אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: עוגה מפתה עם קצפת ותותים

רגע לפני סוף החורף ואיתו גם סוף עונת התותים, נעם תמיר מגישה: מתכון לעוגת וניל מרשימה בעיטור הפירות הנפלאים, שגם מבוגרים יתאהבו בה בשנייה

תגובות

מאז ומתמיד הייתי בן אדם של קיץ. מה לעשות, אני פשוט לא מתחברת לגשם, לאפרוריות ולאלפי שכבות הבגדים שצריך ללבוש. במהלך כל החורף אני מחכה כבר לרגע שבו יכריזו על בוא האביב, שמקרב אותנו עוד קצת לכיוון הקיץ. למרות כל זאת, אין ספק שתותים הם אחד הדברים שאני בכל זאת אוהבת בחורף. אחד הסימנים לכך שהחורף מתקרב לקיצו הוא סוף עונת התותים. כשמגיעים לדוכן בסופר, הם נראים "עצובים" כאלה ופחות אטרקטיביים מאשר בתחילת העונה. מאחר ואני אוהבת לאכול פירות רק כשהם קשים, ברגע שהתות מתחיל להיות רך אני נפרדת ממנו לשלום. כך עלה לי הרעיון למתכון בו אפשר להשתמש בתותים הבשלים, שכנראה לא הייתם אוכלים. הצבע האדום היפה שלהם הופך לעתים לבורדו בתקופה הזאת וכך מושך את העין ונראה מגרה מאד, דבר שמתאים במיוחד לעוגה שכזאת.

» אופים עם ילדים: כל המתכונים

מצרכים לעוגה בגודל 24: 1/2 כוס חמאה בטמפרטורת החדר (חבילה קטנה של 100 גרם+ 3/4 כף)2 כוסות קמח1.5 כוסות סוכר3 ביצים בגודל Lכף אבקת אפייה1/2 כפית מלחכוס חלב2 כפיות תמצית וניללציפוי: מיכל שמנת מתוקה3 כפות + כפית אבקת סוכר1/4 כפית תמצית וניללקישוט: 400 גרם (קופסה קטנה) של תותים חתוכים לאורכם. כלים: קערה בינונית, קערה גדולה, מטרפה/ מיקסר ידני, כוס, כף, כפית, סכין, תבנית אפייה עגולה מתפרקת בגודל 24, תבנית אפייה סטנדרטית.

אופן ההכנה:

» מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה/ תרסיס שמן. לאחר מכן מקמחים מעט.

» מקציפים בעזרת מטרפה את החמאה והסוכר במשך 1-2 דקות עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף עד שמתאחד. אם יש שאריות בשולי הקערה, מעבירים אותן בעזרת לקקן בחזרה לתוך הקערה ואז ממשיכים לטרוף. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח עד איחוד בלבד. לא לטרוף יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי. לבסוף, מכניסים לקערה גם את החלב ואת תמצית הווניל וטורפים עד שהתערובת הופכת לחלקה ואחידה.

» אופים במשך כ-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא נקי.

» מעבירים לצינון על גבי רשת במשך כ-15 דקות, מוציאים את התבנית ונותנים לעוגה להתקרר לחלוטין.

» בזמן זה, מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה. אין סיכוי שתצליחו לעבור את המתכון הזה מבלי לתת להם ללקק את השאריות וגם חלק מהקצפת - סאני חיכתה בציפייה עד לרגע בו הקצפת תהיה מוכנה ותוכל לזלול קצת.

» חותכים לאורך את התותים (בהשגחת מבוגר ועם סכין לא חדה מאוד). אפשר ומומלץ לתת לילדים לשחק מעט עם התותים, לצייר ולכתוב בעזרתם. כך יוכלו להעביר בהנאה מרובה יותר את זמן האפייה. » לאחר שהקצפת מוכנה והילדים לוקחים לעצמם מעשר, הכניסו את הקצפת למקרר עד שהעוגה מתקררת ואפשר לצפות אותה.            

» כאשר העוגה קרה לחלוטין, מצפים את חלקה העליון עם קצפת.

» מקשטים בעזרת התותים את העוגה באיזו צורה שמתחשק לכם.

» מחזירים את העוגה למקרר לחצי שעה לפחות לשם התייצבות. בתיאבון! 

טיפים: » אפשר להמיר חצי מכמות הסוכר בעוגה לסוכר חום.» אם ילדיכם אינם אוהבים תותים או שעונתם כבר נגמרה, אתם יכולים להחליף אותם בפרי עונתי אחר - בננות, אפרסמונים וכו'.» אם רוצים להפוך את המתכון לפרווה, אפשר להחליף את החמאה במחמאה, את החלב בחלב קוקוס ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.» מומלץ להשתמש בתבנית מתפרקת בשביל שתוכלו לחלץ את העוגה בקלות. אם אין לכם ורוצים להשתמש בתבנית רגילה/חד פעמית - לאחר שהעוגה מתקררת כרבע שעה, הוציאו אותה מהתבנית והעבירו לצלחת בכדי לצפות ולקשט אותה.

כתבות שאולי פספסתם

*#