אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: מקלות גבינה כיפיים

מחפשים נשנוש בריא אבל גם טעים לילדים? לנעם תמיר יש מתכון מושלם למקלות גבינה, שהילדים ישמחו להכין ולחסל עד תום

תגובות

לחברתי הטובה יש ילדה מתוקה מאוד שלא אוהבת כל מיני מאכלים. בכל פעם שמגיעים לשעת ארוחת הערב, יש התלבטות ודיונים לגבי מה הנסיכה תאכל. היא לא אוהבת גבינה צהובה, לא קוטג' וכמובן שגם לא גבינה לבנה. אז איך בכל זאת מצליחים לגרום לה ולילדים אחרים "אניני טעם" כמוה לאכול גבינות ולצרוך את כמות הסידן הדרושה להם? אז חשבתי איך אפשר לגרום לילדים בכל זאת לאכול ולצרוך גבינות בדרך שתהיה טעימה להם ומצאתי פתרון נפלא: מתכון שמשלב גבינה ומושלם בתור ארוחת ערב או בוקר קלילה, זריזה וטעימה. הילדים יכולים לעשות כמעט את כל ההכנה לבדם וליהנות מכל שלב, במיוחד מהלישה והלכלוך. כך הם ירגישו שגם הם תורמים להכנת הארוחה, וחוץ מזה, זאת הזדמנות מעולה לבלות איתם עוד קצת זמן איכות בסוף היום.

» אופים עם ילדים: כל המתכונים» עוגת גבינה ואוראו ללא אפייהבמקלות הגבינה האלה אין צורך בהתפחה ולכן הם זריזים ולא דורשים המתנה, כי בואו נודה על האמת - גם להורים לא תמיד יש סבלנות לחכות, אז בטח ובטח שלילדים אין אותה.

1 כוס קמח8 כפות חמאה רכה- 1/2 כוס (120 גרם)1.5 כוסות פירורי גבינה צהובה / פירורי מוצרלה - אפשר לשלב ביניהםמלח ופלפל לפי הטעםלציפוי: 1 כף חלב1 חלמוןכלים: קערה גדולה, כף, כפית, מטרפה, מברשת, תבנית אפייה, נייר אפייה

אופן ההכנה

» מחממים מראש את התנור ל- 180 מעלות. מסדרים נייר אפייה על גבי התבנית ומשמנים באמצעות תרסיס / חמאה. מניחים בצד.

» מערבבים ביחד בקערה את פירורי הגבינה, החמאה הרכה, קמח, מלח ופלפל עד איחוד. מקמחים את הידיים ולשים את הבצק עד שהוא אחיד ומגובש. תנו לילדים להתלכלך - זה לגמרי החלק הכי כיפי עבורם! ואל תדאגו לגבי הלכלוך, זה כלום לעומת האושר שלהם.

» מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, בערך בגודל של כדור טניס ויוצרים מהכדורים מעין "נחשים" בגודל שווה.

» מניחים את המקלות על גבי תבני האפייה.» בקערה קטנה טורפים את החלמון והחלב עד שנוצרת בלילה אחידה.» מברישים את המקלות עם תערובת הביצה והחלב.» אופים במשך כ-14-16 דקות או עד אשר המקלות מזהיבים.» מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. בתיאבון!

טיפים » אם הילדים שלכם אוהבים צמחי תבלין למיניהם, אפשר להוסיף לתערובת כף של פטרוזיליה יבשה/זעתר/ אורגנו/ טימין.» אם במקרה נשארו מקלות ואתם אוכלים אותם מאוחר יותר, מומלץ לחמם אותם כ-20 שניות במיקרוגל בכדי להחזיר להם את הטריות והרכות.

כתבות שאולי פספסתם

*#