מבשלים עם ילדים: פנקייקס ברוטב וניל ודובדבנים

תוך פחות משעה אתם יכולים להכין את הקינוח שכולם אוהבים - הצעה למתכון פשוט וקל שישמח את כל המשפחה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

אי אפשר לגדל ילדים בלי להיות בעליו הגאים של מתכון פנקייקס משובח אחד. מדובר במאכל שיכול לפתוח כל יום עם חיוך, או להפוך לאטרקציה של בוקר שבת, במנה שעשויה להפוך לסיבה הסודית שבגללה באים החברים לבקר את הילדים בתדירות גבוהה, או להיות האקורד המתוק והמנחם בסופם של ימים לא ממש מוצלחים.

מבשלים עם ילדים - למתכונים נוספים

אבל למרות ההתניה הרי לא חייבים לחבר את עונג אכילת הפנקייק דווקא עם כמות בלתי נדלית של סירופ שוקולד או מייפל. אם מצוותים אל הפנקייקס שלכם פירות חתוכים, חלבה, טחינה עם דבש, או דבש לבד, למשל, בסופו של דבר יהיה לו גם ערך תזונתי חביב, שיפחית את רגשות האשם שבאים עם הקינוח הזה. אבל לנו יש הצעה שלאו דווקא ערכי תזונה מלהיבים בחובה, אלא שהיא פשוט מגוונת את הנאת-עוגות-המחבת, ועושה את האירוע לאפילו יותר משמח - רוטב וניל ורוטב דובדבנים שמקפיצים את הפנקייק לשמיים.

ההכנה לא מסובכת ואפשר להזמין את הילדים לעזור או רק לצפות בתהליך ולרחרח את האוויר המתמלא ניחוח משכר. במהלך האכילה הם יטעמו קצת, גם מהבלילה שעוד לא נכנסה למחבת, גם מהתוצאה, ובעיקר משני הרטבים המלהיבים. על הדרך מן הסתם יוסיפו הילדים צהלות שמחה לכל התהליך, אז זה כבר משתלם. מוכנים להתחיל לעבוד? בעוד קצת יותר משעה תוכל כל המשפחה כבר להתפנות לזלילה הגדולה.

מצרכים לכ-15 פנקייקס

2 וחצי כוסות קמח2 כפות אבקת אפייהכפית מלח2 כפות סוכר דמררהחבילה וחצי (150 גרם) חמאה4 ביצים גדולות2 כפיות תמצית וניל איכותית 2 כוסות חלב

למקומות, היכון, הכינו

מערבבים היטב יחד בקערה את כל המצרכים ה"יבשים" - הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. ממיסים את החמאה במיקרו ומניחים לה להצטנן קלות. פותחים את הביצים לתוך כוס ומוסיפים אותן אחת אחת אל החמאה בפעולת טריפה. עכשיו מוסיפים לתערובת את החלב ותמצית הווניל. את הבלילה הנוזלית שהתקבלה מוסיפים אל החומרים ה"יבשים" ומערבבים יחדיו בעזרת מיקסר יד, במהירות איטית, עד לקבלת תערובת חלקה. חשוב לא לערבל יותר מדי זמן. רק כמה שמוכרחים. מאפשרים לתערובות לנוח כחצי שעה.

מערבבים את הכל (צילום: גלי פיאלקוב)

מחממים טיפונת חמאה במחבת קטנה ואיכותית (בטפלון אין צורך בכלל בשימון). משתמשים במצקת כדי לשפוך למרכז המחבת החמה כמות מדויקת של בלילה, שלא תתפשט ממש עד לשולי המחבת כדי שיהיה קל להפוך. כשעל גבי הפנקייק מופיעות בועות, הופכים לצידו השני לעוד כדקה או אפילו פחות. חשוב שהפנקייקס שלכם יצאו יבשים במרקמם, וזהובים (לא חומים מדי, כי אז יהיה להם טעם מעט שרוף).

כמות מדויקת של בלילה (צילום: גלי פיאלקוב)

מצרכים לרוטב הווניל

מיכל שמנת מתוקה להקצפהארבעה חלמונים כוס אבקת סוכרחצי כפית תמצית וניל

ההכנה: את השמנת המתוקה מכניסים לסיר קטן ומחממים עד כמעט רתיחה. מורידים מן האש. בכלי נפרד טורפים את החלמונים בתוספת אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד שהחלמונים מקבלים גוון זהוב בהיר. אל התערובת החלמונים מוסיפים תוך כדי ערבול את השמנת המתוקה החמה, ומחזירים שוב לבישול על אש נמוכה עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם של רוטב.

הקפידו על פנקייקס יבשים במרקמם וזהובים (צילום: גלי פיאלקוב)

מצרכים להכנת רוטב הדובדבנים

400 גרם דובדבנים (אפשר גם קפואים) 1/2  כוס סוכר

ההכנה: מכניסים למעבד מזון את הדובדבנים המגולענים והסוכר ומפעילים לשתי דקות.

את רוטב הווניל החם יוצקים מעל הפנקייקס ובמרכזו מניחים כף מרוטב הדובדבנים וקדימה - לזלול.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ