אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: תפוח עץ אפוי בדבש

לא תפוח בדבש ולא עוגת דבש - לפניכם קינוח מעודן וחגיגי, אבל לא בומבסטי, וכזה שכל המשפחה תאהב

תגובות

תפוח בדבש זה יופי. גם הזאטוטים הרכים ביותר מגלים זאת במהירות. אבל קודם כל חשוב לזכור שאסור לילדים מתחת לגיל שנה לאכול דבש שעלול ממש לסכן את חייהם. אפילו לא ליקוק. דבר שני, כשזוללים פלחי תפוחי עץ עם ערימות דבש לא מרגישים בכלל כמה אוכלים, ובקלות יכולים לחסל יותר מדי. תשאלו את פו הדב.

ראש השנה 2011 - כל הפרטיםעוגות דבש - עשרות מתכונים לשנה החדשה

פתרון יצירתי שגם מאוד מתאים לראש השנה ולמסורת אכילת תפוח בדבש הוא תפוח אפוי בדבש. אותה גברת בשינוי ושדרוג אדרת. התפוח האפוי מקבל מרקם רך ונהדר, ריח האפייה שלו מבשם את כל הבית, ובאופן מפתיע הוא משביע וממלא בהרבה יותר משהיה בגלגולו הראשוני והטרי. ההכנה כל כך קלה שלא תבינו איך לא הכנתם כאלו כבר המון זמן, או אף פעם, והתוצאה פשוט נהדרת, מתוקה ובעלת טעמים שרוב הילדים יתאהבו בהם בקלי קלות.

חומרים לתפוח אפוי אחד תפוח עץ חמצמץ וירוק מסוג גרנד סמיט או יונתןכף דבשקורט קינמון3 אגוזי מלך שבוריםכפית צימוקיםכפית מחוקה של חמאה רכה

למקומות, היכון, הכינו בעזרת סכין, כף פריזאית, או כלי המיועד לכך, מוציאים את ליבת התפוח וזורקים אותה. מתקבל תפוח מחורר. מכינים את התערובת למילוי: מערבבים יחד היטב את הדבש, הקינמון, הצימוקים, אגוזי המלך והחמאה. עכשיו צריך לבחור איך מכינים – בתנור או במיקרו. ההבדל הוא בעיקר במהירות זמן ההכנה, אבל יש מי שיעדיפו את התנור והאפייה האטית ויטענו שהיא בריאה יותר. לשיקולכם.

  מחוררים וממלאים (צילום: גלי פיאלקוב)

אם בוחרים בתנור – מניחים על תבנית האפייה נייר אפייה או נייר אלומיניום. מציבים את התפוח מעליו וממלאים את החור שלו בתערובת שהכנו (בשלב הזה וגם בשלב הערבוב אפשר, כמובן, לתת לילדים לעזור). ממלאים עד הסוף ואפילו עורמים קצת תערובת מעל. מכניסים לתנור חם למשך כחצי שעה – תוכלו לדעת שהתפוח מוכן כשתראו שהוא מתרכך ומזהיב. מסביב לתפוח האפוי ייווצר מעין קרמל סמיך ממנו אפשר (ואפילו מומלץ) לאסוף ולפזר על התפוח המוכן.

אם בוחרים במיקרוגל – משתמשים בקערה או בתבנית המתאימות למיקרו. מניחים את התפוח. ממלאים את החור של ליבת התפוח ככל האפשר ואת שאר המלית יוצקים מעל. מכניסים למיקרו לכ-6 דקות בחום גבוה, או עד שתפוח העץ יתרכך.

  כמו גרנולה. מילוי לתפוח עץ אפוי בדבש (צילום: גלי פיאלקוב)

אפשר להגיש פשוט כך, חם מיד בתום האפייה, או אחרי קירור רציני במקרר. אפשר לשדך למנה כדור גלידת וניל או סתם לזרות מעל אבקת סוכר לקישוט וייפוי, אבל בסופו של דבר בשר התפוח הרך והמבושם הוא שעושה את העבודה ומניב קינוח מעודן וחגיגי, אבל לא בומבסטי, וכזה שכל המשפחה תתלקק עליו. חג שמח ושנה טובה!

*#