אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: מאפינס שוקולד וחמאת בוטנים

מתכננים לצאת לפיקניק אביבי עם כל המשפחה? קבלו מתכון למאפינס מתוקים-מלוחים שיהוו סיום מושלם לכל מפגש בטבע

תגובות
ID 31870378 © Sharesomephotos |

הגיע זמן הטיולים וזה מאד כיף לשבת בחיק הטבע, לאכול, לשחק ופשוט ליהנות. לצד כל זה, תמיד ישנה התלבטות אילו מאכלים לקחת שלא יימסו או יתקלקלו וישארו טעימים ומותאמים לאווירת הטבע והפיקניק. הנה לכם רעיון למאפינס מתוקים-מלוחים המתאימים למזג האוויר וגם כאלה שנוח לשים בסלסלת הפיקניק. 

מדריך הילדים המלא
מה עושים היום
המלצות לסופ"ש עם הילדים
טיולים לכל המשפחה
מבשלים עם ילדים

 מצרכים ל- 12 יחידות

2 כוסות קמח (או 1.5 כוסות קמח לבן + חצי כוס קמח מלא)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס שמן
כוס חמאת בוטנים קלאסית/עם שברי בוטנים - לבחירתכם
2/3 כוס סוכר חום דמררה
2 ביצים בגודל L
כוס חלב/ חלב סויה/חלב שקדים
1כפית תמצית וניל
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
תרסיס שמן לשימון התבניות

כלים

קערה בינונית, קערה גדולה, מטרפה, שתי כפות, כפית, קערה קטנה לשבירת הביצים, לקקן, תבנית מאפינס חד פעמית או רגילה, תבנית אפייה, רשת אפייה.

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים את תבנית השקעים. בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. 

בקערה גדולה טורפים יחד חמאה, חמאת בוטנים וסוכר חום עד שהתערובת הופכת להיות רכה ואחידה.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים תוך כדי. לאחר מכן מוסיפים גם את החלב ותמצית הווניל ומערבבים לאיחוד.

שופכים את תערובת היבשים לקערה הגדולה ומערבבים עד איחוד בלבד. שימו לב לא לערבב יותר מדי כיוון שערבוב יתר יגרום למאפינס להיות מאוד דחוסים. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.

ממלאים כל שקע בתבנית עד 3/4 מהגובה - מאחר וצריך להשאיר מקום לאפייה.

אופים 5 דקות ב-220 מעלות ואז מורידים ל-190 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות, עד אשר קיסם הננעץ יוצא נקי.

מצננים בצד כמה דקות ואז מחלצים את המאפינס מהתבניות ומעבירים לצינון מוחלט על גבי רשת. כאשר המאפינס קרים, שומרים אותם בקופסה עד שבוע. בתיאבון!

טיפים

כדי להפוך את המאפינס לפרווה: אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס/חלב שקדים באותה הכמות ולהחליף את החמאה בשמן. המאפינס הללו בעלי מתיקות מעודנת, אז אם רוצים אותם מתוקים יותר אז אפשר להוסיף עוד כ- 1/3 כוס סוכר חום (בסך הכל כוס סוכר). מומלץ לחמם אותם כחצי דקה במיקרו לפני שאוכלים על מנת להחזיר את טריותם.

כתבות שאולי פספסתם

*#