אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: קציצות כרובית

מתכון מנצח של קציצות כרובית פריכות וקלילות, ובעיקר קלות להכנה אז מומלץ לגייס את הקטנים לעזרה

תגובות
מבטיחים לכם שתהנו להכין וגם לאכול. קציצות כרובית
דורעם גונט

בדיסק הילדים המופתי "הכבש השישה עשר", ברצועה הנקראת "כשאומרים", טוען יהונתן גפן שהכי מצחיק זה להגיד כרובית. אפשר להתווכח על כך, אבל אי-אפשר (וגם לא צריך ולא יאה) להתווכח עם העובדה שכרובית המטופלת היטב במטבח היא מעדן מופלא שכו-לם אוהבים - כן, כן, גם הילדים.

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים - מתכונים נוספים 

הפעם מדובר במתכון אידיאלי ואף אופטימלי לילדים. קציצות הכרובית שלפניכם קלות להכנה ומומלץ לגייס את הקטנים לעזרתכם, גם בשלב יצירת הקציצות אבל בעיקר בשלב גירוד הכרובית על גבי הפומפייה. כן, אפשר גם לעבוד עם מעבד מזון, אבל האמת היא שכדאי לרכוש באחת מחנויות הדולר כמה פומפיות מפלסטיק ולהעניק להם הזדמנות להתנסות. הכרובית רכה ונענית בקלות לפעולה המוטורית הטובה הזו, רק חשוב שתדריכו אותם איך לא להיפצע באצבעות ומובטח לכם שיהיה שמח במטבח.

הכי מצחיק זה להגיד כרובית
לימור לניאדו תירו

מעבר לפעולת ההכנה הנחמדה, מדובר במתכון מנצח שאינו כרוך בבישול הכרובית, המניב לרוב ניחוחות מרתיעים. כמו כן, המתכון מותיר את הכרובית מאוד עדינה בטעמה ומוליד קציצות פריכות ונהדרות, כאלה שמזכירות פלאפל אבל פחות מתובלות ממנו.  כיף לאכול אותן לבד או לצד פירה, פתיתים, אורז ועוד - אנחנו בטוחים שתמצאו את התוספת המתאימה לכם.

מצרכים לכ-30 קציצות:

כרובית בינונית  
כוס וחצי פירורי לחם גסים (אפשר פנקו)
3 כפות קמח לבן
4 ביצים
כפית מלח גדושה
שמן לטיגון
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
2 שיני שום כתוש במידה וזה אינו מרתיע את הילדים

למקומות, היכון, הכינו!

מנקים את הכרובית מעליה ומפרידים ממנה פרחים גדולים. הפעם אפשר בהחלט להשאיר גבעולים ארוכים ורחבים, המצטרפים לחלק שאותו מגרדים, זה גם נוח להחזיק וגם טעים כמו הפרחים. מגרדים את הכרובית החיה על גבי פומפייה, או במעבד מזון, גירוד גס. בסופו של דבר מתקבלת ערימה נאה של פתיתי כרובית.

מוסיפים את פירורי הלחם, הקמח, הביצים, המלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט מגורר, לפי הטעם. ממתינים כעשר דקות, כי הכרובית מוציאה מעט נוזלים שהופכים את התערובת ליותר דביקה ומערבבים את הכל יחד.

מחממים שמן במחבת, יוצרים בכף היד כדור בגודל כדור פינג פונג של עיסת כרובית. משטחים את הכדור באמצעות כף היד, מהדקים טוב ומניחים בזהירות במחבת עם השמן החם. שימו לב לתת לילדים להכין את הכדורים אך לא להתקרב כמובן לטיגון. הופכים כשמזהיב ומוציאים אל נייר סופג כשהקציצות שחומות-זהובות משני צידיהם.

חשוב לציין שאת הקציצות אפשר גם לאפות במידה ואתם רוצים לחסוך את הטיגון, אבל מומלץ לשמן היטב את התבנית. להפוך במידת הצורך. להגיש חם. בתיאבון.

כתבות שאולי פספסתם

*#