרפה, קערית לשבירת הביצים, כוס, כף, כפית, לקקן, נייר כסף, תבנית אפייה.

אופן ההכנה:

» מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ומצפים את גביעי הגלידה בנייר כסף.» מערבבים ביחד בקערה את החמאה, סוכר, וניל, אבקת אפייה, קקאו ומלח עד שהתערובת אחידה.» מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וטורפים בין הוספת ביצה אחת לשנייה.» מוזגים לקערה את החלב והשמנת החמוצה ומערבבים עד איחוד.» מוסיפים גם את הקמח ושוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהתערובת אחידה בלבד. שימו לב לא לערבב יותר מדי כדי שהמאפינס לא יצאו דחוסים.» מוזגים כ-2-3 כפות מהבלילה (עד 3/4 מגובה הגביע) לכל גביע גלידה.

» אופים כ-25 דקות, עד אשר קיסם הננעץ יוצא נקי (אם יש מעט שוקולד מומס עליו זה בסדר כי ייתכן שננעץ בשוקולד צ'יפס).» במקביל מכינים את הציפוי - בסיר קטן מרתיחים את השמנת ואז מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה.

» טובלים כל מאפינס בציפוי ומקשטים בסוכריות מסוגים שונים.

» בכדי להפוך את המאפינס לפרווה אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס/ חלב שקדים באותה הכמות, את החמאה בשמן ובציפוי להשתמש בשמנת צמחית ושוקולד מריר בלבד.» בכדי להפוך את המאפינס לטבעוניים אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס/חלב שקדים באותה הכמות, את החמאה בשמן, את הביצים בבננה מרוסקת (קחו בחשבון שהמאפינס יקבלו גם טעם של בננה), את השמנת החמוצה בגבינת סויה בטעם שמנת ובציפוי להשתמש בשמנת צמחית ושוקולד מריר.» אם לא רוצים שהציפוי ייצא מתוק מידי, אפשר להחליף חצי מכמות השוקולד בשוקולד מריר.» אם רוצים לאכול את המאפינס יום לאחר האפייה, מומלץ לחמם אותם כחצי דקה במיקרו לפני, על מנת להחזיר את טריותם.

כתבות שאולי פספסתם

*#