אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: עוגת גזר עם שוקולד

זה גם בריא, זה גם טעים - ואם הילדים לא ישתכנעו - אתם תמיד יכולים לשלוף את קלף השוקולד. כל המשפחה מוזמנת לגרד גזר ולהפוך אותו למעדן משובח

תגובות

לעוגת הגזר יצאו מוניטין מורכבים משהו – ראשית היא נחשבת לעוגת בריאות שכזו (ואתם מוזמנים לשפוט בעצמכם לפי המתכון עד כמה היא בריאה), שנית היא סוחבת סטיגמה לא מוצדקת מאותה בדיחה עם הארנב שנכנס למכולת ומבקש עוגת גזר (פעם, פעמיים, שלוש, ובכל פעם החנוונים מסבירים לו שאין. בסוף אשתו של החנווני אומרת לבעלה: "שמע, יש ביקוש. בוא נכניס עוגת גזר". למחרת בא הארנב עם אותה שאלה מפורסמת. עונים לו השניים בהתלהבות: "יש". "נכון פיכס?" אומר הארנב), ולבסוף – לילדים נשמע הרעיון של עוגת גזר קצת מוזר. והרי עוגת גזר בכלל, וזו שמיד נפרסם כאן את המתכון שלה בפרט, היא מעדן משובח וטעים ביותר.

» מבשלים עם ילדים - לכל הכתבות

תוכלו לצרף את הילדים להכנה – לגרד בזהירות את הגזר על פומפייה ולערבב יחד את החומרים בקערה, גם לשפוך את השוקולד לתבנית ולבסוף לאכול בשמחה. אם הם לא מתלהבים, כל מה שצריך לעשות בשביל לשכנע אותם הוא לתת להם לטעום (ולהזכיר או לגלות להם שיש בפנים גם שוקולד!).

3 כוסות קמח רגיל2 כפיות אבקת אפייהחצי כפית קינמון4 ביציםחצי כפית מלח2 כפיות סודה לשתייה1/2 1 כוסות סוכר1 כוס שמן1/2 1 כוסות גזר מבושל ומעוך או גרידת גזר טרייה כוס שוקולד צ'יפס

יותר פשוט מזה אין. מערבבים את כל החומרים יחד, מלבד השוקולד צ'יפס. מתקבלת תערובת עיסתית, דביקה ודי מוצקה.

משמנים תבנית אפייה בגודל 26 אינטש, או יותר טוב – תבנית אפייה בסגנון סיר פלא מסיליקון. שופכים פנימה כשלושה רבעים מהתערובת. עכשיו מוסיפים למעלה את כוס השוקולד צ'יפס ובוחשים את נטיפי השוקולד בעדינות לתוך התערובת. מוסיפים מעליהם את התערובת שנותרה.

אופים כשעה (תלוי בסוג התבנית. מומלץ לבדוק בעזרת נעיצת קיסם עץ. כשיוצא יבש – מוכן) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. בתיאבון!

*#