מבשלים עם ילדים: עוגיות חמאה חומות-לבנות

לפני השינה או סתם כפינוק של אחר הצהריים - אין כמו עוגיות כדי לשמח את הילדים. מתכון קליל וכיפי שגם הקטנטנים ירצו להכין איתכם

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

כולם יודעים שכוס חלב ועוגיות הם המרגיע הרשמי של הילדים, לפני השינה או סתם כך אחר הצהריים. בסרטי ילדים רואים פעמים רבות את הגיבורים הצעירים מטפסים על שרפרף כדי להגיע לאיזה ארון גבוה בו מסתירה אמא את צנצנת העוגיות המפתה. יש גם שיר משחק שבטח יזכיר לכם נשכחות: "מי גנב ת'עוגיות מהמטבח? האם אתה מספר אחת? מי אני? כן אתה! מה פתאום? אז מי? מספר שמונה!"

לעוד מתכונים לילדיםמבשלים עם ילדים: עוגיות גרנולה

מאחר שיש כל כך הרבה סוגי עוגיות בטעמים שונים, החיפוש אחר מתכון אולטימטיבי הוא מהותי ביותר. המתכון שלפניכם ניתן להכנה מהירה ואפשר אפילו לארגן מראש "מחסן" של בצק רזרבי בפריזר, כך שאם מתחשק לכם להכין עוגיות, או אם חברים של הילדים מפתיעים אתכם כשהמזווה ריק, יש לכם פתרון. הפשרה של חצי שעה, חיתוך מהיר, אפייה במשך 10 דקות והעוגיות מוכנות.

מצרכים להכנת כ-50 עוגיות:

250 גרם חמאהחצי כוס סוכרשני חלמוניםכפית תמצית ונילשתי כוסות קמחחצי כפית מלחכף קקאו

מוכנים? היכון! הכינו!

הוציאו את החמאה מהמקרר מבעוד מועד כדי שתתרכך לפני ההכנה. הקציפו את החמאה והסוכר לתערובת קרמית במערבל או בעזרת מיקסר ידני.

מקציפים את החמאה והסוכר. עוגיות חמאה חומות-לבנות (צילום: גלי פיאלקוב)הפרידו את הביצים בזהירות והוסיפו את החלמונים ואת תמצית הווניל לתערובת. ערבלו שוב. הוסיפו את הקמח והמלח וערבלו רק עד שנוצר בצק. אם אתם עובדים בעזרת מיקסר יד, כדי לאחד את הבצק יש לעבור ללישה, אבל לא ללוש הרבה בכדי שלא להרוס את הפריכות של הבצק. לושו רק עד שהבצק מתייצב.

בשלב הזה חלקו את הבצק לשניים. הניחו בצד חצי אחד ואל החצי שנותר הוסיפו את כף הקקאו ועוד מעט סוכר (פחות מכף) כדי שלא יהיה מריר. לושו עד לקבל בצק חום. עכשיו אחדו את הבצקים החום והלבן יחד באיזה אופן

בצק לבן ובצק עם קקאו. עוגיות חמאה חומות-לבנות (צילום: גלי פיאלקוב)אם מתחשק לכם ולילדים, אפשר ליצור מעין צורת יין ויאנג, או לעטוף את החלק הלבן בחום (ולהיפך), כיד הדמיון הטובה עליכם. איך שלא תבחרו לפעול, את הבצק היצירתי שלכם עליכם לחלק לשניים ולגלגל כל מחצית לגליל בקוטר של כ-3 סנטימטרים. עטפו כל גליל בניילון נצמד והקפיאו למשך חצי שעה לפחות.

אם הכנסתם לפריזר רק לחצי שעה, אין כל בעיה לחתוך את הבצק לפני האפייה. אם הקפאתם לזמן רב יותר, הקפידו להוציא את הבצק כחצי שעה לפני מועד האפייה כדי שיהיה קל לחתוך אותו.

כדאי להפשיר מעט לפני שחותכים. עוגיות חמאה חומות-לבנות (צילום: גלי פיאלקוב)

לפני האפייה חממו תנור ל-170 מעלות. הסירו את הניילון מהגלילים ופרסו לפרוסות בעובי סנטימטר לערך. רפדו תבנית בנייר אפייה. סדרו על התבנית את העוגיות עם רווח קל ביניהן. אפו במשך 10 דקות. צננו וזה מוכן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ