מבשלים עם ילדים: סופלה תירס משודרג - מתכונים לילדים - הארץ

מבשלים עם ילדים: סופלה תירס משודרג

קלוי, כפופקורן או במרק. כל כך הרבה מאכלים טעימים אפשר להרכיב מתירס, אפילו סופלה. לפניכם מתכון משודרג וטעים במיוחד

גלי פיאלקוב, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
גלי פיאלקוב, עכבר העיר אונליין

נתחיל בכך שילדים אוהבים תירס, וזה מיד הופך אותו לאהוב גם עלינו, ההורים. מעבר לכך תירס הוא אחד מפלאי הטבע. למה? כי אפשר לעשות ממנו כל כך הרבה דברים טעימים – לאכול אותו מבושל או קלוי, על קלח או כשגרגריו מופרדים, כמרכיב מרכזי בשניצל צמחוני או במרק סיני, ואפשר גם לקלות ממנו פופקורן, לבשל דייסת קורנפלור, לכרסם כקורנפלקס ועוד ועוד.

לקראת שבועות הקרב ובא, וסתם כי מדובר במאכל תאווה אמיתי, קבלו אותו, את סופלה (תפיחת) התירס. ולא סתם סופלה תירס אלא משודרג, כי במתכון שלנו הוספנו לו בצק שהופך אותו ליציב, לגבוה ומכובד ולמאוד משביע.

מצרכים לשתי ארוחות למשפחה גדולה:

ק"ג בצק עלים מרודד ומופשר1.5 קופסאות שימורים של תירס (ללא הנוזלים)1.5 כוסות חלב4 ביצים טרופות4.5 כפות קמח תופח1.5 קופסאות גבינת קוטג' 9%כ-300 גרם גבינה צהובה מגורדתקורט מלחקורט פלפל שחור ולבן

מוכנים? היכון, הכינו!

משמנים תבנית פיירקס מרובעת בגודל 25X25. פורסים את הבצק המרודד (יש להגיע ליריעת בצק של כ-50 ס"מ). משטחים את היריעה על התבנית ומרפדים באמצעותה את דפנותיה, כך שיישארו שאריות בצק משני צידי התבנית.

בקערה מערבבים את החומרים: הביצים הטרופות, החלב, התירס (ללא הנוזלים), הקוטג', הקמח, הפלפל השחור והלבן והמלח. מוסיפים לתערובות כחצי מכמות הגבינה הצהובה המגורדת. יש לדעת: ניתן להגדיל את כמות הגבינה הצהובה. ככל שתוסיפו יותר גבינה צהובה כך יהיה הסופלה יותר עשיר (ושמן), אבל הדבר אינו הכרחי כלל.

אחרי שמערבבים את כל הרכיבים בקערה מוסיפים גבינה צהובה ( צילומים: גלי פיאלקוב)

לאחר ערבוב טוב יוצקים את התערובת אל התבנית, מעל לבצק העלים. אין מה לחשוש אם התערובת דלילה. היא תתקשה במהלך האפייה, וגם אם תגלוש אל מתחת לבצק הדבר לא יפגום בתוצאה.

מעל התערובת מפזרים את שארית הגבינה הצהובה המגורדת. לאחר מכן מקפלים את שולי הבצק כך שיסגרו על הסופלה מעט מצדדיו. אין צורך להקפיד על סימטריה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-50 דקות אפייה.

את הסופלה, שמתרומם יפה לגובה, עדיף לא להגיש כשהוא ממש לוהט ישר מהתנור. מוטב להניח לו להצטנן לאיטו בתנור עם דלת פתוחה ולהגישו כשהוא יציב ופושר. בכל מקרה מובטח לכם שבני המשפחה יטרפו את מה שתגישו להם, ויבקשו עוד. אם בכל זאת נשאר משהו – הסופלה הזה יכול להיחתך ולהישמר בכלי פלסטיק סגור במקרר, ממתין לרגע הנכון להיכנס שוב לתנור לחימום מהיר. וזה בסדר – הוא ייצא משם ממש כמו חדש. בתיאבון!

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ