אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: עוגת גבינה ואוריאו ללא אפייה לשבועות

מחפשים מתכון לעוגת גבינה לשבועות שכיף להכין עם הילדים ועוד יותר כיף לאכול? נעם תמיר מציעה מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה שהילדים ישמחו לעזור להכין

תגובות

חג השבועות הוא החג הכי טעים מבחינתי, בעיקר בתור אחת שפחות מתחברת לבשר. כל הפשטידות, הפסטות וכמובן העוגות החלביות פשוט מדהימות וטעימות לי בטירוף. בכל שנה, לקראת החג אני מחפשת בין עשרות מתכונים בכדי למצוא את עוגת הגבינה המושלמת. בכל פעם אני מתלבטת מחדש בין הגרסה האפויה לבין הגרסה שאינה כוללת אפייה, כיוון שלכל אחת מהן יש את האופי והמרקם הייחודי לה.

» שבועות 2017 – לכל האירועים והמתכונים
» תיקוני ליל שבועות – למדריך המלא
» פסטיבלים לשבועות
» פעילויות לילדים בשבועות
» עוגות גבינה מומלצות
» מתכונים לשבועות
» טקסי הבאת ביכורים
» איפה אוכלים בשבועות
» מתכון לעוגת גבינה  - עוגת הגבינה שתנצח את שבועות

העוגה של השבוע הינה עוגה ללא אפייה, שמכילה בתוכה עוגיות אוריאו - העוגיות הטעימות-טעימות האלה שאף פעם לא נמאס לנשנש אותן. אפשר להכין אותה בגרסה המשמינה יותר, אבל אפשר בהחלט להסתפק בגבינות שמנת בעלות אחוזי שומן נמוכים יותר, ועדיין היא תצא מאוד טעימה ועשירה. אני דוגלת בדעה שחג שבועות הוא גם ככה חג "עשיר" בקלוריות, לכן אפשר להכין את הגרסה הפחות משמינה ומבטיחה לכם שאף אחד לא ירגיש בהבדל. בעיניי הכי מומלץ להכין את העוגה הזאת בתבנית בקוטר של 22 סנטימטרים כדי שתצא גבוהה וחגיגית, אבל גם אם תשתמשו בתבנית בקוטר של 24/26 סנטימטרים היא תצא מעולה רק קצת יותר נמוכה. במקרה זה אפשר להכפיל את הכמויות של המלית וכך העוגה תצא גבוהה יותר.  בתיאבון וחג שמח, אביבי ומלא בעוגות ומטעמים חלביים וטעימים.מצרכים לעוגה בגודל 24:

לתחתית/בסיס:200 גרם פירורי עוגיות אוריאו (18 עוגיות)75 גרם (3/4 חבילה קטנה) חמאה מומסתלמלית:225 גרם (קופסה) גבינת שמנת 16% או 25% לבחירתכם.250 גרם (קופסה) מסקרפונהמיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%/ 38%150 גרם אבקת סוכר (חבילה וחצי)כפית תמצית וניל100 גרם שברי עוגיות אוריאו (9 עוגיות)ציפוי (אופציונלי): חצי כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) + 100 גרם שוקולד מרירכלים: סיר קטן או קערה המותאמת למיקרוגל להמסת החמאה, שקית, פטיש שניצלים או מערוך, קערה בינונית, קערה גדולה, כף, כפית, מיקסר ידני/נייח, מטרפה, סיר קטן, תבנית מתפרקת בקוטר 22/24/26 ס"מ, נייר אפייה או שקף

אופן ההכנה: » מצפים תבנית מתפרקת בנייר אפייה. ישנה שיטה שבה אפשר לכסות את תחתית התבנית באופן מדויק: מניחים נייר אפייה על התחתית, סוגרים עם המסגרת ואז גוזרים בעזרת מספריים את השוליים שמבצבצים (להלן תמונה להמחשה). לאחר מכן מצפים את השוליים בעזרת נייר אפייה שגזור לרצועות בגובה התבנית/ שקף שקונים בחנויות מתמחות.

» שמים בשקית גדולה את עוגיות האוריאו. סוגרים ואז דופקים עליה בעזרת פטיש שניצלים/ מערוך עד אשר נוצרים פירורים דקים.

» ממיסים את החמאה בקערה מותאמת למיקרוגל או על גבי אש עד שהחמאה נמסה.

» בקערה בינונית מערבבים את פירורי האוריאו ביחד עם החמאה המומסת. שופכים לתבנית ומהדקים את הפירורים באמצעות כוס/ כף. מניחים בצד.

» מקציפים באמצעות מיקסר את השמנת המתוקה הקצפה חלקית (לא מגיעים לקצף יציב).

» בקערה גדולה נפרדת, טורפים בעזרת מטרפה את גבינת השמנת ביחד עם המסקרפונה. מוסיפים סוכר ווניל עד שהתערובת הופכת לחלקה ואחידה.

» מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לתערובת הגבינות וטורפים באמצעות מטרפה או מיקסר עד שהתערובת יציבה ורכה.

» מכניסים את שברי האוריאו לתוך התערובת בקערה הגדולה ומערבבים בתנועת קיפול כדי לא להרוס את הקצפת.

» שופכים את התערובת על גבי בסיס העוגיות ומיישרים באמצעות מרית או סכין.

» מקררים במקרר במשך שש שעות לפחות. עדיף  לקרר במשך לילה שלם.

» מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ואז מסירים בזהירות את נייר האפייה או השקף.

» אם רוצים להכין ציפוי: מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה. לאחר ההרתחה, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד לאיחוד. שופכים על העוגה הקרה. מחזירים לקירור של עוד חצי שעה.

טיפים: » זה לגמרי תלוי בכם באיזה גבינת שמנת לבחור לעוגה זו. גם אם תשתמשו בגבינה בעלת "רק" 16% שומן, העוגה תצא מעולה. זה באמת תלוי בכמה אתם רוצים שהעוגה תהיה עשירה בקלוריות. חשוב להשתמש במסקרפונה כי המרקם שלה מאוד סמיך ואנו זקוקים לסמיכות הזאת בעוגה.» אם בחרתם לא להשתמש בנייר אפייה או בשקף בשביל לצפות את שולי התבנית זה גם בסדר. כשתרצו לחלץ את העוגה, קחו כוס עם מים חמים, טבלו בה סכין ותחתכו מסביב עד אשר יהיה אפשר לחלץ את העוגה בבטחה.  » כדאי מאד לתת לעוגה להתקרר ולהתגבש במשך לילה שלם ולא רק במשך שש שעות. כך היא יוצאת יציבה יותר.

כתבות שאולי פספסתם

*#