מבשלים עם ילדים: אוזני המן קלות להכנה

אי אפשר לחגוג את פורים כמו שצריך בלי אוזני המן. הזדמנות מצוינת לאפות עם הילדים, לזלול בשמחה או לטמון עמוק במשלוח המנות שלהם

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אוזני המן פילסברי
אחד החגים הטעימים והמשמחים. אוזני המן לפוריםצילום: חגית גורן
עכבר העיר

חג פורים הוא חג גדול לילדים וחג ענק לחובבי אוזני ההמן והפרג. לאלה מכם שלא מסתפקים בלקנות אוזני המן, זו הזדמנות מצוינת ליהנות מניחוח המאפה המדהים שישתלט על הבית, ליקוקי הפרג המהותיים שיתרחשו תוך כדי תהליך והכי חשוב - הכנת המאכל החמוד הזה יחד עם הילדים, שייהנו ללוש ולרדד בצק, לקרוץ עיגולים, להניח מילוי, לקפל ולהדק ביחד אוזניים. אחר כך כמובן כולם מוזמנים לזלול בשמחה ולטמון עמוק במשלוח המנות שלהם.

» המדריך לעדלאידע בפורים 2019
» פורים 2019: איפה מבלים עם הילדים בחג?
» מדור ילדים - המדריך המלא
» טרנדים: תחפושות לילדים
» מדריך הילדים המלא

מצרכים לכ-30 יחידות:

לבצק 

250 גרם חמאה (או מרגרינה לאפיה)
ביצה
1 שמנת חמוצה
חצי כוס אבקת סוכר
4 כוסות קמח
מעט מלח
מעט תמצית וניל

למלית הפרג

250 גרם פרג טחון וטרי
2 כוסות חלב
חצי כוס דבש
50 גרם חמאה

הכנת אוזני המן
ככה זה נראה לפני. הכנת אוזני המןצילום: Elzbieta Sekowska | Dreamstime.c

למקומות, היכון, הכינו

» מחממים מראש תנור לחום 180 מעלות ובינתיים מכינים את המלית: בסיר, על אש קטנה, מבשלים במשך כעשר דקות חלב, חמאה, פרג טחון ודבש. מומלץ לטעום, אם תרצו מלית מתוקה יותר - הוסיפו דבש.

» אם אתם לא חובבי פרג, ניתן להחליף במלית מוכנה שרוכשים מראש. הכי מומלצת: מלית תמרים וקוקוס.

הכנת הבצק

» שמים בקערת מיקסר את כל החומרים (החמאה צריכה להיות רכה), או לשים ביד, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מחלקים לשלושה חלקים, יוצרים עיגול ומרדדים באמצעות מערוך.

» בעזרת כוס קורצים עיגולים, הגודל הוא לפי בחירתכם והעדפותיכם. ככל שהעיגול גדול יותר, כך תצליחו להכניס לתוכו יותר מלית. מניחים את המלית במרכז העיגול וסוגרים לצורת אוזן המן. צובטים את השוליים שיידבקו במטרה לוודא שהאוזניים לא ייפתחו בעת האפייה. אפשר להשאיר את מרכז האוזן פתוח או סגור.

» מניחים את האוזניים על תבנית מכוסה בנייר אפיה ומכנסים לתנור החם עד שהאוזניים מקבלות גוון חום קלות. מצננים. זורים אבקת סוכר, ומתנפלים. בתיאבון וחג שמח!

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ