שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מבשלים עם ילדים: בורקס במילויים שונים

אם גם אתם נוהגים לכסות לילדים את דמותו המקורית של חומר הגלם בארוחה, לפניכם שני מתכונים פשוטים שיעשו את העבודה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בורקס ביתי
בורקס ביתיצילום: דניאל בר און
גלי פאילקוב, עכבר העיר אונליין

טוב, אפשר וצריך להודות שרוב הילדים לא מתים על המנה העיקרית בארוחת הצהריים. בשר בכל דרכי הכנתו (אפילו סטייק אנטריקוט, או – במיוחד סטייק אנטריקוט, כמה מקומם) לא עושה להם את זה. עוף על הסקאלה מ'מכובס' ועד 'בגריל' בדרך כלל לא מעניין אותם בכלל. דגים? איכס. מנות ראשיות במתכונת צמחונית, סטייל פשטידות – פרצוף מעוקם. אז מה עושים? לרוב מכסים. זאת אומרת מכסים את דמותו המקורית של חומר הגלם באיזו דרך יצירתית. נאגטס, שניצלים, משה-בתיבה ודומיהם מצליחים הרבה יותר בשכנוע הילדים לאכול.

לפניכם עוד רעיון שיכול לעשות את העבודה – בורקס ענק. כזה כמו שפעם, לפני עידן ועידנים, היו מגישים בחתונות. הוא פשוט בסך הכל להכנה, הוא נראה סבבה לגמרי, ולמרות שהוא באמת מביא גם בצק לקומבינה, המילוי שלו עשוי לכפר על העוול, מה גם שאם מגישים אותו בלי תוספת פחממתית, אלא כשלצידו ירקות – נוצרת ארוחה מאוזנת וחביבה.  

לפניכם מתכונים לשני סוגי מילויים, בשרי וחלבי. אם אכן תגלו שהגימיק פועל עם הילדים שלכם, תוכלו לצאת מהמתכונים האלו אל וריאציות מרתקות עליהם.

בורקס במילוי בשרי

מצרכים (לארבעה בורקסים ענקיים):

ק"ג בצק עלים מרודד
רבע ק"ג בשר בקר טחון טרי
2 תפוחי אדמה בינוניים
מעט שמן
קורט מלח ופלפל

בורקס במילוי חלבי

מצרכים (לארבעה בורקסים ענקיים):

ק"ג בצק עלים מרודד
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
ביצה
קופסת קוטג'
100 גרם גבינה צהובה עמק (או מוצרלה) מגוררת
מעט שמן

קורט מלח ופלפל

למקומות, היכון, הכינו

מפשירים את הבצק. פורסים אותו וקורצים מיריעת הבצק עיגול בקוטר 20 ס"מ בערך. מחממים תנור ל-180 מעלות.

בינתיים מכינים את התערובת.

בשרי – מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות קטנות. מחממים קלות מעט שמן במחבת. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומעניקים להן טיגון קליל. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים גם אותו יחד עם תפוחי האדמה עד לשינוי הצבע. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מצננים מעט.

חלבי – פורסים את הפטריות לפרוסות. מכניסים לקערה את הפטריות עם הביצה, הקוטג', הגבינה המגוררת, המלח והפלפל. מערבבים היטב.

מניחים שתי כפות גדושות מהתערובת במרכז כל עיגול בצק. סוגרים את שלוש צלעות המשולש, ומותירים פתח קטן במרכז. מהדקים את שולי הבצק אלו לאלו. מניחים נייר אפייה על תבנית ועליו את הבורקסים. אופים כ-20 דקות או עד שמזהיב יפה. בתיאבון!

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ