אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: עוגיות עם הפתעות

רגע לפני פורים, נעם תמיר מציעה לכם מתכון לעוגיות שוקולד מיוחדות ומפתיעות עם המון דברים טובים בתוכן

תגובות

כשהייתי ילדה, מאוד אהבתי את חג פורים. יש משהו מקסים וכיפי בלהפוך לדמות אחרת  ליום אחד ולעשות דברים שאתה לא נוהג ולא מעיז לעשות ביום- יום. מאז עברו כמה וכמה שנים, והיום אני כבר קצת מתביישת להתחפש ולכן במקום אני אופה ומכינה מאפים ומאכלים נועזים. מסיבה זו, החלטתי לבחור לטור לכבוד פורים את המתכון הזה של עוגיות שמחביאות בתוכן הפתעות מעניינות, צבעוניות וטעימות שמאוד מתאימות לחג הצבעוני, המתחפש, החגיגי והמפתיע הזה. כאשר נוגסים בעוגייה, מתגלים הטעמים המפתיעים של מרשמלו ועדשים, יחד עם צבעיהם, כאשר עדיין נוכח טעם שוקולדי מעולה.

אני ממליצה לחלק את העוגיות המפתיעות והטעימות האלה בתור משלוחי מנות לפורים. הילדים בטוח ייהנו מהן, מהצבעוניות שלהן ומההפתעות בתוכן. ויכול להיות שאפילו המבוגרים ישתעשעו וייהנו מטעמן. שיהיה חג שמח, צבעוני, טעים, מתוק ומשעשע!

» אופים עם ילדים: כל המתכונים» פורים 2015 - המדריך המלא

1 ו-3/4 כוסות קמח3/4 כוס קקאו1/2 כפית סודה לשתייה1/2 כפית מלח1/2 כוס חמאה רכה (חבילה קטנה של 100 גרם ועוד 3/4 כף)כוס סוכר (אפשר לשים 1/2 כוס סוכר לבן ו- 1/2 כוס סוכר חום)ביצה 1/2 כוס חלבכפית תמצית וניל9 מרשמלו ורודים ולבנים, חצויים לרוחבמיני עדשים/ מיני m&mלציפוי: חבילה וחצי שוקולד מריר+ 3/4 קופסת שמנת מתוקה

כלים: קערה בינונית, קערה גדולה, סיר קטן/כלי מותאם למיקרוגל להמסה חלקית של החמאה, סיר קטן נוסף להמסת השוקולד והשמנת, מטרפה, כף עץ, כוס, כף, כפית, כף גלידה, סכין, שתי תבניות תנור סטנדרטיות ונייר אפייה.

» מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את התבניות בניירות אפייה.

» מחממים את החמאה במיקרו/על האש עד שנהיית רכה (לא להמיס לגמרי).

» מערבבים בקערה בינונית קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח.

» טורפים בקערה גדולה נפרדת את החמאה והסוכר עד שהתערובת הופכת לבהירה וקרמית.

» מוסיפים לתערובת הרטובים (חמאה וסוכר) ביצה, חלב ותמצית וניל וטורפים עד איחוד. לאחר מכן, מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

» בעזרת כף גלידה, יוצקים את העוגיות על גבי תבנית האפייה, במרווחים אחת מהשנייה.

» אופים במשך 9-10 דקות, עד אשר העוגיות מתפשטות ומתייצבות. כמות העוגיות שיוצאות במתכון זה הינה יחסית גדולה ולכן תצטרכו להניח את העוגיות על גבי שתי תבניות אפייה. מומלץ לאפות על טורבו ולהניח את התבניות בקומה השנייה והרביעית בתנור. בנוסף, באמצע זמן האפייה החליפו בין התבניות וכך האפייה תהיה אחידה.

» בזמן זה, חותכים לרוחב את המרשמלו (בהשגחת מבוגר ועם סכין לא חדה מאוד). אפשר ומומלץ לתת לילדים לשחק ולהשתעשע בינתיים עם המרשמלו - "לצייר" איתם, "לכתוב" אותיות, לנשנש וכו'. כפי שניתן לראות - סאני מאוד נהנתה לכתוב את שמה בזמן ההמתנה לעוגיות שייצאו מהתנור.

» בגמר האפייה מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים בצד לצינון לכמה דקות.

» בזמן הצינון, מרתיחים בסיר קטן שמנת מתוקה ולאחר הרתיחה מוסיפים את חפיסת השוקולד עד אשר נוצר רוטב מעט סמיך ואחיד. מניחים בצד לצינון קל.

» מניחים חצי מרשמלו על כל אחת מהעוגיות ולוחצים מעט על מנת שהמרשמלו ייכנס לעומק של חצי העוגייה. לאחר מכן, מפזרים כמה עדשים על גבי המרשמלו.

» מוזגים כף מהציפוי על כל אחת מהעוגיות, כך שהמרשמלו והעדשים יהיו מכוסים לגמרי. מעבירים לצינון במקרר לחצי שעה ואוכלים!

»  אפשר להמיר את כל כמות הסוכר לסוכר חום ולא לעשות חצי חצי. » אם אתם לא רוצים להוסיף את העדשים, אפשר לוותר עליהם ולהשאיר רק את המרשמלו.» במתכון זה אי אפשר להחליף את החמאה בשמן מאחר ומקציפים את החמאה ולכן המרקם והטעם ייצאו שונים.

כתבות שאולי פספסתם

*#