אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: אוזני המן עם מילויים מפתיעים

אין פורים בלי אוזני המן. רגע לפני החג, קבלו מתכון מנצח, שגם הילדים ישמחו להכין עם ההורים

תגובות

כל ילד יודע לא להסתכל באוזן אלא במה שיש בה, כי הרי מה שהכי חשוב באוזני המן זה המילוי שלהן. אני למשל, שונאת פרג מאז שאני ילדה. אחד הדברים שהכי שנאתי בפורים זה לתת ביס גדול באוזן המן ולגלות שיש בה מילוי פרג ולא שוקולד או תמרים, המילויים הרגילים שהיו בילדותי. כשגדלתי והתחלתי לאפות בעצמי, קבעתי מעין חוק שבאוזני ההמן שלי לא יהיה מילוי פרג. בעצם, לא יהיה מילוי שאני או הילדים לא אוהבים. כאן נכנס הניסוי הכי כייפי בהכנת אוזני המן - המצאת ומציאת מילויים למיניהם. תופתעו לגלות כמה מילויים טעימים אפשר ליצור עם קצת דמיון. על הדרך - הנה גם מתכון לבצק מעולה שלא מאכזב אותי אף פורים.

» פורים 2015 - המדריך המלא 
» 
מתכונים לאוזני המן
» מתחפשים בזול - כל הפרטים
» תחפושות קלות להכנה 
» תחפושות לקטנטנים - לכל הפרטים

חומרים לבצק

200 גרם מחמאה רכה3/4 כוס אבקת סוכר1 ביצה2 כוסות קמחאבקת סוכר לקישוט

כלים

קערהכף עץתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייהקורץ עגול בגודל שרוצים את אוזני ההמןמערוך

מוכנים, היכון, אופים

» מערבבים את המחמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת משחה חלקה ומערבבים פנימה את הביצה.

» מוסיפים כוס קמח ולשים עד שמתחיל להיווצר בצק. מוסיפים את כוס הקמח השנייה וממשיכים ללוש. אם הבצק רך מדי למגע, אפשר להניח אותו במקרר לחצי שעה. אם הוא מוכן - מרדדים אותו על משטח מקומח לעובי של סנטימטר וקורצים עיגולים. צריך לזכור שאת העיגול מקפלים כך שגודל האוזן תהיה בהתאם לגודל העיגול שתקרצו.

» עכשיו מתחיל החלק הכיפי - ממלאים במה שרק רוצים. שימו לב לשים כפית במרכז העיגול ולא למלא יותר מדי, כדי שהאוזן תיסגר כמו שצריך. הנה כמה הצעות שלי למילוי: קוביית שוקולד - חלב/מריר/לבן, ממרח תמרים, ממרח חלווה, חתיכת מרשמלו, ריבת חלב או איזו ריבה שאוהבים.

» סוגרים את האוזן היטב - מקפלים מעל המילוי וצובטים על מנת שהבצק לא יפתח במהלך האפייה (כך אפשר גם ליהנות לנחש איזה מילוי יש באוזן המן שטעמנו).

» אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהבצק מזהיב מעט והאוזן זזה בקלות כאשר נוגעים בה (עם כף או עם כפפה, בשום פנים ואופן לא עם היד).

» מצננים לגמרי ובוזקים מעל אבקת סוכר.

מוכן וטעים ביותר. אוזני המן לפורים (צילום: cake בוטיק קונדטוריה ביתית)

גם טעים וגם בריא?

רוצים למלא את אוזני ההמן במילוי מתוק שיהיה גם בריא? דנית כהן חלפון, מטפלת ברפואה סינית מ"הבית להתפתחות תינוקות", מציעה את המילויים הבאים: לפרג יש מספר יתרונות בריאותיים: הוא עשיר במינרלים ובסיבים תזונתיים. לאלו שלא אוהבים פרג ובכל זאת רוצים מילוי בריא לאוזני ההמן - ניתן להשתמש במילוי של ממרח שקדיה שיש לו טעם מתוק, והוא עשיר בחלבון, סידן, ברזל וויטמינים. מאוד מומלץ לילדים ולנשים מניקות.אופציה נוספת ובריאה גם היא: להשרות במים חמימים תמרים, תאנים וצימוקים חתוכים. לסנן ולהוסיף לתערובת כפית קינמון, כוס אגוזי מלך קצוצים וכף סוכר חום או שתי כפיות סילאן. לערבב את הכל יחד ולהשתמש בזה כמילוי. אגוזי המלך מאוד טובים ללב, תורמים לתחושת השובע ומכילים כמות גדולה של נוגדי חמצון.

כתבות שאולי פספסתם

*#